Copy
View this email in your browser


Genåbning efter Corona - beriget med erfaringer fra onlineundervisning

På Sprogcenter Midt glæder vi os ekstra til den kommende sommer. Den 1. juli ændres lovgivningen, så brugerbetalingen på danskundervisning for arbejdstagere og studerende bortfalder. Det er godt nyt for virksomheder med udenlandske medarbejdere, og for mange udenlandske studerende. Sammen med VIA i Horsens og Studenterhuset i Århus ser vi frem til at give de studerende fleksible muligheder for at lære dansk gennem vores særligt udviklede kurser for DU3, der kombinerer online- og fremmødeundervisning.  
Vi er beriget med erfaringer fra onlineundervisning efter 3 måneder med nødundervisning via digitale medier. Her i nyhedsbrevet kan du læse om, hvordan iranske Bahareh Khaki og tyske Olga Osadko har oplevet den digitale undervisning på sprogcentret, og hvordan virksomheden Spillehallen.dk har taget imod tilbuddet om at omlægge den virksomhedsforlagte undervisning til onlineundervisning. Du kan også læse om skræddersyede undervisningsforløb i henholdsvis Silkeborg og Skanderborg. 
 
Vi ønsker alle læsere af nyhedsbrevet en god sommer.  
Læs mere og kontakt os!

Holdånd og dansk i Spillehallen

Siden februar 2019 har en lille gruppe medarbejdere fra Østeuropa lært dansk på deres arbejdsplads, Spillehallen i Viby. Og det har været en gevinst for både medarbejdere og virksomhed.
Læs mere om motivationen for danskundervisning hos Spillehallens ledelse og medarbejdere

Dansk optimerer kvaliteten hos AVK

Hvis man har problemer med at kommunikere, kan det give udfordringer i løbet af en arbejdsdag. Og man kan komme til at holde sig lidt for sig selv og være knapt så kollegial, som man måske ellers ville have været. Derfor har AVK International A/S i Galten/Skovby oprettet et danskkursus for en gruppe medarbejdere, der er ikke-etniske danskere. Og det giver gladere medarbejdere.
Hos AVK International A/S har de fået gladere medarbejdere

Skræddersyet dansk i lavsæsonen hos Scandic Silkeborg og Gl. Skovridergaard Hotel og konferencecenter

For Dorte Simonsen, der leder rengøringspersonalet på Scandic Silkeborg, er det vigtigt, at hendes medarbejdere bliver så gode til dansk, at de kan kommunikere med kolleger og hotellets gæster og undgå misforståelser. Det er hotelchef Jakob Beck Wätjen fra Gl. Skovridergaard Hotel og konferencecenter enig i, og derfor tilbyder de to hoteller et otte ugers danskkursus til udvalgte medarbejdere i januar og februar 2020. Kurset er lavet i samarbejde med Sprogcenter Midt, Silkeborg.
Det tegner til at blive en succes, der er værd at gentage - læs mere


Danskundervisning bliver gratis 1. juli

Fra 1. juli bortfalder brugerbetalingen på danskundervisning for udenlandske arbejdstagere og studerende. 
 

Ny hverdag med virtuelt dansk 

Mens Danmark i starten af marts 2020 lukkede ned på grund af Corona-pandemien, åbnede Sprogcenter Midt for online undervisning og virtuelle mødesteder for sprogcentrets kursister og undervisere. Og derfor mødes iranske Bahareh Khaki og tyske Olga Osadko nu med hinanden og deres undervisere i Google Classroom og til videomøder. Og erfaringen er, at hverdagen og danskindlæringen i de virtuelle rum fungerer godt.
Derfor er virtuel undervisning anderledes, men godt

SPROGCENTER MIDT

Emil Møllers Gade 30, 2. sal. 8700 Horsens
Kejlstrupvej 99 D, 8600 Silkeborg
Grønlandsvej 5, 8660 Skanderborg
Vejlevej 23, 8722 Hedensted
Telefon: +45 7625 9925  |  Mail: kontakt@sprogcentermidt.dk

Ønsker du at ændre, hvordan du modtager disse e-mails ?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig denne liste
Følg os på facebook
www.sprogcentermidt.dk
Send os en mail


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sprogcenter Midt · Emil Møllers Gade 30 · Horsens 8700 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp