Copy
FIMU ry:n uutiskirje / Syyskuu 2020
Linda Ruudusta Punainen kortti rasismille -hankkeen uusi projektipäällikkö

Neljä vuotta hanketta vetäneen Ilari Äijälän siirryttyä uusien haasteiden pariin Fimu ry:n PKR-hankkeen uutena projektipäällikkönä on aloittanut Linda Ruutu.  Ruutu, 30, on HJK:n kapteeni ja koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on työskennellyt urheilun ja liikunnan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden parissa jo useamman vuoden, mm. Monaliikussa vuoden 2018 ajan. Ruutu kuuluu myös PKR:n kanssa läheistä yhteistyötä tekevän Jalkapallon pelaajayhdistyksen hallitukseen. 

"Olen todella innoissani päästessäni aloittamaan PKR:n projektipäällikkönä ja haluan kiittää Fimua luottamuksesta. Olen ihaillut hanketta jo useamman vuoden ajan, sillä se on tehnyt todella tärkeää työtä yhdenvertaisuuden edistämisessä. Ilari on tehnyt upeaa työtä hankkeen kanssa ja nyt ollaan aivan eri tilanteessa kuin hänen aloittaessa. Hän on myös ollut minulle tietynlainen esikuva urheilun ja yhdenvertaisuustyön yhdistämisessä, joten senkin puolesta on valtava kunnia jatkaa hankkeessa siitä, mihin Ilarin kanssa jäätiin." 

Fimu ja Punainen kortti rasismille -hanke haluavat kiittää Ilari Äijälää loistavasti tehdystä työstä. Viimeisten vuosien aikana hanke on tehnyt merkittävää vaikuttamistyötä urheilun kentällä ja kasvanut huomattavasti sekä näkyvyydeltään että levittäytymällä useisiin eri lajeihin.
Äijälä: On ollut hienoa olla mukana yhteiskunnallisessa murrosvaiheessa synnyttämässä laajempaa keskustelua urheilun ja liikunnan arvoista. Kun aloitin vuonna 2016, saimme luotua hankkeelle vahvemmat sosiaalisen median kanavat. Tämä lisäsi urheilun syrjinnän vastaisen työn näkyvyyttä ja toi yhdenvertaisuuden arvot esille. Satunnaisista teemaotteluista on päästy siihen, että syrjinnän vastainen tai yhdenvertaisuuden viesti näkyy kapteeninnauhoissa, pelipaidoissa, katsomoissa, oppilaitoksissa, seurojen nettisivuilla ja somessa ympäri vuoden useassa eri lajissa. Tämä ei olisi onnistunut ilman yhteistyön voimaa yhdessä seurojen, järjestöjen, oppilaitosten ja lajiliittojen kanssa. Lue koko artikkeli täältä 


Yhteystiedot:
Linda Ruutu

Projektipäällikkö / Project Manager
punainenkorttirasismille@gmail.com
linda.ruutu@fimu.fi

 
Mamanet -palloilua naisille ja nuorille tytöille

Fimun Mamanet -hanke on kevään ja kesän koronahaasteiden jälkeen päässyt pikkuhiljaa käynnistymään, ja tulossa on mm. Mamanet -tutuksi  -leiri Kisakeskuksen Urheiluopistolla 17.-18.10. Leirillä uudet pelaajat tutustuvat lajiin helpoilla ja hauskoilla harjoituksilla ja pienpelillä, ja kauemmin lajia jo harrastaneet saavat treenin lisäksi ohjaaja- ja tuomarikoulutusta, jotta he voivat aloittaa ryhmiä omalla asuinalueellaan. 
Leirin ilmoittautuminen (2.10 mennessä) ja lisätiedot: https://www.mamanetfin.com/koulutus

Mukaan pelaamaan pääsee syksyllä mm. Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Espoossa, päivitetyt vuorot löytyvät tämän linkin takaa; https://www.mamanetfin.com/joinmamanet 

Kysy lisää:
Hanna Sarkeala, projektipäällikkö, Mamanet -hanke
hanna.sarkeala@fimu.fi / +358 45 1111 970

 

EU:n Nuorisovaihto Fimun jäsenseuroille 
.
Fimu suunnittelee uusia avauksia antaakseen jäsenseurojensa nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Tänä syksynä on tutkittu EU:n Erasmus nuorisovaihto-ohjelmia ja ilmoittauduttu mukaan EU:n partneritietokantaan.

Muutamia kyselyitä on jo tullut ja jos kaikki menee hyvin, muutama noin 5 hengen ryhmä nuoria pääsee ensi kesänä vaihtoon Portugaliin, Turkkiin ja Bulgariaan.
Nuorisovaihtoprojektissa työskennellään yleensä jonkin nuoria itseään kiinnostavan teeman ympärillä. Kattoteemat - liikunta, yhdenvertaisuus, rasismin vastaisuus sekä kestävä kehitys -valitsee järjestö oman toiminnan suuntautumisen perusteella. Itse vaihto kestää 5-7 päivää.
Odotamme tietoja partneriehdokkailtamme ja laitamme sitten viestiä jäsenjärjestöille nuorten rekrytoimiseksi mukaan.

 
FIMUn jäsenkysely jäsenjärjestöille

Jäsenjärjestöjä pyydetään täyttämään FIMUn jäsenkysely, allaolevasta linkistä
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFoA1M-jLEX__JM_fan59Zp4_cPuJI0Sszt-VFvdIuAPqqwA/viewform?usp=sf_link


Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa Fimun jäsenjärjestöjen liikuntatoimintaa ja haasteita liikunnan järjestämisessa, tyytyväisyyttä Fimun toimintaan ja yhdistyksen yhdenvertaisuusasioiden nykytilannetta. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Toivomme, että kyselyyn vastaa joku yhdistyksen toimihenkilö tai hallituksen jäsen. Kyselyn tuloksia hyödynnetään vain tutkimustarkoituksessa ja ensisijaisesti liiton toiminnan kehittämisessä. Kysely on luottamuksellinen.
Copyright © FIMU ry 2020, All rights reserved.
Our mailing address is:  toimisto at fimu.fi
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
Twitter
FIMU Facebook
FIMU Website
Instagram
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp