Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
CDA Nieuwsbrief januari 2017
met deze maand:
 
Op 10 januari vond in Flora Boskoop de CDA nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Onder het genot van koffie, drankje en hapje namen de leden volop de gelegenheid om elkaar nieuwjaar te wensen.
Voorzitter Wim van Tuijl ging in zijn nieuwjaarstoespraak in op de komende verkiezingen en vooral ook op de veranderingen die in onze maatschappij plaatsvinden.
Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen hun kennis testen met de "Hoe goed kent u Alphen aan den Rijn en het CDA" quiz. De winnaar ging met een lekker kaasje naar huis.
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

CDA wil doorpakken om verkeersknelpunten Boskoop en Hazerswoude te verbeteren
De economie groeit en het verkeer neemt toe waardoor de knelpunten in Boskoop en Hazerswoude-Dorp (nog) groter worden. Ook de veiligheid en de leefbaarheid komt daarmee verder in het gedrang. Het CDA vindt dat het hoog tijd is voor actie! Nodig is een slimme mix van snelle oplossingen voor de korte termijn in combinatie met stappen voor de structurele oplossingen voor de lange termijn. We hebben in de Raad aan het College gevraagd om zo snel mogelijk de aanpak helder op tafel hebben. Wethouder Hoekstra heeft geantwoord dat het brede onderzoek naar een oplossing voor de N 207 Zuid voor de zomer met de eerste resultaten komt en dat tegen het eind van 2017 het tijdpad voor de totaalaanpak er is. Dat brengt de duurzame oplossing met bijvoorbeeld een extra brug over of een extra tunnel onder de Gouwe en de ondertunneling of verdiepte aanleg van de Gemeneweg waarschijnlijk dichterbij.
. lees meer
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Alphen op weg naar een echte Green City 2.0
Op zaterdag 21 januari jl. heeft de gemeenteraad een duurzaamheids- /klimaattop georganiseerd. Het CDA was met twee personen goed vertegenwoordigd in het organisatiecomité. Doel van de top was om van organisaties en burgers te horen of een impuls aan het klimaatbeleid gegeven kan worden.
lees meer
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook
Operatie Steenbreek ook in Alphen aan den Rijn
Op de klimaattop was ook organisatie Operatie Steenbreek aanwezig, die als motto heeft: alle tuinen groen. In december 2015 is onze motie aangenomen, waarin we wethouder Hoekstra hebben verzocht te onderzoeken of Operatie Steenbreek in onze gemeente uitgerold kan worden. Onlangs is Alphen a/d Rijn aangesloten en daarom mocht onze fractievoorzitter de banner en alle documenten over het project in ontvangst nemen. Eigenlijk heeft dit traject veel te lang geduurd en we zullen de wethouder vragen om spoedig met zijn plan van aanpak te komen.
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook
CDA heeft samen met GroenLinks vragen gesteld over de problematiek met het tunneltje onder de spoorweg in Snijdelwijk, Boskoop.
De tunnel is na de ingebruikname in 2013 al weer snel afgesloten vanwege wateroverlast. Hierdoor werd de tunnel onbegaanbaar door lekkage, natte sijpelende tunnelwanden en dus veel ongemak en onveilig!

De provisorisch gemaakte vlonder in het tunneltje is gevaarlijk glad. Het er om heen gezette hekwerk zorgt ook voor een onveilige situatie. Deze tijdelijke oplossingen in de tunnel geven de gebruikers die er nog wel doorheen durven een zeer onprettig gevoel.
Nu staat de tunnel al bijna een jaar blank en groeit het kroos. Vele inwoners uitten hun ongenoegen via sociale media en als raadsleden kregen wij vele vragen hierover. Er is vooral onbegrip over het te lang uitblijven van een oplossing.
CDA en Groenlink hebben daarom vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder.
Wij houden de vinger aan de pols.
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

CDA stelt vragen over onderzoek "verbeteringen op langere termijn N207 Zuid"
Het CDA heeft samen met de VVD vragen aan het college gesteld over een verkeersonderzoek van de provincie over de N207 zuid problematiek. In dit onderzoek wordt gezocht naar lange termijnoplossingen voor de verkeersproblematiek in Hazerswoude en Boskoop centrum. De gestelde vragen gaan over de kwaliteit van het onderzoek en hoe lang het duurt totdat oplossingen worden gepresenteerd. Vooral de verkeersveiligheid in het centrum van Boskoop verdient volgens het CDA veel meer aandacht en zou hoger op de Alphense urgentieladder van verkeersproblemen moeten komen.
Wethouder Hoekstra verwacht in de zomer met voorlopige resultaten naar buiten te komen en eind 2017 komt de provincie met definitieve resultaten
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Kippenbedrijf van CDA-er de Wit voor tweede keer geruimd
Gemeente Alphen a/d Rijn heeft op Tweede Kerstdag een noodverordening afgegeven om de preventieve ruiming van kippen bij het bedrijf aan de Burmadeweg 6 te Hazerswoude-Dorp onbelemmerd te kunnen uitvoeren.  De bijna slachtrijpe kippen moesten geruimd worden in verband met de vaststelling van vogelgriep (type H5) op het buur bedrijf aan de Burmadeweg 4 te Zoeterwoude. Een grote strop voor Gijs en Dirk-Jan de Wit, die dit nu al voor de tweede keer moesten meemaken; iets wat hen emotioneel en financieel raakt. Gelukkig zijn er afgelopen week weer kuikens in de stal gekomen. Wij hebben contact opgenomen met onze woordvoerder in Den Haag Jaco Geurts of de regels omtrent preventieve ruimingen aangepast kunnen worden en hoe de financiële afwikkeling rondom dit soort zaken geregeld is. We wensen de familie de Wit weer succes toe met hun onderneming.

Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Scheepvaartmuseum komt naar Archeon
De gemeenteraad  stemde in met de bouw van een scheepvaartmuseum bij Archeon in Alphen aan den Rijn, Hiermee krijgen de Romeinse schepen een mooi onderdak vlakbij het themapark.
In de gemeenteraad werd tevens het besluit genomen om een onderzoek te starten naar uitbreiding van het  Archeon. In het voorstel met uitgangspunten voor het masterplan werd na de discussies in de commissievergaderingen en de bezoeken aan Archeon de nodige aanpassingen gedaan.
Voor het CDA is Archeon een belangrijke trekker die zeker behouden moet blijven met goede vooruitzichten zowel op korte als op langere termijn.
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Onderneming van het Jaar 2017: Hoogeveen Plants
Op 12 januari heeft in het theater Castellum de nieuwjaarsreceptie van de VOA plaatsgevonden en tevens de verkiezing van de Onderneming van het Jaar 2017. De CDA fractie was met drie personen vertegenwoordigd en daarmee ook getuigen dat van de genomineerden: VDM Koster, verzekeringsgroep; Hoogeveen Plants en D&K automotive glass. De winnaar is geworden: Hoogeveen Plants. Alle genomineerden uiteraard gefeliciteerd met de nominatie, maar grote waardering voor Siem Hoogeveen en zijn directeur Bob Hoogerdijk  die de meeste punten kregen van de jury en de aanwezigen in de zaal.  Het Boskoops bedrijf heeft al dertig jaar ervaring in het kweken en vermarkten van klimplanten, fruitbomen, grassen en helleborus, met afzet door heel Europa en  Rusland.
Namens het CDA van harte gefeliciteerd!
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Oud-CDA wethouder van Koudekerk a/d Rijn Gert van Bostelen overleden
Op 18 januari is Gert van Bostelen op 79-jarige leeftijd overleden. 
Wij herinneren Gert van Bostelen niet alleen als een bekende inwoner van Koudekerk aan den Rijn, maar vooral ook als raadslid en tot 1990 als wethouder namens het CDA. In die periode is hij van grote betekenis geweest voor het CDA. In de wijze waarop hij met overtuiging voor het CDA deze functies heeft uitgeoefend, gaf hij blijk van zijn grote betrokkenheid bij de gemeenschap. Daarmee heeft hij veel voor de gemeenschap Koudekerk betekend. Daarvan mocht ook, na de fusie in 1991, de nieuwe gemeente Rijnwoude de vruchten plukken. Het CDA condoleert de familie met het overlijden van Gert en wenst hen veel sterkte toe.
Like CDA Fractieflits januari 2017 on Facebook

Copyright © 2017 CDA Alphen aan den Rijn, alle reachten voorbehouden.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden

 


This email was sent to <<Email - adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CDA Alphen aan den Rijn · p/a Parklaan 158 · Boskoop, Zuid Holland 2771JM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp