Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief februari 2018.

Een nieuw jaar, volop nieuwe plannen voor de Stichting Gebroeders van Limburg! We kijken terug op een druk jaar met veel aandacht voor de kunst en het leven van de familie Maelwael - Van Limburg. We deden weer mee met diverse externe evenementen, er waren maar liefst twéé Maelwael tentoonstellingen en we organiseerden een geslaagd festival op een geheel nieuwe locatie!

Daarnaast beginnen we het jaar met een nieuwe website en allerlei spannende projecten in ontwikkeling. Neem ook alvast een kijkje naar onze jaarplanning en vergeet niet dat in het weekend van 25 en 26 augustus weer een nieuw Gebroeders van Limburg Festival zal plaatsvinden! We zijn enorm dankbaar voor al jullie hulp en steun, genieten van alle oude en nieuwe gezichten en kijken uit naar opnieuw een prachtig Gebroeders van Limburg jaar!

Festival thema: Liefde voor het landschap!
Op 25 en 26 augustus 2018 vindt het Gebroeders van Limburg Festival weer plaats in het centrum van Nijmegen! Op de Aproche werd het thema al bekend gemaakt: 'Liefde voor het landschap'. De miniaturen van de gebroeders laten landschappen in allerlei weersomstandigheden, diverse landbouwtaferelen en prachtige natuurlijke kleuren zien. Daarnaast zijn we dit jaar een van de duurzame evenementen van Nijmegen als Green Capital van Europa! Dit bewustzijn van duurzaamheid, de pracht van de natuur en de betekenis hiervan in de tijdsperiode en het werk van de Gebroeders van Limburg laten we dit jaar terugkomen in het festival.
Het Gelderse stripboek
Na Zeeland en Brabant krijgt de provincie Gelderland een eigen historisch stripboek. Een grensoverschrijdend stripboek, want de Gelderse geschiedenis gaat aan de huidige provinciegrenzen voorbij. De Gebroeders van Limburg vormen natuurlijk een belangrijk onderdeel van de Gelderse geschiedenis en zullen ook voorkomen in het stripboek!

Klik hier om alvast iets meer te lezen over dit spannende project!
Nieuwe website!
Na veel brainstormen en hard werken ging eind 2017 de nieuwe website online! Ondertussen is er hard aan gewerkt om zoveel mogelijk informatie erop te zetten over de kunst en het leven van de Gebroeders van Limburg én over de diverse activiteiten en doelen van de Stichting. Op het moment wordt dit uiteraard nog verder uitgebreid, onder andere met een zo compleet mogelijk overzicht van alle wetenschappelijke werken over de Gebroeders! Neem dus alvast een kijkje op: www.gebroedersvanlimburg.nl
Hubert Hendriks wordt Blauwe Steendrager
Hubert Hendriks - bestuurslid en coördinator Stevenskerk - ontving het Blauwe Steentje voor zijn jarenlange verdiensten voor het Huis voor de Binnenstad, de Voedselbank, de Stichting Gebroeders van Limburg en diverse andere organisaties. Het Blauwe Steentje wordt sinds 1982 uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nijmeegse Binnenstad. De redenen om Hubert Hendriks dit jaar de eer te gunnen waren talrijk. Lees hier verder!
Oproep: kruidenvrouwen gezocht!
Op 25 en 26 augustus is het alweer tijd voor het Gebroeders van Limburg Festival! Uiteraard is op zondag weer de Blijde Incomste. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en zijn op zoek naar 2 kruidenvrouwen die willen meelopen in de optocht.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl voor meer informatie!
Johan Maelwael tentoonstellingen
Bekijk hier de terugblik!
Gebroeders van Limburg Kerststal
Bekijk hier de terugblik!
Aproche
 
Bekijk hier de terugblik!
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp