Copy
FIMU ry:n uutiskirje / Tammikuu 2021
Toivotamme kaikille hyvää ja liikunnallista vuotta 2021!
Fimu ry:lle rahoitus maahanmuuttajanaisten ja erityisryhmien vesiliikuntamahdollisuuksien edistämiseen 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt FIMU:lle erityisavustuksen liikunnan kansalaistoiminnan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämishankkeeseen, jolla edistetään maahanmuuttajanaisten ja erityisryhmien vesiliikuntamahdollisuuksia

Hanke on kaksivuotinen ja siinä on kaksi osakokonaisuutta: toisaalta julkisten liikuntapalveluiden tarjoamien vesiliikuntamahdollisuuksien edistäminen maahanmuuttajanaisten ja erityisryhmien kannalta sekä toisaalta järjestökentän edellytysten parantaminen vesiliikuntapalveluiden tarjoamiseen näille ryhmille yksityisissä altaissa. Tiedote on luettavissa täältä

Lisätiedot:
Riitta Latvio, Projektipäällikkö
riitta.latvio at fimu.fi 

Puh. +358 505 511 197

 
Mamanet -palloiluhanke naisille ja nuorille tytöille
 

Loppuvuonna 2020, joulukuun koronarajoitusten kiristymiseen asti, Fimun hankkeen puitteissa toimi 5 mamanet-vuoroa, mm. Vuosaaressa Helsingissä Sumana ry:n sekä Espoossa Nelumbo ry:n toimesta. Muita ryhmiä oli Sporttia kaikille ry:llä, Helsingin alueliikunnalla sekä Kirkkonummen Urheilijoilla. 

Uutena tulokkaana vuonna 2020 saimme mukaan seniori-ikäiset Vantaan Monikulttuurisuusyhdistys Portti ry:stä sekä Malminkartanon Nuorisotalon naisten vuoron Helsingin kaupungin Enemmän yhdessä -hankkeen kanssa yhteistyössä. Kisakeskuksen urheiluopistossa järjestettiin onnistunut viikonloppuleiri, jossa osallistujia oli 40 naista ja tyttöä. 

Kansainvälinen sekä Euroopan Mamanet -verkosto tapasivat Teamsissä kolmessa kokouksessa tutustuen toimijoihin, vahvistaen yhteistyötä ja vaihtaen hyväksi todettuja käytäntöjä.  Mamanet Europe -liiton perustaminen tulee ajankohtaiseksi vuoden 2021 aikana. Tavoitteena on saada joukkue Suomesta Italian MM-kisoihin  kesäkuussa (CSIT-liiton kv. kisat)


Tiedoksi: Vuoden 2021 alussa 12.1 TUL ry järjestää Teamsissa maksuttoman ja kaikille avoimen tuomari- ja sääntökoulutuksen, ilmoittautumiset: aapo.rantila at tul.fi 


Lisätiedot:
Hanna Sarkeala, projektipäällikkö, Mamanet -hanke
hanna.sarkeala@fimu.fi / Puh. +358 45 1111 970
www.mamanetfin.com/

 
Punainen kortti kiusaamiselle
 
Sekä miesten että naisten korisliigojen avauskierroksilla nostettiin punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa. Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella. Kampanjan avulla halutaan rohkaista jokaista omalta osaltaan puuttumaan epäasialliseen käytökseen; kiusaamiseen, häirintään ja syrjintään. Urheilijat voivat esikuvina rohkaista erityisesti lapsia ja nuoria sekä aikuisia toimimaan kiusaamisen estämiseksi ja vähentämiseksi.
 
Uusia kapteeninnauhoja pian saatavilla 
 
Erilaisia Punainen Kortti Rasismille-, Punainen Kortti Kiusaamiselle-, ja sateenkaarikapteeninnauhoja on pian saatavilla laajemmalla valikoimalla. Seuraa Punainen Kortti Rasismille -hankkeen sosiaalisen median kanavia, niin näet, kun nauhat saapuvat!

Lisätiedot:
Linda Ruutu, Projektipäällikkö, Punainen kortti rasismille -hanke
linda.ruutu (at) fimu.fi
Puh.  +358 50 55 111 96
www.punainenkorttirasismille.fi/

 
Fimun järjestöpäivät 24.10. ja syyskokous 28.10.2020
 

FIMU ry hyväksyi syyskokouksessaan 28.11.2020 hallituksen esityksen toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi vuodelle 2021. Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Saykus ry:n puheenjohtaja Mourad Bentaleb. Kokouksessa oli edustettuna 7 liiton jäsenseuraa, mikä jäi koronarajoitusten alle. Syyskokous valitsi kaksi uutta hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle.

Lauantaina 24.10.2020 FIMU järjesti Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa jäsenistölle järjestöpäivän, jossa kehitettiin yhdessä liiton ensi vuoden toimintaa.

Päivän tavoitteena oli saada jäsenistöltä sekä palautetta nykyisestä toiminnasta ja kehitellä ideoita uusiksi toimintamuodoiksi, projekteiksi ja jäsenpalveluiksi. Paikalle saapui yhteensä 20 edustajaa 12 eri seurasta.

Tiedotteet löytyvät täältä: www.fimu.org/
 
Copyright © FIMU ry 2020, All rights reserved.
Our mailing address is:  toimisto at fimu.fi
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
Twitter
FIMU Facebook
FIMU Website
Instagram
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp