Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief juni 2018.

Op 25 en 26 augustus 2018 vindt weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Met het thema ‘Liefde voor het landschap’ geven we dit jaar extra aandacht aan de diverse landschappen en prachtige natuurlijke kleuren die terugkomen in de miniaturen van de drie Nijmeegse kunstenaars. Daarnaast zijn we dit jaar een van de duurzame evenementen van ‘Nijmegen European green Capital 2018’!
Gebroeders van Limburg Festival 2018
In de binnenstad van Nijmegen waan je je in de middeleeuwen met diverse kraampjes, ambachten, muziek, theater en kinderspelen. Ontdek de wereld van de Gebroeders van Limburg en hun schilderwerken. Van de prachtige elegante wereld van de adel tot de gruwelijke achterbuurt van de laagste stand van de middeleeuwse samenleving: verken de diversiteit van het alledaagse leven in historisch Nijmegen.

Je krijgt het hele weekend exclusieve toegang tot middeleeuwse locaties in de belevenisroute en kunt alvast een preview van de Maria van Gelre tentoonstelling bewonderen in de Stevenskerk! Op zondag kun je genieten van een Middeleeuwse kerkdienst en een heerlijke middeleeuwse brunch. Het hoogtepunt is wederom de Blijde Incomste met historische én fantasiefiguren uit de unieke schilderwerken van de gebroeders met bekende en nieuwe prachtige handgemaakte kostuums!

Kijk hier op onze website voor meer informatie en bekijk hier het FB-evenement!
Prestigieuze FILAF prijs gaat naar Nijmeegs erfgoed
Op zaterdag 23 juni werden op het 8e Internationale Festival van Kunst- en Filmboeken (FILAF) in het Zuid-Franse Perpignan de prijzen uitgereikt voor wereldwijd de beste kunst- en filmboeken van 2017. De tentoonstellingscatalogus Johan Maelwael. Nijmegen - Paris - Dijon. Art around 1400 ontving de onderscheiding voor beste Beeldende Kunst boek. Dit boek werd vorig najaar onder leiding van Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, uitgegeven bij de spraakmakende tentoonstelling ter ere van deze Nijmeegse kunstenaar uit de middeleeuwen. De jury verleende deze belangrijke prijs vanwege het baanbrekende karakter van het boek, het heeft de kunstgeschiedenis van de late middeleeuwen definitief veranderd.
GVL en het Erfgoedfestival 2018
Tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland (23 mei t/m 22 juli) opent de Stevenskerk in Nijmegen zijn deuren om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart van de vier kwartieren van het hertogdom en een wandelroute (o.a. langs het Gebroeders van Limburg huis aan de Burchtstraat) kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn in de kerken.  Klik hier voor meer informatie!
Schilderswedstrijd

Je kan je nog tot en met  25 juli 2018 inschrijven voor de schilderswedstrijd! Een selectie van de werken zal in een tentoonstelling tijdens het Gebroeders van Limburg Festival te bewonderen zijn in de Stevenskerk.

Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe en stem op jouw favoriet!

Vrijwilligers gezocht!
  • Wil jij weer of voor de eerste keer mee helpen als vrijwilliger op het Gebroeders van Limburg Festival 2018? Vul hier het aanmeldformulier in! 
  • Bekijk hier meer informatie over de diverse functies - we zoeken bijvoorbeeld nog begeleiders voor de kinderspelen en stadswachten!
  • Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@gebroedersvanlimburg.nl
NIEUWSBERICHTEN
Terugblik: opening van De Bastei
Terugblik: Mariken Ommegang
Start Ridders van Gelre stripboek!
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp