Copy
De arm van Sint Stephanus en de Gebroeders!
Atelier Meijer van Doornewaard gaat in opdracht van Stichting Vlegel een replica vervaardigen van de arm van Sint Stephanus. De arm zal tijdens het Gebroeders van Limburg Festival 2017 in de Stevenskerk te zien zijn en zal meegedragen worden in de Blijde Incomste.
Nieuws uit Nijmegen // Aandacht gevraagd voor ontstaan naam Stevenskerk!
Achter de schermen: Materieelbeheer

Een van de cruciale onderdelen van de Stichting Gebroeders van Limburg is het materieelbeheer. Dit team zorgt ervoor dat het werk van de Gebroeders gevisualiseerd en tastbaar wordt. Zij stellen de benodigde materialen beschikbaar en leveren diverse faciliteiten voor het jaarlijkse festival en aan andere stichtingen die de late middeleeuwen uitdragen. Zo hebben ze in 4 maanden tijd 'Veronica de Gelderse draak’ gebouwd voor het Gebroeders van Limburg festival. Het team bestaat uit een vaste kern van 3 personen die ondersteund wordt door 5 tot 10 personen die regelmatig meehelpen. Bij grotere klussen zijn er nog meer vrijwilligers van de Gebroeders van Limburg die mee komen helpen.  Er worden ook regelmatig klusmiddagen gehouden, waardoor ook nog eens een uitwisseling van kennis plaatsvindt. Er heerst een open sfeer, waar iedereen de handen uit de mouwen steekt en lekker bezig is en waardoor iedereen na een dagje klussen met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Na wat omzwervingen heeft het materieelbeheer zich nu gevestigd in Oeffelt. Graag wil het team iedereen uitnodigen om op zondag 30 april naar Oeffelt te komen om onder het genot van een kop koffie of thee samen een bezoek te brengen aan deze prachtige locatie!

Cursus Bandweven
Op 22 februari waren Linda Scholte Lubberink en Mena Velthuis te gast om de vrijwilligers van het naaiatelier een cursus bandweven te geven. Na wat oefenen werden er door de vrijwilligers al snel mooie resultaten geboekt. Wellicht ziet u deze mooie handgemaakte accessoires in de toekomst op onze middeleeuwse kostuums!
Nijmegen in middeleeuwse kerstsferen
De Gebroeders van Limburg hebben rond de kerstdagen in samenwerking met het Huis van de Binnenstad een gezellige bijdrage geleverd aan de kerstsfeer in de stad. Op de grote markt hebben bezoekers hun ogen uitgekeken bij de verschillende ambachtslieden die in het knusse middeleeuwse chaletdorp hun werk verkochten en in de Stevenskerk werd de kerststal gebaseerd op het werk van de Gebroeders van Limburg bewonderd. In de tent op de grote markt is volop genoten van muzikale bijdragen van Valkhof Klassiek. Uiteraard was de Nijmeegse Stadswacht aanwezig om alles in goede banen te leiden en om ervoor te zorgen dat er houtvuurtjes brandden waar bezoekers zich aan konden opwarmen. Iedereen die heeft meegeholpen om van het kerstfestijn een succes te maken, bedankt!
Afstuderen bij de Gebroeders van Limburg
Als Stichting Gebroeders van Limburg willen we het werk van de Gebroeders van Limburg meer bekendheid te geven. Een van de manieren waarop we mensen kennis laten maken met de Gebroeders van Limburg is het organiseren van het jaarlijkse Gebroeders van Limburg Festival in augustus. Hoewel het festival elk jaar goed bezocht wordt, zijn we altijd op zoek naar manieren om nog meer bezoekers te trekken. Hierbij krijgen wij de komende maanden hulp van Lindsey Derks, Esther Mulder en Paul Eppink. Deze studenten van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming gaan in het kader van hun afstudeeronderzoek bekijken hoe er meer bezoekers naar het festival getrokken kunnen worden. Wij zijn blij met hun hulp en we kijken uit naar de resultaten van hun onderzoek.
Mededelingen
  • Op 8 en 9 april zullen de Gebroeders van Limburg een bezoekje brengen aan het Historisch Spektakel Grave! In de binnenstad van het oude vestigingsstadje zullen diverse activiteiten plaatsvinden die de bezoeker meenemen naar het verleden.
  • In maart zijn weer diverse interessante lezingen over de middeleeuwen in Nijmegen. De Radboud Universiteit organiseert weer de Studiedag middeleeuwen en Numaga presenteert de lezing 'Hanzestad Nijmegen: vergeten glorie?'.
  • Ben je vrijwilliger? Sluit je aan bij de besloten facebookgroep voor vrijwilligers! Hier word je op de hoogte gehouden van interne evenementen en ontwikkelingen. Klik hier of typ in de zoekbalk bij facebook 'Gebroeders van Limburg besloten groep' in.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp