Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief maart 2018.

Schilderwedstrijd 2018
Dit jaar organiseren we binnen Gebroeders van Limburg festival weer een schilderwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld voor kunstenaars en gevorderde amateurs. Bijna alles is mogelijk qua techniek en formaat, maar in het kunstwerk dient een verwijzing naar de werken van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg zichtbaar te zijn.

Tot en met 25 juli 2018 kan iedereen zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je beste schilderij(en) (maximaal vier) te uploaden via de website. Op basis hiervan worden 20 werken genomineerd en kan er op de website door publiek gestemd worden. De genomineerde werken worden geëxposeerd. Dit is tevens een verkoopexpositie voor de kunstenaars. De vakjury neemt uiteindelijk de beslissingen.  Prijzen: De eerste prijs bedraagt € 300 en de tweede prijs € 200.

Stichting Gebroeders van Limburg organiseert dit in samenwerking met Cultuurfonds Rijk van Nijmegen. Betrokken medewerkers zijn: Hubert Hendriks, Carla Dijs, Jasper Rongen en Darinka Thijs.
Klik hier voor meer informatie over de schilderwedstrijd!
Begin deze maand was alweer de laatste aflevering van de serie 'Ons verloren Hertogdom' van de Ridders van Gelre. Daarin mochten de Gebroeders van Limburg natuurlijk niet ontbreken! Klik hier om hem terug te kijken!
Maria van Gelre

"Het gebedenboek van Maria van Gelre staat vol met miniaturen die beïnvloed zijn door het werk van de Gebroeders van Limburg"

Van 13/10/18 t/m 06/01/19 kunt u nog meer te weten komen in de tentoonstelling in Museum Het Valkhof! Lees hier meer over de link tussen de Gebroeders en Maria.
 

De vlindermadonna
In het prachtige boek van Clemens Verhoeven en André Stufkens staat onder andere het oudst bewaarde schilderij op doek: de Vlindermadonna met inderdaad vlinders, engelen en niet te vergeten een kers. Lees hier meer over de symboliek en context achter dit kunstwerk!
In memoriam
Jos Roelofs
Marian van 't Hullenaar - Seegers
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp