Copy

FIMU ry:n uutiskirje, Joulukuu 2018

 

   

    

FIMU ry:n syyskokous 24.11.2018

Fimun syyskokous pidettiin Suomen Olympiakomitean ja sen jäsenliittojen yhteisessä Superlauantai -tilaisuudessa Finlandia-talolla 24.11.2018. Ennen liittojen omia syyskokouksia kaikkiaan yli 400 osallistujaa kuulivat elokuvaohjaaja Klaus Härön esitelmän "Tiimityöllä huippusuorituksiin – myös elokuvan saralla", nauttivat brunssista sekä Fimun ja sen jäsenseura Sabor ry:n kuubalaisen duo Banda Caribe Helsingin musiikista. 

Fimun syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin Abdirahim Hussein. Paikalla oli edustettuna 15 jäsenseuraa, joista 11 valtakirjalla. Kokouksessa hyväksyttiin Fimun toimintasuunnitelma ja talousarviot vuodelle 2019, sekä valittiin hallitukseen varajäsenenä Absuge Hussein.


   

"Let´s Play Mamanet" -ystävyysottelu 

Helsingin kaupungin Let´s Move -hanke ja Vantaan Sporttia kaikille ry järjestivät yhdessä FIMU ry:n kanssa Mamanet-ystävyysottelun 10.12. Vuosaaren Puistopolun koululla. Paikalle saapui 40 naista, pelaamaan ja kannustamaan omaa joukkuettaan. Alkuveryttelyjen ja pallorallien jälkeen pelattiin 2 täyttä erää lentopallon säännöillä 25 pisteeseen asti. Molemmat erät menivät  Vantaan joukkueelle. Kolmanteen erään muodostettiin sekajoukkueet, jolloin peli oli tasaisempaa.  Vantaan joukkeen ohjaajana toimi Marina Robush, ja Helsingin joukkueen ohjaajana Sumana ry:n Dilek Belgen Girgiz. 
 
Mamanetin harrastaminen maahanmuuttajataustaisten naisten ja tyttöjen keskuudessa on lähtenyt hyvin käyntiin syksyllä 2018, ja tarve salivuoroihin ja ohjaajien koulutukseen on kasvanut tasaisesti. FIMU yhdessä mm. Let´s Move -hankkeen, TUL ry:n, Kisakeskuksen ja Sporttia kaikille ry:n kanssa koordinoi lajin kehitystä, tavoitteena on  viedä Mamanet valtakunnallisesti mm. vastaanottokeskuksiin yhdessä Migrin kanssa.  Lisätiedot: toimisto@fimu.fi 
 

   

Monaliikun She Football Festival 24.11.2018  

Fimu osallistui yhteistyökumppanina Monaliikun järjestämään festivaaliin, joka oli avoin kaikille ja toi yhteen urheilun ystäviä, amatöörijoukkueita ja ihmisiä eri taustoista. Tapahtuma on osa vuosittaista kansainvälisen FARE -verkoston maailmanlaajuista Football People Action Weeks -kampanjaa, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää jalkapallossa.

Tapahtumassa järjestettiin #Play4Solidarity jalkapalloturnaus naisille, jossa pelattiin kahdessa sarjassa: Play4Fun ja Play2Win. Lisäksi tapahtumassa  oli myös jalkapallon näytösottelu, freestyle esityksiä, salsatunti Tanssikoulu Frank Buenolta, liikunnallisia aktiviteetteja ja järjestötori Monaliikun yhteistyökumppaneille. Tapahtuman suojelijat olivat RKP:n kansanedustaja ja Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet  sekä Ayisat Yusuf, Nigerian A-maajoukkueen entinen pelaaja.

Järjestäjänä toimii Monaliiku, joka toteutti tapahtuman yhteistyössä paitsi Fimun, niin Let’s Moven (Helsingin kaupunki), HJK:n, Voimisteluliiton, Monika-Naiset liiton, FIMU:n, Fimun Punainen Kortti Rasismille -hankkeen ja Stadi Cupin kanssa. Iloisen tunnelman takasi musiikista vastaava Dj Lulu, maukkaat ruokatarjoilut sekä hauskat aktiviteetit salsoineen. Ota ystäväsi ja perheesi ensi vuonna mukaan ja tule juhlistamaan monimuotoisuutta urheilun parissa 2019!  Lue lisää.

 

       

Suomen EU-puheenjohtajuus 2019 tuo Euroopan urheiluviikon avajaiset Espooseen

Neljättä kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Kampanjaviikolla kannustetaan ihmisiä liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tunnus on #BeActive.

Päätapahtuma 2018 Let’s #BeActive – School Action Day järjestettiin pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyössä 25.9. Töölön Kisahallin ympäristössä, Helsingissä. Tapahtumassa oli erilaisissa lajikokeiluissa yli 4000 oppilasta opettajineen. Monipuolista liikettä tarjosivat kaupunkien liikuntapalvelujen lisäksi monet lajiliitot, urheiluseurat, liikunta-alan oppilaitokset sekä muut yhteistyökumppanit erilaisissa toimintapisteissä. Fimu toi Töölön Pallokentälle lajikokeiluina yhteistyökumppaninsa Freestyle Finlandin ja Punainen kortti rasismille -hankkeen pannahäkkifutista ja maalipotkujen harjoitteula, sekä uuden Mamanet -lajin palloilua.

Lue lisää


    

Fimun koordinoiman Erasmus+ Sport  PLAY! hankkeen kuulumisia

Vapaaehtoiset nuoret ovat toteuttaneet vastuuntuntoisuuden mallia tämän syksyn Kohmu ryn, Sahan-seuran, 09HHR:n ja WAU ryn liikuntakerhoissa. Hankkeen metodia ja vapaaehtoisten kokemuksia esiteltiin seminaarissa 6.11. johon oli kutsuttu mm. seuratoimijoita ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan edustajia.

Seminaarin aluksi OKM:n Satu Heikkinen esitteli EU:n linjauksia liikuntapolitiikasta ja vapaa-ajan liikunnasta, sekä sosiaalisesta inkluusiosta liikunnan avulla. Erasmus+ Sport -ohjelma, josta PLAY-hanke on saanut rahoituksen edistää vapaaehtoistoimintaa, sosiaalista osallisuutta ja tasavertaisuutta sekä levittää tietoa terveyttä edistävän liikunnan merkityksestä.

Vapaaehtoisia nuoria oli haastateltu etukäteen ja 7 heistä pääsi paikan päälle kertomaan kokemuksistaan itse. Hankkeen ohjeiden mukaisesti vapaaehtoiset hoitivat itse seminaarin haastattelu- ja juonto- osuuden. Lue lisää

Play-hankkeen sivut
Seuraa hanketta twitterissä
Seuraa hanketta facebookissa


Round Table -tilaisuus vesiliikunnasta 

FIMU ry jatkaa yhteistyökokouksia naisten vesiliikuntatarjonnan edistämiseksi. Keväällä pidetty pyöreän pöydän kokous liikuntajärjestöjen ja pääkaupunkiseudun liikuntatoimien kesken sai jatkoa marraskuussa, kun Fimu järjesti yhteistyössä Vantaan Sporttia kaikille ry:n kanssa järjestyksessä toisen  Round Table -tilaisuuden. Kokoukseen osallistui edustajat 7 eri järjestöstä, 3 kaupungin liikuntatoimesta sekä yksityisistä uimahalleista.

Naisten vesiliikuntavuorot pääkaupunkiseudulla, kevät 2019

Kokouksessa päivitettiin kevään naisille tarkoitetut vesiliikuntavuorot (vuorolista 2019) tiedotusta varten sekä pohdittiin yhteistoimintamuotoja järjestöjen ja kaupunkien kesken. Yhtenä konkreettisena aloitteena on kartoittaa mahdollisuuksia järjestää naisille tarkoitettu uimavalvojakurssi järjestöjen ja kaupunkien yhteisvoimin.
Ilmoittautuminen Helsingin kevään uimakouluihin ja vesijumppiin alkaa to 13.12. klo 16.00 ja Vantaan uimakouluihin ma 17.12. klo 17.00.
 

Copyright © *|FIMU ry 2018|* All rights reserved.

Our mailing address is:
*|toimisto at fimu.fi|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp