Copy
Nieuwsbrief Stadsvarkens, Speciale editie 2016
klik hier voor de webversie
Beste <<First Name>> <<Last Name>>
U ontvangt de nieuwsbrief van Stichting Stadsvarkens omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of vanwege uw betrokkenheid bij Stadsvarkens.
(Heeft u geen interesse, dan kunt u zich onderaan de brief afmelden)

Het feest kan beginnen

De Wolvarkens arriveren 14 mei in Ede
René van Geneijgen

Zaterdag 14 mei ontvangt stichting Stadsvarkens vier wolvarkens (Mangalica) in het Veldhuizerbos. Het perceel is gelegen tussen het tuinenpark De Koekelt en de landbouwakker.

Samen met de Scouting zorgt stichting Stadsvarkens voor een feestelijk ontvangst.
De varkens worden bij Groenhorst Barneveld, de sponsor van de varkens, opgehaald en omstreeks 11:00 uur zullen de varkens arriveren aan de Langekampweg (langs het treinspoor Utrecht-Arnhem) net voorbij de slagboom over de weg.
Bij ontvangst krijgen de varkens hun naam. De naamgeving is door scouts van Scouting Jan Hilgers voorbereid.
De dag van ontvangst zal het varkensbos niet toegankelijk zijn om de varkens aan hun nieuwe omgeving te laten wennen. Geïnteresseerden zijn welkom bij de ontvangst aanwezig te zijn. Het vindt plaats op de Langekampweg net buiten het terrein, hier wordt ook informatie over het project gegeven.

Ontvangst Wolvarkens in Ede
datum: 14 mei 2016                                
tijdstip: ong. 11:00 uur                            
  locatie: Veldhuizerbos, spoorzijde         
                        tussen tuinenpark De Koekelt         
         en de landbouwakker
       

Na grondige voorbereiden is het Stadsvarkensproject uitgegroeid tot een project voor alle Edenaren. De varkens brengen een nieuw aspect in het Veldhuizerbos, ze lopen niet in een afgezonderde weide, maar gewoon samen met de mensen in een bosperceel waar het pad door dieren en bezoekers wordt gedeeld. Na het passeren van een poortje kan iedereen, eventueel met hun trouwe hond, het perceel in. Dat zal wel even wennen zijn. De varkens, mensen en de honden zullen de nieuwe situatie even moeten aftasten en dat kost natuurlijk tijd. Uiteindelijk is iedereen welkom. Helaas mogen bezoekers de varkens niet voeren in verband met het risico van het overbrengen van dierziekten en gezondheidsrisico’s voor de varkens.
Het project wordt gedragen door een grote schare van vrijwilligers die als hulpboeren de varkens voeren en controleren. Samen met de hulpboer mag het voeren wel, kom dan ’s ochtends rond negen uur of ’s avonds rond vijf uur, als het voertijd is.
 
Stichting Stadsvarkens wil graag dat mens en varken elkaar ontmoeten. De doelstelling van het project is het bevorderen van voedselbewustzijn. Na ongeveer anderhalf jaar worden deze varkens geslacht en is het inderdaad vlees voor op ons bord. Door de varkens, waar mogelijk, eetbaar afval te voeren voorkomen we voedselverspilling.

Een project zoals de Stadsvarkens in Ede is uniek. Stichting Stadsvarkens zoekt de verbinding met mensen en organisaties. Het werken met hulpboeren brengt mensen bij elkaar. Door samen met andere organisaties activiteiten te organiseren wordt de doelstelling breder uitgedragen en aan de partners tevens een mooie entourage geboden. Scouting Jan Hilgers geeft hierin de aftrap op 14 mei met de ontvangst en 25 juni met de modderdag bij de varkens. Heeft u ook ideeën of belangstelling neem contact op via de website www.stadsvarkens.nl.

Facebook Stadsvarkens
Website Stadsvarkens
Heeft u geen interesse meer voor deze nieuwsbrief?
Dan kunt u met deze link u laten uitschrijven

Ons email adres is:
info@stadsvarkens.nl

Copyright © 2016 Stichting Stadsvarkens, All rights reserved.