Copy
Dit is een nieuwsbrief van Bontekoe Reizen, waarin we u kort op de hoogte brengen van nieuwtjes en vaartochten in de toekomst.

Unsere Website ist jetzt auch in deutscher Sprache verfügbar

Berkijk nieuwsbrief in browser
Direct naar de website
Seizoen 2023
Heerlijke zeilen!
Beste nieuwsbrief lezers,

Het is bijna zover en de Bontekoe gooit bijna weer de trossen los. Na een winter flink onderhoud maar ook een heerlijke lange vakantie is het toch al bijna weer lente. Ons eerste tochtje zal de welbekende opening van het zeilseizoen zijn, de pieperrace (31 maart - 2 april). 

De Pieperrace 31 maart tot 2 april

Een weekend lang wedstrijdzeilen op de Bontekoe, waarbij gezelligheid en sportief zeilen boven aan het lijstje staan! Het is de eerste echte zeiltocht van dit jaar, en we hebben er enorm zin in. 

Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering in ere hoe de Volendammer Kwakken (grote botters die alleen in Volendam voorkwamen), gedurende de periode 1943-1945 werden gebruikt om aardappelen (piepers) over te zeilen vanuit Friesland. De piepers waren – onder andere – bestemd voor de Amsterdamse ziekenhuizen. De start en finish vindt plaats voor de Volendammer haven. 

Twee dagen heerlijk zeilen, eten en genieten van een drankje! Vaar je ook mee? Meer informatie is te vinden door hier te klikken. 


Wat is er qua onderhoud allemaal gebeurd?
In december is het schip uitgebreid gekeurd geweest op de werf en alles is goedgekeurd. Dit was de grote veiligheidskeur daar wordt gekeken of het vlak van het schip dik genoeg is, of de brandmeld installaties naar behoren werken, of alle keuringen op orde zijn etc.  Er is flink wat onderhoud op de werf gebeurd, zo zijn de schroefas en bolderkasten vernieuwd. In februari is alles vers in de lak gezet, zijn alle hutten geschilderd en het dagverblijf is opnieuw gelakt. Daarnaast worden er op dit moment 2 aluminium gieken gemaakt. Helaas hebben we geen tijd deze nog te schilderen, maar dat zullen we heel gauw volgende winter wel doen zodat het een mooi hout kleurtje krijgt ;). 

Wie is de bemanning dit jaar?
Zoals al eerder vermeld zullen we dit jaar een paar maanden er tussen uit gaan. Niels, Renée en Vera zullen met hun jacht naar de Azoren gaan varen (als het weer mee zit ;)). Eind mei zullen ze vertrekken en eind augustus/ begin september weer terug zijn. De Bontekoe zal gevaren worden door zeer ervaren schippers. De meezeilreizen zullen gevaren worden door Erik en Marlieke met hun dochtertje van 1,5 jaar Lotta (foto hieronder). Uiteraard zal Maud alle reizen koken en ook Johannes (de matroos van afgelopen jaar) zal het team versterken! 

Reizen 2023
Helaas zijn onze waddenweken en Paasreis al volgeboekt. Volgend jaar zullen we een extra waddenweek erin zetten, die we dan uiteraard weer zelf varen. Wel hebben we nog een extra voorjaarsweekend erin gezet (5-7 mei) en staat de Brandarisrace voor in oktober op het programma. Ook de Brandarisrace vlot aardig met boekingen, dus boek op tijd! 
 
Een keer met ons mee gevaren? Graag ontvangen we van je een recensie op onze facebook of een leuk verhaal in ons gastenboek

Wij hopen jullie snel weer te verwelkomen aan boord!

Agenda

Alleen op vakantie
(Meer info)

Paasreis -Volgeboekt

(Alleengaand)


Waddenweek 8 dagen volgeboekt

(Alleengaand)
28 juli- 4 augustus
 >>Meer informatie en boeken
 

 

 

Individueel

(Meer info)

Voorjaarsweekend

(Open inschrijving)
5 -7 mei 2022
 >>Meer informatie en boeken

Waddenweek 8 dagen volgeboekt
(Open inschrijving)
18 juli -25 augustus 2022
 >>Meer informatie en boeken
 


 

 
 

 


 

Wedstrijden

(Meer info)

Pieperrace

(Open inschrijving)
31 maart- 2 april 2022
>>Meer informatie en boeken
 

Brandarisrace

(Open inschrijving)
20 oktober- 22 oktober 2022
>>Meer informatie en boeken
 
 
 
Copyright © 2023 Bontekoereizen, All rights reserved.
 U bent in onze bestanden gekomen omdat u een keer met ons meegevaren heeft, of zich via de website heeft ingeschreven- Hoe dan ook: Ontzettend bedankt

Neem contact met ons op via:
bontekoereizen@gmail.com
WhatsApp en mob. nummer: 06-10 60 73 77
Of via ons contactformulier

Onze nieuwsbrief anders instellen of inschrijven?
>> Instellingen |>>Inschrijven

Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan door hier te klikken  >> Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp