Copy
Nieuwsbrief Mei 2017
Nijntje Beweegdiploma
 

KDO Deurne bezit het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.
In mei heeft de KDO Deurne gratis proeflessen om u kennis te laten maken dit toegankelijke en speelse beweegprogramma.

Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat KDO Deurne lesgevers heeft die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat gebeurt in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Op het einde van het jaar ontvangen ze het Beweegdiploma met Nijntje en krijgen ze leuke badge van Nijntje.”

U kunt samen met uw peuter of kleuter een gratis proefles volgen op
donderdag 18 mei 2017 of maandag 22 mei 2017.

De lessen zullen plaats vinden op maandag en donderdag van 16.00 - 17.00 uur vanaf 1 juni 2017 in de gymzaal van basisschool D‘n Heiakker op Patrijs 33 te Deurne.

Meer weten? Of bent u al zo enthousiast dat u uw kind wilt opgeven voor het Nijntje Beweegdiploma? Meer info via beweegdiploma@kdodeurne.nl.


 22 en 23 april vonden in Zwolle de plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek voor het A- en B-nivo plaats. Op 22-4  werden Vera Damen en Maud Aldenzee derde in de categorie damesparen B-nivo. Een mooie prestatie wat hen een plaats verzekerde op het NK. Op 23-4 mochten na een spannende strijd, Daisy Berkers, Milou van Nunen en Lara van den Berg de 2e plek op het podium beklimmen in de categorie damesgroepen B-nivo. Ook zij mogen in ieder geval mee naar Rotterdam Ahoy op zaterdag 17 juni a.s.


In het weekend van 17 en 18 juni vindt daar het “Fantastic Gymnastics” plaats. De beste gym-, turn-, spring-, acro- en danssporters van ons land delen het podium met de helden uit de Nederlandse gymsport, zoals Epke Zonderland en Sanne Wevers.

Op diverse data in mei zullen in Zwolle nog 9 teams van KDO proberen hun laatste kans te benutten om een plaatsje te bemachtigen voor het NK in Rotterdam.

AGENDA

13/14 mei:
2e halve finale acrogym CDE nivo

20/21 mei: Districtsfinale Herenturnen

20/21 mei:
5e en 6e Plaatsingswedstrijd acrogym AB nivo

21 mei: Districtsfinale Damesturnen D1 en D2

28 mei:
Competitie turnen Dames

week 31 mei: vriendinnen les

10/11 juni:
Finale herenturnen nationaal

10/11 juni:
Toestelfinale dames turnen D1, D2, Div 4
Acrogym gymnasten gezocht!

De leiding van onze acrogym afdeling zijn alweer druk bezig om voor het nieuwe seizoen de trio's en duo's te vormen.

Zijn er jongens/meisjes/dames/heren die graag zouden willen komen acrogymmen, dan kunnen zij in mei/juni een proefles komen volgen en eventueel per 28 augustus lid worden van de acrogroep. Graag zo spoedig mogelijk even contact opnemen met Linda Berkers
0493 - 310786 (na 17.00 uur) of per mail
lindaberkers@zonnet.nl

Podiumplaatsen voor turnsters KDO

8 en 9 april was KDO Deurne met 18 turnsters vertegenwoordigd bij de finalewedstrijden voor de regiokampioenschappen turnen in Boxmeer. Maud Aldenzee, Jaidy van Deurzen, Anouk van der Wurf en Evi Thielen behaalden een podiumplaats.

Maud Aldenzee won goud en werd regiokampioen in de klasse D1 instap. Jaidy van Deurzen won een zilveren medaille op D2-niveau en Anouk van der Wurf behaalde brons in dezelfde klasse.
Evi Thielen werd derde in de divisie 4 jeugd 2.
Bij de junioren in divisie 4 plaatsten Evi Thielen, Renske van Elewout, Femke van Elewout en Debbie van Bree zich voor de districtsfinale op 24 juni in Kaatsheuvel. Maud Aldenzee en Astrid Heessels mogen op 21 mei deelnemen aan de districtsfinale op D1-niveau in Someren. Maud Coolen, Jaidy van Deurzen en Anouk van der Wurf plaatsten zich ook voor de districtswedstrijd in Someren maar dan op D2-niveau.
9 april was de laatste wedstrijddag van de kwartfinales turnen voor heren in de derde divisie. Kees Buiter nam aan de wedstrijd deel in de klasse junioren II. Het was een spannende wedstrijd met een sterk deelnemersveld. Kees Buiter behaalde een tiende plaats en plaatste zich daarmee voor de halve finale op 6 mei in Hoofddorp.

Acrogym Districtsfinale

Het districtskampioenschap vond afgelopen zaterdag 1 en zondag 2 april plaats in Uden.
Zaterdag wonnen Noa Nooijen, Imke van Horne en Lynn Kuijpers een bronzen medaille bij de damesgroepen E-niveau junioren. Daarmee stromen zij door naar de landelijke halve finales, die in de weekenden 6 en 7 mei en 13 en 14 mei gehouden worden in Zwolle.
Zondag werden ook Iris van de Beek, Vera Vlemmings en Evi Thielen derde in de categorie dames groepen C-niveau. Ook zij gaan naar de landelijke halve finale. Verder plaatsten Britt Claassen, Mei Nin van der Sterren, Pleun Vestjens, Femke van Elewout, Isa van de Weijer en Faye Werts zich direct voor de halve finale.


   

Jubilarissen KDO Deurne
 

Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 28 maart zijn de jubilarissen gehuldigd. Linda Berkers en Renee Jacobs zijn 25 jaar lid.

De twee kregen uit handen van de voorzitter Leo Cuijpers een bloemetje en een cadeau. Linda Berkers is nog actief acrogymnast en Renee Jacobs is turntrainster en lid van het bestuur. Ook Ivon Nooijen, Emmy Veenema, Julia van Loon, Marian Knapen en Toon Louwers werden in het zonnetje gezet. Zij zijn 12,5 jaar lid. Daarnaast nam KDO Deurne afscheid van Theo Engelen als bestuurslid die zich niet meer herkiesbaar had gesteld. Theo Engelen werd door de voorzitter bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de club.

Dat vragen we aan??....Meike van de Mortel

Wat is je lievelingseten?
Noodels
Wat voor een huisdier zou je willen?
ik zou graag een mini donkey willen.
Wat zou je altijd nog willen doen in je leven?
zwemmen met dolfijnen

Aan wie van de leiding mogen we de volgende keer de vragen stellen?  Britt ClaassenThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KDO Deurne · Postbus 10 · Deurne, Nb 5751 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp