Copy
Terugblik: Het Gebroeders van Limburg Festival 2017
Dit jaar was de dertiende editie van het Gebroeders van Limburg Festival! Door de hele binnenstad van Nijmegen waande u zich in de middeleeuwen met diverse kraampjes, ambachten, muziek, theater en kinderspelen! Dit jaar stond het festival in het teken van het thema 'Gemaakt in Nijmegen'. 

Klik hier voor de terugblik op de website, met diverse foto's en filmpjes die de sfeer van het festival prachtig weergeven!
Bedankt!
 
We willen nogmaals onze vrijwilligers en deelnemers enorm bedanken voor al hun inzet tijdens het Gebroeders van Limburg Festival. We hebben er samen een succesvol en gezellig weekend van gemaakt! Graag zien we jullie volgend jaar weer!
Ontketent cabaretier Pieter Derks een Beeldenstorm in Nijmegen?
Pieter Derks gaat in 3 films op zoek naar deze grote veertiende-eeuwse schilder Johan Maelwael, de oom en leermeester van de Gebroeders van Limburg. Maar wat blijkt, ook in Nijmegen is hij nog een grote onbekende. Dat moet maar eens snel veranderen! 

Johan Maelwael is namelijk de eerste Nederlandse schilder die we van naam en werk kennen. Hij hangt prominent in het Louvre en krijgt binnenkort zelfs een dubbeltentoonstelling in het Rijksmuseum en Museum Het Valkhof. Dan moet er toch wel iets heel bijzonders aan de hand zijn! Allebei de tentoonstellingen lopen van 6 oktober 2017 tot 7 januari 2018.
Pieter Derks zoekt Johan Maelwael - film 1
Gebroeders van Limburg in het pop-up museum van 024geschiedenis
De traditionele historische markt van de 024Geschiedenis wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken! De diverse (cultuur)historische instellingen en verenigingen die Nijmegen rijk is zullen in de Stevenskerk een pop-up museum vormen rond het thema geluk.

Ook de Stichting Gebroeders van Limburg doet mee met het pop-up museum en wel met het aprilblad! Kom dus allemaal vrijdagavond 13 oktober en/of zaterdag 14 oktober even langs in de Stevenskerk! Kijk hier voor meer informatie over het programma van 024geschiedenis.
Stem voor Het Woud der Verwachting!
Het Woud der Verwachting is een van onze samenwerkingspartners die elk jaar weer een prachtige bijdrage leveren aan het het Gebroeders van Limburg Festival. Niet alleen wij zij fan van hun werk. Ze dingen namelijk mee naar de Gouden Gelderse Roos 2017.

Als het Woud der Verwachting de publieksprijs weet te winnen, komt er 1.000 vrij voor de replica van de houppelande van Maria van Gelre. Omdat we hen, en hun initiatief een warm hart toedragen roepen we jullie allen op voor hen te stemmen. Dus: STEM vóór het project "Middeleeuws Gelre herleeft" van Het Woud der Verwachting!
Agenda
Op 2 oktober verschijnt het boek 'Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg'! Bestel het boek nu alvast via de Stichting Gebroeders van Limburg, stuur ons een mailtje via secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp