Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief mei 2018.

De meimaand staat weer vol met activiteiten van de Stichting Gebroeders van Limburg!
De drie kunstenaars genoten zelf ook graag van het prachtige lenteweer, zoals te zien is op het meiblad in het getijdenboek 'Les Très Riches Heures du Duc de Berry'. Leer hier meer over deze miniatuur!
Gebroeders van Limburg bij de opening van De Bastei
Nijmegen heeft er een juweeltje bij, De Bastei, een eeuwenoude vestingstoren ingebed in een eigentijds museum. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei is het openingsweekend van het nieuwe Nijmeegse museum De Bastei! De veerpoorttrappen veranderen dat weekend in een tijdtrap waar historische figuren te bewonderen zijn die je van alles kunnen vertellen over hun tijd. Uiteraard zal de Stichting Gebroeders van Limburg de middeleeuwen representeren!

GVL en het Erfgoedfestival 2018
Tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland (23 mei t/m 22 juli) opent de Stevenskerk in Nijmegen zijn deuren om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart van de vier kwartieren van het hertogdom en een wandelroute (o.a. langs het Gebroeders van Limburg huis aan de Burchtstraat) kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn in de kerken. 

Klik hier voor meer informatie!
GVL en de Maria Ommegang

Er zal een delegatie van de Gebroeders van Limburg meelopen met de Maria ommegang, waaronder de Arm van Stefanus met dragers en het Mariabeeld (de Maria van Nijmegen) met dragers. Op zondag 27 mei tussen 8.30 - 10.30 uur begint de tocht bij de Valkhofkapel en eindigt bij de Mariënburgkapel. Hier wordt de Marikenweek geopend.


Klik hier voor meer informatie!

Nominatie FILAF 2018
De Johan Maelwael catalogus is genomineerd voor de prestigieuze 'art books competition' van de FILAF in de categorie 'Beaux-arts'. Dit boek werd gemaakt voor de Johan Maelwael tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Meer weten over Johan Maelwael? Het nieuwe boek over familie Maelwael - van Limburg is te vinden in onze webshop!
Schilderwedstrijd
Op 25 en 26 augustus 2018 vindt in de binnenstad van Nijmegen weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Ook dit jaar houden we een speciale schilderwedstrijd, met kans op geldprijzen. Dit jaar is het thema van het festival ‘Liefde voor het landschap’. 

Klik hier voor meer informatie!
VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Mail naar secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl voor meer informatie en/of je aan te melden!
Trommelaars
Voor het Gebroeders van Limburg Festival zoeken we nog trommelaars.
GVL Festival 2018
De vrijwilligerscoördinator is al druk bezig, maar je mag kunt zelf ook al aangeven dat je dit jaar weer of voor het eerst wilt meedoen met het festival!
Stadsomroepers
Voor de Blijde Incomste (en het festival) zoeken we nog stadsomroepers.
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp