Copy
FIMU ry:n uutiskirje / Kesäkuu 2019

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus Mamanet -palloilulajille
 

Mamanet on hanke, joka edistää hyvinvointia ja liikuntaa maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön naisten ja tyttöjen keskuudessa. Laji on hauska ja helppo matalan kynnyksen lentopalloon perustuva liikuntalaji, joka yhdistää eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Israelista lähtöisin olevan Mamanetin tavoite on vahvistaa naisten sosiaalista kanssakäymistä, liikuntaharrastamista sekä verkostoitumista. 

Israelissa pelaajia on jo n. 10 000, ja laji on levinnyt mm. Itävaltaan, USA:han, Kreikkaan sekä Italiaan. Vuodelle 2019 myönnetyn hankeavustuksen avulla Mamanet voidaan viedä useampaan kaupunkiin Suomessa - jo aktiivisten Helsingin, Vantaan ja Espoon lisäksi.
Verkostoon kuuluu TUL:n ja Fimun lisäksi mm. Kisakeskuksen Urheiluopisto, Vantaan Sporttia kaikille, Helsingin kaupunki, sekä Fimun jäsenseurat Suomen Maahanmuuttajanaisten Liikunta Sumana ry ja Nelumbo ry.

Lue koko artikkeli.

Linkkejä:
www.fimu.org/tapahtumat-ja-projektit/mamanet-finland

Facebook MamanetFIN
Kansainvälinen Mamanet  
How to play Mamanet -video


Punainen kortti rasismille -hankkeen Rainbow Campaigns

Fimun Punainen kortti rasismille -hanke haluaa levittää positiivista, hyvää, turvallista ja avointa ilmapiiriä urheiluun erilaisten kampanjoiden kautta. Kampanjoiden avulla halutaan tukea LGBTI+ yhteisöä sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä liikunnan ja urheilun parissa.

Tavoitteena on rohkaista ihmisiä olemaan yhdenvertaisia, samanarvoisia ja positiivisesti omina itsenään urheillessa. Haluamme rikkoa urheilun voimalla kaikenlaisia vähätteleviä erotteluja ja lokerointia. Lisäksi haluamme kitkeä seksuaalista häirintää, homofobista vitsailua ja syrjivää kielenkäyttöä urheilun parissa.

Hankkeessa on toteutettu kahta erilaista sateenkaari-kampanjaa, jotka ovat parhaillaan käynnissä olevalla Pride -viikolla vahvasti näkyvillä, muun toiminnan ohella: #Rainbow Laces ja RainbowArmband. Kampanjoiden lisätiedot tämän linkin alla.


Seuraesittelyssä Askelten Palo - 
Rakkaudesta Latinalaisen Amerikan kulttuuriin


Askelten Palo ry on kulttuuriyhdistys, joka luotiin rakkaudesta Latinalaisen Amerikan kulttuuriin ja halusta jakaa sitä suomalaisille ja muille kulttuureille. Päätehtävänä on nostaa Latinalaisen Amerikan kulttuurin tuntemusta perinteisen musiikin ja tanssin kautta. Samalla yhdistys edistää suomalaisten ja latinalaisamerikkalaisten integraatiota. 

Askelten Palo osoittaa, että eri taustoista tulevien ihmisten integraatio on mahdollista. Erilaisten kulttuurien tuntemus antaa mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia musiikki- ja tanssiesityksiä.

Lue lisää Askelten Palosta ja liity mukaan: www.askeltenpalo.com/  &  Facebook 

Ajankohtaista Punainen kortti rasismille -hankkeesta

Jalkapallo kuuluu kaikille  -kapteeninnauhat:
Jalkapallossa punaisia kortteja rasismille on näytetty eri seuroissa jo vuodesta 2003 alkaen, mutta uusimpana ideana on ollut parin viime vuoden ajan toimittaa kaksipuolisia kapteeninnauhoja eri seuroille.

– Toisella puolella nauhaa on punainen kortti rasismille -logo ja toisella puolella sateenkaariväritys. Kapteeni on näin voinut valita fiiliksen ja pelipaidan värin mukaan puolen. Nauhalla on tarkoitus symboloida sitä, että jalkapallo kuuluu kaikille ja kapteeni voi omalla esimerkillään luoda sellaista ilmapiiriä, että jokainen voisi olla oma itsensä rakkaan lajinsa parissa.

– Nauhoja on lähetetty yli 600 eri seuroille, junioreista aikuisten harrastejoukkueisiin, hankkeen projektipäällikkö Ilari Äijälä kertoo. Lue koko Jalkapallon Pelaajayhdistyksen artikkeli täältä:  pjp.fi/fi/uutiset/jalkapallo-kuuluu-kaikille-

PKR:n kesän ohjelmaan kuuluvat myös mm. Power Cup Rovaniemellä, Stadi Cup, Vantaa Cup, SunSäbäGoesPride (Narinkkatori, Helsinki), Respect Pride -jalkapalloturnaus sekä Pride -kulkue Helsingissä.
 
Copyright © FIMU ry 2019, All rights reserved.

Our mailing address is:
toimisto at fimu.fi

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp