Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Lymborch
Nieuwsbrief september 2018.

Afscheid van Wil Goossens
5 oktober 1960 – 20 september 2018
Het hele gezin Kusters maakt al jaren onderdeel uit van de Lymborch familie. Ieder op een eigen wijze, met eigen talenten en eigen beslissingen. De zonen Max en Bram die jarenlang het gezicht naar buiten bepaalden, Robert in diverse ondersteunende functies. De regie hierover lag daarbij duidelijk bij Wil. Wil was een vaste kracht in het kostuumatelier. Daarnaast lid van de werkorganisatie, waar ze helder en humorvol uit de hoek kon komen. Was iets flauwekul in haar ogen dan was het flauwekul, punt uit.

Samen met Robert zorgde zij dat de Blijde Incomste geolied kon verlopen. Ook daar was haar sturing voelbaar en regelde ze met relativerende humor. Door alles heen merkte je dat haar inzet voor onze Gebroeders missie altijd gedragen werd door en afgestemd met de hele familie. Een vraag aan de zonen was een vraag aan de familie. Een vraag aan haar werd eerst thuis besproken.

We zagen haar het afgelopen jaar magerder worden en Marijke uitte regelmatig haar zorgen over Wil. Dan komt het afgrijselijke bericht wat geleid heeft tot haar afscheid. Wij wensen Robert, Max en Bram heel veel kracht toe bij dit verlies van deze geweldige vrouw, onze Wil, “de moeder van de Gebroeders van Limburg”.
Terugblik Gebroeders van Limburg Festival 2018

Op 25 en 26 augustus 2018 vond het Gebroeders van Limburg Festival plaats. 

  • Bekijk hier het GVL Bedankboekje 2018het bedankboekje voor vrijwilligers en relaties met prachtige foto’s en persmomenten.
  • Bekijk alle fotoalbums op onze website!
Bekijk de terugblik gemaakt door Bas Olbertz en Bianca van Wulfen.
Terugblik Gelderntag 2018
Op 8 september was de Gelderntag. De Gebroeders van Lymborch deden op deze prachtige dag mee met een tableau vivant van het januariblad uit het getijdenboek 'Les Très Riches Heures du duc de Berry'. Bekijk hier alle foto's op onze website.
“Middeleeuwse” web-applicatie ontwikkeld: Maak je eigen maandblad!
De stichting Maelwael Van Lymborch heeft in samenwerking met Hendriks & van Doornewaard en MASC ICT een web-applicatie ontwikkeld om je eigen middeleeuwse kunstwerk te kunnen maken. 
 
Tijdens het Gebroeders van Limburg Festival 2018 heeft het publiek voor het eerst de web-applicatie kunnen uitproberen. Jong en oud kon hun creativiteit kwijt in de Stevenskerk. Gebruikers konden achteraf hun creaties naar zichzelf toesturen als souvenir. Bekijk de web-applicatie pilot hier: gvl.masc.nl

Artikel: Rondom 'Het Aprilblad'
Tijdens het Gebroeders van Limburg festival in 2018 werd ‘Het Aprilblad’ uit de ‘Trés Riches Heures’ zowel in de Stevenskerk als in de hortus conclusus op de Grote Markt getoond. Bestuurslid Hubert Hendriks wilt in dit artikel ingaan op het aprilblad om begrip te krijgen voor de achtergronden die spelen bij deze op het eerste gezicht idyllische scene.

Bekijk hier het aprilblad in groot detail!
BINNENKORT
Maria van Gelre tentoonstelling
Het werk van de Gebroeders van Lymborch was van grote invloed op het gebedenboek van Maria van Gelre. Ontdek van 13 oktober t/m 6 januari ook het Maria van Gelre kostuum van ons atelier in Museum het Valkhof.
Pop-up museum 'De opstandige Nijmegenaar'
De Gebroeders van Lymborch hebben meegewerkt aan de tentoonstelling 'De opstandige Nijmegenaar' van 024geschiedenis in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (30 september t/m 25 oktober). 
Middeleeuws Festijn op
Kasteel Hernen

De Gebroeders van Lymborch zullen o.a. met het aprilblad te vinden zijn op Kasteel Hernen!

Bekijk hier meer informatie over het Middeleeuws Festijn nabij Nijmegen.
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp