Copy
Schilderwedstrijd
Hedendaagse schilderijen van onze Nijmeegse Gebroeders

Binnenkort staat de Gebroeders van Limburg schilderwedstrijd 2017 op onze website. Maak reclame voor dit leuke initiatief waarvan we prachtige resultaten verwachten! Onder onze vrijwilligers en belangstellenden zullen wellicht ook wel schilders zijn?

Het is de bedoeling dat naast volwassen schilders ook de lagere scholen een eigen wedstrijd krijgen. We zoeken nog twee vrijwilligers om aan dit schilderproject mee te werken. Graag aanmelden bij secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl

Het lijkt ons fantastisch om een nieuwe richting in de schilderkunst mee te mogen maken: werken die geïnspireerd zijn door onze Nijmeegse Gebroeders.

Scherp de penselen en meng de kleuren!

In memoriam: Ernic Kamerich

Vrijdag 5 mei zaten we samen voor het programma voor de Stevenskerk en het festival te bespreken. Leuke ideeën en prachtige muzikale invullingen. Ernic was de draailierspeler van zowel de Speellieden van Gelre als van Tweedledum & Tweedledee en de begeleider van Paul Baars. Zaterdagnacht 6 mei is hij overleden, een wonderlijke en pijnlijke leegte. Het Gebroeders van Limburg Festival stond ieder jaar met grote letters in zijn agenda en op de afgelopen aproche trad hij nog op samen met Lenny de Rooy.

Met passie bespeelde hij zijn draailieren en hij wilde nog ooit een organistrum verwerven omdat die klanken zo mooi passen bij het repertoire van de late middeleeuwen en de vroegrenaissance.

We discussieerden nog welk repertoire meer geschikt was voor publieksactiviteiten en welk meer voor concerten. We kwamen tot leuke invullingen in de stad en op de Grote Markt en daarnaast in de grote Stevenskerk, tijdens de dienst en concerterend in de Zuiderkapel. Zijn ogen twinkelden en ons enthousiasme groeide voor het augustusweekend 2017 rondom onze Nijmeegse Gebroeders.

We zullen Ernic ontzettend missen en wensen zijn directe omgeving heel veel sterkte.

Door: Hubert Hendriks

Bezoek Historisch Spektakel Grave (8-9 april)

Op 8 en 9 april vond in Grave het tweede Historisch Spektakel Grave plaats. De hele stad was gevuld met onder andere historische figuren, ambachtslieden, schutterijen en troubadours. Op zondag was ook de Stichting Gebroeders van Limburg van de partij. Het januariblad uit Les Très Riches Heures werd als tableau vivant getoond, waarbij uitleg werd gegeven over de Gebroeders van Limburg, de personen die op het blad staan en de kostuums en gebruiksvoorwerpen die op het blad te zien zijn. Daarnaast is er een voorstelling gegeven in verzorgingshuis Catharinahof en er is als Franse hofhouding meegelopen in de openingsoptocht. Het Historisch Spektakel was zeer geslaagd en wellicht zien we u volgend jaar opnieuw in Grave!

Open dag Materieelbeheer (30 april)
Op zondag 30 april organiseerde Team Materieelbeheer een open dag op hun locatie in Oeffelt. Op deze zonnige zondagmiddag waren alle vrijwilligers van de Stichting Gebroeders van Limburg en andere geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen op de plek waar alle spullen van de stichting bewaard en onderhouden worden. Bij de ingang van het terrein stond Veronica de Gelderse draak klaar om alle bezoekers welkom te heten. Op het pleintje voor de loods werden de bezoekers getrakteerd op koffie, thee, houtvuurtjes en een springkussen. De rondleidingen werden verzorgd door Jeffrey, Melvin en Joris, die vol enthousiasme vertelden hoe blij ze zijn met deze plek, waar ze na de nodige omzwervingen terecht zijn gekomen. Ze hebben nu de ruimte om alle spullen netjes gesorteerd op te slaan en er is een ruime werkplaats om het nodige onderhoud te plegen en nieuwe projecten uit te voeren. Het was erg leuk om een kijkje bij jullie te mogen nemen Team Materieelbeheer, bedankt voor deze leuke middag!
 
‘Het Woud der Verwachting’ viert 10 jarig bestaan!

Tijdens het tweede Gebroeders Van Limburg Festival in 2006 reden voor het eerst middeleeuwse ruiters mee uit het Graafschap Zutphen. Dit was de start van een bijzonder enthousiaste, betrokken en deskundige groep, die inmiddels is uitgegroeid tot 75 mensen. Op 2 april 2017 vierde de stichting ‘Het Woud der Verwachting’ haar 10-jarig bestaan met een mooi feest in de Oude Mariakerk te Deventer. Elvire Trijsburg-Kluwer, voorzitter van de stichting, blikte terug op het ontstaan. Christianne Muusers had met een kookploeg een fantastisch middeleeuws banket klaargemaakt, dat onder toeziend oog van jkvr. prof. dr. van Winter, de grondlegster van de kennis over de middeleeuwse eetcultuur, werd opgegeten. Hoogtepunt van het menu vormde de witte pauw, een traditioneel hertogelijk gerecht van het Hof van Gelre.

Het Woud der Verwachting heeft zich gespecialiseerd in kleding van het Hof van Gelre en tableaux van de kalenderbladen uit de Très Riches Heures du Duc de Berry. Met Pinksteren treedt Het Woud voor de derde keer op in Kasteel Ammersoyen. Klik hier om verder te lezen!
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp