Copy
Mamanet -hankkeen uutiskirje / Syyskausi 2020
Mamanet Europen Teams-kokous
Ajankohtaista Mamanet - hankkeesta

Fimu ry:n Naisten ja tyttöjen liikunnallisen elämäntavan edistämishanke Mamanet jatkui kesän jälkeen koronan rajoitukset huomioon ottaen. Syksyn mittaan käynnistyi viisi Fimun harrastusvuoroa, mm. Vuosaaressa Helsingissä Sumana ry:n sekä Espoossa Nelumbo ry:n toimesta. Uutena tulokkaana vuonna 2020 saimme mukaan seniori-ikäiset Vantaan Monikulttuurisuusyhdistys Portti ry:stä sekä Malminkartanon Nuorisotalon naisten vuoron Helsingin kaupungin Enemmän yhdessä -hankkeen kanssa yhteistyössä.

Pilottina kokeilimme Kannelmäessä ulkona naisten palloilua Mamanet-ohjaajamme Amina Mohamedin kanssa. Syksyn aikana vakiovuorojen lisäksi ehdimme järjestää ennen toista koronan aiheuttamaa taukoa leirin Kisakeskuksen urheiluopistossa, sekä esitellä lajia PLANin "Voimanaisten" leirillä Solvallan urheiluopistossa Anna Kajavan (Nelumbo ry) kanssa. Kansainvälinen sekä Euroopan Mamanet -verkosto tapasivat Teamsissä, vahvistaen yhteistyötä ja vaihtaen hyväksi todettuja käytäntöjä.  Mamanet Europe -liiton perustaminen tulee ajankohtaiseksi vuoden 2021 aikana. 

Marraskuussa Fimu toimitti avustushakemuksen jatkoa varten Opetus -ja kulttuuriministeriöön. Päätökset saataneen  alkuvuoden 2021 aikana, jolloin toivottavasti voimme käynnistää salivuorot sekä muun hankesuunnitelman mukaisen toiminnan; lajiesittelyt, uudet naisten ja nuorten tyttöjen vuorot yhteistyökumppaneidemme kanssa sekä koulutukset. Yksi tärkeimmistä vuoden 2021 tavoitteista on kouluttaa lisää ohjaajia - Mamanetin avainhenkilöitä - uusien harrastusryhmien mahdollistamiseksi.  


Kiitos vuodesta 2020, rauhaisaa Joulun aikaa ja hyvää Uutta Vuotta 2021! 

Mamanet Finland verkkosivut
Mamanet Finland Facebook
Mamanet Finland Instagram

 
Esittelyssä  Nelumbo ry Liikuntaa kaikille, Espoo 

Espoossa toimiva Fimu ry:n jäsenseura Nelumbo ry:n tavoitteena on edistää maahanmuuttajien terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä tarjota maahanmuuttajataustaisille aikuisille, lapsiperheille, nuorisolle ja eläkeläisille toimintaa organisoimalla kursseja, kerhoja ja tapahtumia.

Anna Kajava, Nelumbon perustaja sekä puheenjohtaja, on koulutukseltaan psykologi ja psykologian opettaja (Venäjän valtiollinen pedagoginen yliopisto, Pietari), vertaisohjaaja Kisakeskuksen urheiluopistosta sekä Fimu ry:n hallituksen jäsen. Opiskelu Kisakeskuksessa antoi Annalle  halua ja varmuutta mennä eteenpäin liikuntauralla, ja parhaillaan hän opiskelee liikuntaneuvontaa  Pajulahden Urheiluopistossa. Hänen Nelumbossa ohjaamiinsa lajeihin Mamanetin ohella kuuluvat mm. jooga-, kehonhuolto-, vesijumppa,- sekä zumba-tunnit.  

Anna aloitti Mamanetin ohjaamisen seurassaan ensimmäisten joukossa vuonna 2018 heti lajin rantauduttua Israelista Suomeen. Annan omin sanoin: "Mamanet antaa kaikille naislille iloa ja varmuutta. Mamanet on helppo ja matalan kynnyksen laji. Se sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille liikuntaharrastajille. Minulle on tärkeää, että jokainen pystyisi liikkumaan omalla tasollaan ja saisi nautittua liikunnan ilosta."
Tutustu Annaan ja muihin ohjaajiin täällä: https://www.mamanetfin.com/ohjaajat
 
Mamanet Kannelmäkeen ja Malminkartanoon Amina Mohamedin johdolla

Fimu aloitti lokakuussa yhteistyössä Helsingin kaupungin Yhdessä enemmän -hankkeen kanssa naisten Mamanet -harrastusvuoron Malminkartanon uudessa upeassa Nuorisotalon liikuntasalissa. Kannelmäessä ulkopalloilua syksyllä vetänyt ohjaajamme Amina Mohamed toimi myös Malminkartanon ohjaajana. Suuri osa Kannelmäen pelaajista tulikin Aminan kutsumina mukaan myös Malminkartanoon.  

Malminkartanoon avataan vuonna 2021 harrastushalli, ja tavoitteena on aloittaa myös siellä yksi naisten ja nuorten maahanmuuttajataustaisten tyttöjen Mamanet -harrastusvuoro Aminan johdolla.. Hän on sosionomi (YAMK), kouluttaja, konsultti, asiantuntija sekä vaikuttaja. "Olen työskennellyt eri puolella sosiaalialaa mm. varhaiskasvatuksessa, vastaanottokeskuksissa, koulutuksen parissa sekä lastensuojelussa. Oman taustani lisäksi olen urallani ja opinnoissani syventänyt osaamistani kehittämistyöhön ja moninaisuuskysymyksiin. Työni ohella olen tehnyt vapaaehtoistyötä viimeisten 10 vuoden aikana maahanmuuttajataustaisten naisten ja lasten hyvinvoinnin ja kotoutumisen parissa."

Amina Mohamed juonsi vuoden 2020 Let’s #BeActive School Action Day -virtuaalitapahtuman 23.9. Vantaa-kanavan livelähetyksessä yhdessä Jaakko Parkkalin kanssa, ja muisti mainita että suosikkilaji on .... Mamanet!  "Heti ensimmäisestä kerrasta lähtien Mamanetissä minua puhutteli sen yksinkertaisuus sekä yhdessäolo toisten naisten kanssa." 

Aminaan ja hänen perustamaansa yritykseen voi tutustua täällä: Qj-Diasporassa
 


Mamanet -leiri ja -koulutus Kisakeskuksen urheiluopistolla 17.-18.10. 2020 

Mamanetin järjestyksessä toinen harjoitusleiri järjestettiin lokakuussa Kisakeskuksessa Raaseporin kauniissa maisemissa. Viikonloppuun osallistui 40 naista ja nuorta tyttöä Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta. Kouluttajina toimivat edellisen vuoden tavoin Anu Rajajärvi ja Riku Ahola TUL ry:stä, sekä uutena ohjaajana Amina Mohamed.  

Leirillä tutustuimme toisiimme liikunnallisten ryhmätehtävien avulla, kävimme läpi sääntöjä ja lajin viimeisimpiä kuulumisia Suomessa. Teamsin välityksellä olimme yhteydessä Israeliin Mamanetin perustaja Ofra Abramovichiin. Hän toivotti kaikki tervetulleiksi kansainväliseen Mamanet -perheeseen, johon kuuluu kaikkineen jo reilusti yli 10 000 harrastajaa ja pelaajaa mm. Italiasta, Bulgariasta, Hollannista, USA:sta sekä  Itävallasta. Käytössämme oli Kisakeskuksen päärakennuksen liikuntahallin kaksi isoa kenttää, joten pystyimme jakamaan osallistujat siten että kaikki pääsivät harjoittelemaan ja pelaamaan tehokkaasti ilman taukoja. 

Tulevaisuudessa on toiveena järjestää oma leiri myös ohjaajille ja ohjaajiksi haluaville, jotta mahdollistamme uusien harrastusvuorojen aloittamisen valtakunnallisesti. Lisätiedot: hanna.sarkeala (at) fimu.fi 

 
Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää Mamanetistä, tulemaan mukana pelaajaksi ja/tai ohjaajaksi, varaamaan esittelyn seurassasi, koulullasi, yhdistyksessäsi tai yhteisössäsi? Ota yhteyttä: hanna.sarkeala at fimu.fi / +358 45 1111 970
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp