Copy
 

Begejstring for dansk

På Sprogcenter Midt imponeres vi tit over det gå-på-mod, som mange af vores kursister kommer med, når de i en tidlig morgentime eller efter en lang arbejdsdag, igen sætter sig på skolebænken her hos os eller i et lokale på virksomheden for at lære mere dansk.

Deres store engagement skyldes selvfølgelig, at de fra dagligdagen ude på virksomheden har erfaret, at det hele går lidt lettere og tit bliver lidt sjovere, når de kan være med i både de faglige og de mere uformelle samtaler med deres danske kolleger. Selvtilliden vokser ganske enkelt, når de oplever, at de kan bidrage med gode ideer og forslag, uden at blive misforstået og uden altid at måtte slå over i engelsk. Så incitamentet til at lære dansk er helt klart til stede hos vores kursister.
 
Det samme gør sig gældende hos flere og flere virksomhedsledere. De er bevidste om, at sproget er en vigtig nøgle til at styrke tilhørsforholdet, når man ønsker at holde på sine dygtige udenlandske medarbejdere. ”Dansk binder de udenlandske medarbejdere tættere til os” siger Claus Wessel fra DSV i artiklen her. Og det er jo netop det integration i ordets bedste betydning handler om - at forbinde det, der er adskilt. 

Mette Hedegaard Jørgensen, Centerchef Sprogcenter Midt
 

Dansk skal holde på medarbejderne

-For os handler det om at holde på de gode medarbejdere. Gode lagerarbejdere hænger bestemt ikke på træerne, og der er mange virksomheder her i Horsens-området, hvor de kan finde arbejde. Derfor skal vi gøre noget ekstra for at være en attraktiv arbejdsplads, så det ikke kun bliver et spørgsmål om et par kroner mere i timen, og tilbuddet om sprogundervisning er en vigtig del af den samlede pakke, siger operations manager Claus Wessel fra DSV.
Læs hvorfor DSV tilbyder gratis dansk...

Dansk er afgørende i min hverdag på jobbet

-Det blev slet ikke antydet, at vi kunne tale engelsk – heller ikke under selve samtalen. Vi talte dansk sammen i en time. Jeg var hamrende nervøs, men hele samtalen forløb godt; han var meget rolig og tålmodig og gav mig tid til at svare. Bagefter var jeg utrolig stolt – og jeg fik jobbet, siger Dóra Takács, der arbejder på Schur.
Danskere slår lidt for hurtigt over i engelsk...

Sprog er vigtig for integrationen

Du falder aldrig helt til i et andet land, hvis ikke du taler og forstår sproget, for det er det, der giver de ekstra krydderier og nuancer, der skal til. Og vi må bare erkende, at vi skal tilbyde lidt mere for at trække udenlandske eksperter hertil. Østbirk er ikke Paris eller London, siger Randi Hoffmann, HR business partner hos VELUX.
Tre virksomheder: Derfor tilbyder vi dansk...

Mød os på Ordblindemessen
 

Vi er med på Ordblindemessen på FÆNGSLET i Horsens den 29. september. 2018.
Se program for messen..

SPROGCENTERMIDT

Emil Møllers Gade 30, 8700 Horsens
Kejlstrupvej 99D, 8600 Silkeborg
Grønlandsvej 5, 8660 Skanderborg
Telefon: +45 7625 9925  |  Mail: kontakt@sprogcentermidt.dk

Ønsker du at ændre, hvordan du modtager disse e-mails ?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig denne liste


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sprogcenter Midt · Emil Møllers Gade 30 · Horsens 8700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp