Copy

 
View this email in your browser

Uutiskirje 3 / 2017

Ajankohtaista


Toiminnanjohtajan tervehdys

Puoli vuotta Fimussa on opettanut paljon ja näyttänyt että kehitystyö on pienillä resursseilla hidasta, mutta mahdollista. Tekemisen paljoudesta kertoo se, että toiminnanjohtaja ei ole päässyt vierailemaan jäsenseurojen liikuntatuokioissa, vaikka sitä juuri eniten odotti. Onneksi leiri Kisakeskuksessa 4.-6.8. antoi mahdollisuuden tutustua moneen seuratoimijaan ja potentiaaliseen "Fimuaktiiviin".

Fimussa on meneillään kehitystyö, johon liittyy Järjestöhautomon vetämä strategian kirjoitus. Muutenkin kehitystä on tapahtunut monella tapaa: Toimiston resursseja on lisätty, työvälineitä ja työn teon tapaa modernisoitu, ja työntekijät ovat tiiviimmässä ja säännöllisemmässä kontaktissa kuin aikaisemmin. Jäsenistöä kuultiin kehitystyötä varten Fimun perheleirillä.

Fimua on kuultu kevään mittaan niin vaikuttamistyöryhmissä kuin Valtion liikuntaneuvoston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaostossakin. Fimu on saanut Olympiakomitean täysjäsenyyden ja on verkostoitunut vahvasti liikunnan järjestökentässä. ETNOn vakijäsenyys jatkuu. - Edunvalvontatyö ei aina näy jäsenistölle, mutta on olennainen osa Fimun työtä kattojärjestönä ja monikulttuurisen liikunnan äänitorvena.

Lue  koko artikkeli täältä
 

Linkit:

Erasmus + Sport – hanke PLAY!
Punainen kortti rasismille
Ilmoittaudu työryhmiin, lue uutiskirjeestä #1


Tiesitko että...

Fimun jäsenyys Olympiakomiteassa takaa Fimun omille jäsenille mm. seuraavat palvelut:

Tuplaturvavakuutus
Teosto ja Gramex musiikinsoitto-oikeus

Fimun muita jäsenpalveluita:


(Kuvassa Ethio-Finn -seuran jalkapalloturnauksen järjestäjiä)

Lainaa meiltä teltta tapahtumaasi! Hae teltta Pasilasta ja palauta samaan osoitteeseen toimistoomme (Radiokatu 20) Teltta sopii loistavasti urheilutapahtumien rekisteröintipisteeksi, tiedotteiden jakamiseen, infopisteeksi jne.

Kysy lisää: toimisto (at) fimu.fi 


FIMUn jäsenten perheliikunta- ja kehitysleiri
Kisakeskus 4.-5.8.2017 

Leiri järjestettiin pääosin Fimun kehitystyötä varten. Kaikki jäsenseurat kutsuttiin kehitystyöskentelyyn, johon leirillä osallistuivat Sambo2000 ry, KOHMU, SAYKUS, VFT Vantaa, Suomi-Marokko ystävyys- ja kumppanuusyhdistys ry, Suomen Vantaan ja Georgian ystävyys- ja kulttuuriyhdistys, sekä Suomalais-Kurdilainen urheiluseura. 

Kokouksissa keskustelutti mm. viestintä. Todettiin, että Fimu tekee aktiivista viestintää, mutta ei tavoita tehokkaasti jäsenjärjestöjään. Siksi Fimusta toivotaankin, että jäsenet liittyisivät sekä seuraisivat Fimua sosiaalisessa mediassa; Twitter, Instagram ja Facebook. Kasvokkain näkemistä toivottiin kovasti, ja osallistujia muistutettiin jo olemassaolevista mahdollisuuksista, kuten kevät- ja syyskokouksista. Myös työryhmiin on toivottu osallistumista. 

Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille! Koko artikkelin voi lukea täältä.

Leirikuvia Fimun nettisivuilla
Leirikuvia Fimun Facebook-sivuilla

FC Vito ja Punainen kortti rasismille yhteistyöottelussa

Helsinki Cupin yhteydessä pelattiin 12.7 ystävyysottelu, jossa pelasivat FC Viton tansanialaiset 11-vuotiaat pojat ja Liike ry:n sekä PKR -hankkeen keräämä joukkue Vito Friends. Vito Friends joukkueessa pelasivat mm. elokuvaohjaajat Aku Louhimies ja J-P Siili, näyttelijä Mikko Parikka, kirjailija Mika Wickström sekä entinen jalkapalloilija Jarno Parikka. Liikunnan Kehitysyhteistyö Liike ry on ollut tuomassa FC Viton tyttö- ja poikajoukkueita Helsinki Cupiin lähes joka vuosi vuodesta 2000. Ennen ottelua molemmat joukkueet näyttivät punaista korttia rasismille!

Linkki Iltalehden tekemään uutiseen ottelusta

Linkki Iltasanomien uutiseen FC Viton tapaamisesta Presidentti Sauli Niinistön kanssaVantaan Power Cupissa lentopallo kuului kaikille


Fortum Power Cup 2017 järjestettiin 8.-11.6 Vantaan Myyrmäessä ja Vapaalassa. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhdessä Suomen lentopalloliiton kanssa paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, PuMa-Volley, Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley. Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää mahdollistivat turnauksen läpiviennin.

Power Cup itsessään tapahtumana on mahtava esimerkki yhteisöllisyydestä ja urheilun positiivisesta voimasta. Lisäksi useat ulkomaalaisjoukkueet toivat turnaukseen kansainvälistä tunnelmaa. Punainen kortti rasismille -pisteellämme kaadettiin turnauksen ajan keiloja lentopallolla sormi- ja iskulyönnillä sekä kokeiltiin iskulyönnin nopeutta tutkalla. Pisteellämme riitti jonoa jokaisena turnauspäivänä ja lapset sekä nuoret pääsivät kokeilemaan taitojaan. Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin teltallamme mm. siitä mitä on rasismi ja millä tavalla sitä voitaisiin estää urheilussa.

Hankkeemme läsnäolo turnauksen Power-torilla on myös osoitus niistä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden arvoista, joita tapahtumassa halutaan noudattaa ja viestiä ulospäin. Lentopallo on kansainvälinen laji, joka kuuluu kaikille ikään, sukupuoleen, ihonväriin, etniseen taustaan tai uskontoon katsomatta.
Ethio-Finn jalkapalloturnaus 1.7.2017

Fimu ja Punainen kortti rasismille olivat mukana Ethio-Fin jalkapalloturnauksessa Käpylän kentällä Helsingissä. Ohjelmassa oli jalkapalloturnauksen lisäksi erilaisia pelejä lapsille, sekä tarjolla oli myös etiopialaista ruokaa.

Ethio-Fin Sport Club (EFSC) on perustettu vuonna 2005. Tavoitteena on luoda ystävyyssuhteita ja harrastaa eri urheilulajeja. Ethio-Fin järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ja jalkapalloharjoituksia ympäri vuoden.

Ethio-Fin Sport Club (EFSC) is a amateur sport club founded in 2005, to create good friendship, practice in any kind of sport, to organize cultural events and mostly to develop closeness among Ethiopian community living in Finland. The goals of the club are to encourage those Ethiopians to spend together in sport sprit, share ideas and experiences between them.
 

Tulevia tapahtumia:

19.8.
Liikunta Kuuluu Kaikille
klo 12–15, Liikuntamylly, Myllypuro

29.8
Get Started -liikuntapäivä
Malmi


26.9.
#Be Active School Action Day
Myyrmäen urheilupuisto

Punainen kortti rasismille &
Fimun PLAY! Erasmus+ Sport -
seminaari, TBC
Suomen monikulttuurinen liikuntaliitto ry
Finnish Multicultural Sports Federation
Radiokatu 20, 00240 Helsinki
Tel. +358 50 55 11197

 
Our mailing address is:
toimisto (at) fimu.fi

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp