Copy
Mamanet -hankkeen tiedote 2019
Ajankohtaista Mamanet - hankkeesta

FIMU ry:n vetämä naisten ja tyttöjen liikunnallisen elämäntavan edistämishanke on edennyt vahvasti vuoden 2019 aikana laajan ja aktiivisen Mamanet -verkoston kanssa yhteistyössä. Hanke sai hiljattain Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) jatkoa helmikuun 2020 loppuun, jotta projektisuunnitelma voidaan toteuttaa alkuperäisen yhden vuoden hakemuksen mukaisesti. 

Vuoden aikana lajia on esitelty useissa eri yhteyksissä, mm. "Kotkas Liikutaa yhes" -hankkeessa, PLAN Suomen perheretkellä Töölönlahdella,  Fimun jäsenseura JoMoNi ry:n "Meille saa tulla" -jalkapalloturnauksessa Joensuussa, EU School Action Dayssa Leppävaarassa, Monaliikun Football Week Against Racism -liikuntatapahtumassa Myllypurossa sekä Pääkaupunkiseudun Liikkuva koulu -päivässä Vantaan EnergiaAreenalla. Viikkoittaisia pelivuoroja on ollut yhteensä kahdeksan syyskaudella, Kirkkonummella ja eri puolilla pääkaupunkiseutua, sekä yhteistyötä on suunnitteilla mm. Keravan ja Kouvolan liikuntatoimien kanssa. 

Koulutuksia järjestettiin vuoden alussa Kisahallilla, sekä viikonlopun Mamanet tutuksi -leiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa syyskuussa.

Lisää Mamanetistä:
Mamanet Finlandin Facebook  ja Instagram.
Lajin omat www -sivut aukeavat joulukuun aikana. 

 

                       


"Every woman can"  -slogan on todellisuutta Israelissa


Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi FIMU ry:lle rahoituksen Mamanet -palloilulajin edistämiseen Suomessa vuoden 2019 aikana. Mamanet on hanke, joka edistää hyvinvointia ja liikuntaa maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön naisten ja tyttöjen keskuudessa. Laji on hauska ja helppo matalan kynnyksen lentopalloon perustuva laji, joka yhdistää eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä.

                               

"Every woman can" on Israelissa muuttunut monelle sloganista todellisuudeksi yhteisön tekemän työn kautta, Mamanetin yhdistäessä naisia eri taustoista; Ortodoksijuutalaiset, druusit, kristityt ja arabit toimivat samassa yhteisössä ja urheilevat yhteisen lajin parissa. Yhteisö tekee sosiaalisia projekteja mm. syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa. Suomeen lajin Israelista on tuonut Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, joka myös perusti syyskaudella 2019 oman lajijaoston. Jaosto tulee työssään edistämään mm. Mamanet  -talvisarjaa sekä tuomarikoulutuksia, ja vastaa CSIT -järjestön -Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur  -jäsenenä  kansainvälisistä yhteyksistä. 

Lue lisää:  OKM rahoitus Mamanetille 2019
 


             

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (ESLU) Etelätuuli -julkaisu
 

Fimun jäsenseura Nelumbo ry toimii Espoossa tarjoten joogaa ja hyvinvointitunteja jäsenilleen. Nelumbon perustaja ja liikunnanohjaaja, venäläistaustainen Anna Kajava, sai tietoa Mamanetistä Fimun kautta. Kajava halusi aloittaa naisten oman ryhmän, koska Mamanet yhdistää kaikki ihmiset taustaan katsomatta.  

- Otin selvää, että Mamanetiä pelataan jo Vantaalla ja Helsingissä, mutta Espoossa ei vielä ollut ryhmiä. Löysin vapaan vuoron Espoon keskuksen palloiluhallista. Varasin sen, aloin mainostamaan sitä ja etsiä pelaajia, kertoo Kajava.

Lue lisää:  ESLUn verkkolehti Etelätuuli      

Mamanet tutuksi -leiri Urheiluopisto Kisakeskuksessa 14. - 15.9.2109


Syyskuussa järjestettiin ensimmäinen kahden päivän "Mamanet tutuksi" -koulutus Raaseporissa Kisakeskuksen Urheiluopistolla. Koulutuksen yhtenä tavoitteena oli saada lajiin mukaan uusia innokkaita ohjaajia ja pelaajia, sekä verkostoitua ja saada inspiraatiota lajia jo harrastaneilta naisilta. 

Osallistujat tulivat kuudesta kaupungista edustaen useita eri kulttuuritaustoja - mm. kurdeja, suomalaisia, venäläisiä ja somalialaisia. Leirin ohjelmassa oli luennot Mamanetin taustoista, säännöistä sekä tulevasta talvisarjasta TUL ry:n Anu Rajajärven ja Riku Aholan toimesta, sekä Mamanet -ohjaajien Anna Kajavan ja Sumana ry:n Dilek Belgenin vetämiä harjoituksia, peliä ja kehonhuoltoa. Positiivisen palautteen pohjalta pyritään järjestämään seuraava viikonloppuleiri kevään 2020 aikana, samalla kasvattaen ja vahvistaen Suomen Mamanet -verkostoa, ja tuomalla lisää ohjaajia lajiin.  

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää Mamanetistä, tulemaan mukana pelaajaksi ja/tai ohjaajaksi, varaamaan esittelyn seurassasi, koulullasi, yhdistyksessäsi tai yhteisössäsi? Ota yhteyttä: hanna.sarkeala at fimu.fi 


Huom. Jos et halua jatkossa vastaanottaa Mamanet -tiedotteita, lähetä sähköposti osoitteeseen toimisto at fimu.fi


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp