Copy

Ajankohtaista

Hyvää alkanutta vuotta 2018! 
FIMU ry:ssä vuosi on alkanut vauhdikkaasti; Fimun hanke Punainen kortti rasisimille (PKR) oli ehdolla  urheilukulttuuri -kategoriassa Urheilugaalassa 18.1.,  osallistuminen Veikkauksen kutsumana kesän SuomiAreenaan 2018 varmistui ja suunnittelu on jo täydessä käynnissä yhdessä VAU:n, OLL:n, OPH:n Liikkuvan koulun sekä LIKES:n Kunnossa kaiken ikää -ohjelman kanssa. Samoin on jo varmistunut Fimun ja PKR:n osallistuminen Lasten Olympialaiset tapahtumaan GoExpo -messuilla 2.-4.3 messukeskuksessa.
Muita tapahtumia, joissa olemme mukana tai itse järjestämässä, löytyy tämän uutiskirjeen lopusta sekä www-sivuiltamme: www.fimu.org 

Toimistomme muutti Pitäjänmäen moderniin toimitaloon 29.1.2018, jossa FIMU jakaa tilat  yhdessä n. 50 lajiliiton ja liikunnan ja urheilun toimijan kanssa. Uusi osoitteemme Pitäjämäellä on Valimotie 10, 00380 Helsinki.  

Toimistossa jatkavat Hanna Sarkeala toiminnanjohtajana sekä Riitta Latvio järjestökoordinaattorina, Ilari Äijälä PKR:n projektipäällikkönä, sekä Tuomas Vaskisalmi Työterveyslaitoksen koordinoiman Combo-hankkeen liikunnanohjaajana.

Seuraa FIMUa myös sosiaalisessa mediassa;    Twitter   Facebook   Instagram


  

FIMU ry:n uusin jäsenseura Vallgårds Martial Arts ry, tervetuloa!

Vallgård Martial Arts eli VMA on uusi sali Helsingin Vallilassa, jossa voit harrastaa japanilaisia ja korealaisia taistelutaitoja korkealla tasolla lajiensa maahantuojien, pääopettajien sekä maailmanmestareiden opissa.

VMA:n lajeihin kuuluvat Haedong Kumdo, Hanmoodo, Hapkido, Bujinkan sekä Daitorryu ja Ki-Aikido.

"Meillä treenaa kuudessa japanilaisessa ja korealaisessa lajissa runsaasti eri puolilta maailmaa Suomeen muuttaneita jäseniämme ja haluamme muutoinkin vaalia monikultturisia arvoja, joten liikuntaliitoista Fimu vaikutti meille sopivimmalta", kommentoi Johannes Hentunen VMA:sta.


Jäsenedut FIMU ry:n seuroille

Onko seurallasi vakuutus FIMUn kautta tietämättäsi? Olympiakomitea on neuvotellut jäsenliittojensa seuroille Tuplaturva-vakuutuksen, josta seuraa ei veloiteta. Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta, tai kysy Fimun toimistosta lisätietoja: toimisto@fimu.fi 


PLAY! -projektin vapaaehtoisten koulutus alkaa helmikuussa. Mukaan mahtuu vielä!


Vapaaehtoisten kick off- ja infotilaisuus pidettiin la 3.2.2018 Arcadassa. Siellä esiteltiin hanketta ja vapaaehtoisten roolia, sekä kartoitettiin nuorille sopivia koulutusaikoja. Koulutus tullaan järjestämään kevään 2018 aikana pääsääntöisesti Malmin palloiluhallissa, Siemenkuja 3. Ensimmäinen 5 tunnin koulutusjakso pidetään 23.-24.2.2018.

Hanke sai Jyväskylän yliopiston mukaan kouluttamaan vapaaehtoisia nuoria ohjaajiksi. Jyväskylässä on kehitetty Hellisonin vastuuntuntoisuuden malliin (TPSR) perustava koulutus, joka sopii aloitteleville liikunnanohjaajille. Tämä lisäksi nuoret saavat koulutusta monikulttuurisen ryhmän ohjaamisessa, vertaisohjauksessa sekä mediakoulutuksen liikuntasessioiden videotaltiointiiin.

Vapaaehtoisia nuoria on tulossa mukaan hankkeeseen Fimun jäsenseuroista ainakin 09HHR rystä, KOHMU rystä, ja Sahan-seurasta. Vielä muutama nuori mahtuu mukaan. 

Lue lisää hankkeesta ja ilmoittautumisesta vapaaehtoiseksi.

 

 

Luontoretki FIMUn jäsenille 7.3. klo 18-20 Vuosaaressa 
 

Tervetuloa mukaan Plan Suomen järjestämälle maksuttomalle iltaretkelle! Illan ohjelmaan kuuluu heijastinsuunnistusta, nuotion äärellä tunnelmointia ja herkuttelua, ja mukavaa yhdessäoloa. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille!
Retkipaikka: Uutelan ulkoilualue Helsingin Vuosaaressa.

Retkelle mahtuu mukaan 20 henkilöä. Tapahtuma toteutetaan, jos mukaan tulee vähintään 10 henkilöä. 
Ilmoittaudu pian, viimeistään 28.2.2018:  Anu Seppälä, anu.seppala@plan-international.org

 

 

FIMUn Punainen kortti rasismille -hanke ehdokkaana vuoden 2018 Urheilugaalassa


FIMUn Punainen kortti rasismille-hanke oli historiallisesti mukana 18.1.2018 Urheilugaalassa ehdokkaana Urheilukulttuuri-katerogoriassa. Ehdokkuus oli hieno kunnianosoitus pitkäaikaisesta rasisminvastaisesta työstä kaikille, jotka ovat hankkeen parissa työskennelleet tai siihen osallistuneet.

Urheilukulttuuri-palkinto on tunnustus yksittäisestä teosta tai pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi. Palkinnon saaja voi olla henkilö tai yhteisö, joka on edistänyt urheilun arvoja tai perinteitä tai vaikuttanut hyvinvoinnin tai tasa-arvon kehittämisessä.

Muita ehdokkaita Urheilukulttuuri-kategoriassa olivat Flying Finn 100 -hanke, Paavo Nurmi ja Turun kaupungin yhteistyöhanke sekä voittanut Urheilu-Suomi dokumenttisarja. Onnittelut heille sekä kaikille muillekin palkituille!  Lue lisää täältä

 

  

FIMUn jäsenjärjestöt kokoontuivat koulutusseminaariin 29.12.2017


FIMU ryn kutsui jäsenseuransa vuoden lopun laivaseminaariin Viking Linella perjantaina 29.12.2017. Seminaarin tavoitteena oli kuulla jäsenistön tarpeita ja mielipiteitä FIMUn toiminnasta, ideoida yhdessä uutta toimintaa sekä strategiaa jäsenseurojen edunvalvonnan ja jäsenpalveluiden parantamiseksi.

Seminaari alkoi seurojen toiminnan ja niiden kehitystavoitteiden esittelyllä, jonka jälkeen seurat saivat kommentoida FIMUn toimintasuunnitelmaa ja strategiaa vuodelle 2018. Lisäksi yhdistystoiminnan asiantuntija Kari Loimu koulutti seurojen edustajia yhdistyksen hallituksen rooleista ja vastuista.

FIMUlta toivottiin tukea mm. eri lajien ohjaajien koulutukseen, sekä valmentajakoulutukseen. Samoin toivottiin enemmän yhteistyötä eri seurojen välillä esimerkiksi turnausten ja muiden tapahtumien järjestämisessä. 

Seminaariin osallistui 27 henkilöä 11 eri jäsenseurasta. Mukana olivat mm. Nelumbo, Konsom Nuoret ry, VFT Vantaa, Sahan-seura, SAYKUS sekä FC Safari Junior.

Avustushakuja:

Vantaan käyttövuorojen hakeminen liikuntatiloihin toimintakaudelle 2018-2019
Osallistamalla osaamisen ESR-haku auki 23.3.2018 asti
Helsingin liikuntatoimen avustukset haussa, DL 15.2.2018

Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma, haku auki 1.-31.3.

Tapahtumat:

12.3.       "Yhdenvertaisen liikuntakulttuurin edistäminen Suomessa"-seminaari
2.-4.3.     GoExpo 2018
26.-27.5. Naisten Kymppi
 

 

Copyright © *|FIMU ry 2018|* All rights reserved.

Our mailing address is:
*|toimisto at fimu.fi|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp