Copy

Ajankohtaista

FIMU ry:n jäsenet, tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen 12.5.2018
Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki
Aika:     Klo 12.30-14.00

Muuta huomioitavaa kevätkokouksesta: 
Jäsenmaksutiedot on lähetetty sähköpostitse. Jäsenmaksun eräpäivä on 3.5 Huom: Vain maksaneet jäsenet voivat äänestää kokouksessa. Kutsu, esityslista ja valtakirja on lähetetty jäsenten sähköposteihin, sekä postiosoitteisiin 25.4.
Ennen kokousta FIMU tarjoaa lounaan kahdelle kokousedustajalle Ravintola Arthurissa  klo 11.30 -12.30. Ilmoittautumiset viimeistään. 7.5 / www.fimu.org tai toimisto (at) fimu.fi


Lisätietoja: toimisto (at) fimu.fi tai 050 5511196 
 


  
 

FIMU ry:n uusin jäsenseura Salsa Borealis ry

Salsa Borealis – Pääkaupunkiseudun salsan ystävät ry eli Sabor perustettiin 29.01.2004. Sabor perustettiin edistämään salsan harrastusta pääkaupunkiseudulla sekä innostamaan harrastajia että yhdistämään salsayhteisöjä kautta maan. 

Saborin värikkäät ja vauhdikkaat tapahtumat ovat saaneet salsan harrastajat kokoontumaan paikalle jo vuosien ajan. Esimerkiksi kesän Oopperasalsat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Saborin tapahtumat ovat odotettuja ja tarinat menneiden vuosien tapahtumista elävät ja siirtyvät edelleen tuoreille jäsenille.

Upeiden tanssitapahtumien lisäksi Sabor on pyrkinyt osaltaan tekemään salsaa tutuksi uusille harrastajille tarjoamalla erittäin kohtuuhintaista (ja jäsenille ilmaista) salsan opetusta viikottain. Välillä tarjolla on ollut myös tunteja kokeneemmille tanssijoille ja silloin tällöin tutustumistunteja myös muihin tanssilajeihin, kuten kizombaan ja bachataan.

Salsa Borealis osallistui jo kuubalaisilla rytmeillä Sporttitalon avajaisiin. Esiintymässä oli Trio Son de Cuba. Yhdistys osallistuu Maailma kylässä -tapahtuman ohjelmaan opettamalla afrokuubalaisia tansseja.
Fimu toivottaa Salsa Borealiksen tervetulleeksi liittoon! 

 
       

Unelmien liikuntapäivä 10.5. klo 12-15!  ”VIRTAA VIHREÄSTÄ” 

Hyvinvointipolku, metsäjoogaa, geokätköilyä ja keppihevosratsastusta Vuosaaren upeissa merellisissä ja metsäisissä maisemissa, kaikki ovat tervetulleita – perheet, nuoret, mummot ja vaarit, kaveriporukat…

Luonnon, liikunnan ja hyvinvoinnin yhdistävä maksuton tapahtuma soveltuu kaikenikäisille.
Tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa, ja voit ottaa lisäksi omia grilli- ja piknikruokia mukaan, kotanuotio päällä tapahtuman ajan.

Osallistuminen VAIN ILMOITTAUTUMALLA sähköpostitse 30.4.2018 mennessä:
Anu Seppälä, Plan International Suomi,  anu.seppala@plan.fi
Osallistujille ilmoitetaan myöhemmin tarkemmat tiedot tapahtumasta. TERVETULOA!

 


   

Erasmus+ Sport PLAY- hanke etenee liikuntakerhojen ohjaamiseen

Hankkeeseen on rekrytoitu mukaan 13 vapaaehtoista nuorta toimimaan hankkeen liikuntakerhojen ohjaajina. 

Vapaaehtoisia on koulutettu helmi-maaliskuussa yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa käyttämään ohjauksessa Don Hellisonin vastuuntuntoisuuden mallia, jossa liikuntaa käytetään työkaluna elämäntaitojen ja vastuunoton opettamisessa.

Hankkeen metodiin kuuluu tiedostaminen, jonka mukaan lapsille kerrotaan heti alussa mitä liikunta- ja elämäntaitoa kerralla harjoitellaan.

Koulutuksessa koeohjattavina ovat toimineet 09HHR:n ja KOHMUn sekä WAU ryn lapset ja nuoret. Lapset ovat mukautuneet ohjattavaksi yllättävänkin hyvin: he ovat osallistuneet keskusteluihin mm. kunnioituksesta, yrittämisestä ja yhteistyöstä innokkaasti. 


PLAY-hankkeen tavoitteena on edistää syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä liikunnan avulla. Lue lisää:

Play-hankkeen sivut
Seuraa hanketta twitterissä
Seuraa hanketta facebookissa


                    

 

Itä-Vantaan Urheilijat (IVU) palkittiin TUL:n vuoden 2017 yhdenvertaisuustekopalkinnolla

FIMUn jäsenseura Itä-Vantaan Urheilijat palkittiin Helsingin jäähallilla TUL päivän vastaanotolla vuoden yhdenvertaisuusteosta.

Vuosittain TUL:n päivän vastaanotolla huomioidaan vuoden yhdenvertaisuusteko, joka voi olla yksittäisen urheilijan, joukkueen, valmentajan, hankkeen, toimintatavan, liikuntapaikkahankkeen toteuttaminen tai yksittäisen seura-aktiivin työ. Tärkeintä on, että palkinnon saaja on edistänyt, nostanut keskusteluun, tai saanut aikaan osaltaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta liikunnan ja urheilun parissa.

  • IVU:n palkitsemisen perusteluissa todetaan IVU:n omalla esimerkillään edistäneen sukupuolten tasa-arvon toteutumista urheilun päätöksenteossa.
  • IVU:n laaja harrastusvalikoima tarjoaa mahdollisuuden kaikenikäisille liikkujille harrastaa liikuntaa.
  • IVU:n toimintaan on maahanmuuttajataustaisten henkilöiden helppo osallistua yhdessä kantaväestön kanssa.
  • IVU:n harrastemaksut ovat yleistähintatasoa alhaisemmat, mikä edistää taloudellista yhdenvertaisuuden toteutumista.
Onnittelut! 
 

  

Ota käyttöösi maksuton Ammattiosaajan Työkykypassi-ohjelmisto

Ammatillisen tutkinnon opiskelun aikana on tärkeä vahvistaa opiskelijoiden työelämätaitoja ja työkykyä tukevia valmiuksia. Työkykypassi-ohjelmisto nivoutuu toisen asteen ammatillisten tutkintojen opetussuunnitelmiin, ja sitä voi käyttää opetusvälineenä esimerkiksi Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen -osiossa.

Mitä ohjelmisto sisältää?

Työkykypassi-ohjelmisto on maksuton työkalu työelämätaitojen oppimiseen ja työkykytaitojen kehittämiseen toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Ohjelmisto koostuu opiskelijan mobiilisovelluksesta ja opettajan web-käyttöliittymästä.

Ohjelmiston tehtävät liittyvät ammatin työkykyvalmiuksiin, terveysosaamiseen, liikuntaan, harrastuneisuuteen ja yhteistyötaitoihin. Lue lisää....

 


                  


Tule PKR:n tiimiin liikkumaan Naisten kympissä 27.5.2018!

FIMU ryn kutsuu jäsenseurojensa naisia osallistumaan 27.5. Naisten kymppiin 2018. Kymmenen ensimmäistä pääsee mukaan Fimun tarjoamana Suomen suurimpaan naisten liikuntatapahtumaan juoksemaan tai kävelemään Punainen kortti rasismille- kampanjan tiimissä. Ilmoittautukaa mukaan 30.4. mennessä oheisella lomakkeella:
(2 tyttöä/naista per seura)

 

 

Combo-hanke

Fimu on mukana Työterveyslaitoksen koordinoimassa Combo-hankkeessa vuoden 2018 kesäkuuhun asti.

Hanke on Fimun osalta sujunut vauhdikkaasti, viimeksi Stadin Ammattioppilaitoksen Comboryhmän valinnaisen liikunnan nuoret vierailivat Pitäjänmäen RUSH Trampoliinipuistossa (kuvat), muita lajikokeiluja on tehty mm. seinäkiipeilyssä ja luontoretkeilyssä. Jatkona lajikokeiluihin nuoret suunnittelevat keväällä oppilaitoksensa Get Started -liikuntatapahtuman Malmilla. 


Hakuja: 
Helsingin kaupungin ilta- ja vapaa-ajankäytön tilavuorojen hakeminen talvikaudelle 2018–2019


Tapahtumia:

10.5        Unelmien Liikuntapäivä
12.5.       Fimu ryn kevätkokous
23.5.       Kevään 2018 MONET-seminaari 23.5.2018
26.-27.5. Naisten Kymppi 
26.-27.5  Maailma Kylässä -festivaalit

Copyright © *|FIMU ry 2018|* All rights reserved.

Our mailing address is:
*|toimisto at fimu.fi|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp