Copy
Voorwoord

Beste mensen rondom onze Nijmeegse Gebroeders van Limburg,
 
Samen zijn we goed bezig aan een mooi 2017. Nieuwe initiatieven en het verbeteren van oude succesnummers volgen elkaar op. We vinden het geweldig dat we een nieuwe zakelijk leider hebben. Hij is op zaterdag 1 april begonnen. Wij heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes!
 
De komende maanden zal het "Gebroeders van Limburg weekend" de nodige aandacht vragen. Binnen een andere setting gaan we er een geweldig weekend van maken met een team vol aardige en enthousiaste vrijwilligers. Wat willen we nog meer? Erik neemt het grote werk in handen, samen met de werkorganisatie, en Hubert concentreert zich weer op de Stevenskerk.
 
Namens bestuur en zakelijke leiding i.t.
Hubert

Nieuwe directeur: even voorstellen!

Ik ben Erik de Gans, 56 jaar en sinds deze week zakelijk leider van de Stichting Gebroeders van Limburg. Sinds 1992 woon ik in Nijmegen en ben ik werkzaam op het terrein van toerisme, recreatie en cultuurhistorie. Ik ben getrouwd met Esther Lamers en wij hebben twee zoons, Tobias van 15 en Casper van 12.

Mijn carrière heeft altijd in het teken gestaan van het verbinden van verschillende partijen: bedrijven, consumenten en gemeenten. Ooit als directeur van de Regionale VVV’s Arnhem & Nijmegen, daarna als projectleider van grensoverschrijdende Europese projecten en als interimmanager bij diverse gemeenten en als zelfstandig consultant.

Op dit moment ben twee dagen per week manager van de Stichting Toerisme & Recreatie voor de gemeente Berg en Dal. Dit is een samenwerkingsverband van circa 100 ondernemers in de vrijetijdssector met als doel lokale productontwikkeling en belangenbehartiging. In het recente verleden heb ik onder andere de Romeinse visualisaties van het  Aquaduct van Berg en Dal en de Millingse Liburna geïnitieerd, begeleid en gerealiseerd.

Het werk van de Gebroeders van Limburg behoort tot de allerbeste kunst die de middeleeuwen hebben voortgebracht. Samen met alle gepassioneerde vrijwilligers en het bestuur van de stichting wil ik graag een bijdrage leveren om nog meer aandacht voor de permanente visualisatie van het werk van de Gebroeders in Nederland en internationaal te realiseren.  

In memoriam: Carla Boukamp

Dinsdag 14 maart hebben we het trieste bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van Carla Boukamp. Carla was een enthousiaste en betrokken vrijwilliger bij de Gebroeders van Limburg. Ze was vanaf het eerste Gebroeders van Limburg Festival altijd aanwezig en vormde samen met 8 andere dames uiteindelijk het Naaiatelier “De Nijmeegse  Cotardie”. Aan veel van de kostuums van de Gebroeders van Limburg heeft Carla meegewerkt, waaronder het kostuum van Keizer Karel de Grote. Carla zag er als “middeleeuwse” altijd prachtig uit in haar eenvoudige blauwe tuniek met witte kap. Ze was de afgelopen jaren letterlijk vlaggendraagster van de Cotardie. Twee weken voor haar overlijden kwam ik haar nog tegen en vroeg ze enthousiast waar de Gebroeders van Limburg de komende tijd te zien zijn en waar ze mogelijk als Cotardie zouden kunnen aanhaken. We zullen Carla Boukamp missen.   

Door: Joris Leijten 

Oproep: Aprilblad

Op het Aprilblad uit Les Très Riches Heures du Duc de Berry laten de Gebroeders van Limburg ons het uitwisselen van verlovingsringen tussen Bonne de Berry en Charles d’Orléans zien. Voor het Gebroeders van Limburg Festival op 26 en 27 augustus zijn wij op zoek naar een jongedame en een jongeheer die dit verlovingspaar willen uitbeelden. Voor Bonne de Berry zijn we op zoek naar een jonge vrouw met lange blonde haren, tussen de 1,70m en 1,75m lang en met kledingmaat 36/38. Voor Charles d’Orléans zijn we op zoek naar een jonge man, tussen de 1,80m en 1,85m lang met kledingmaat 48/50. Ben of ken je iemand die geknipt is voor een van deze rollen? Laat het ons weten via marijke@gebroedersvanlimburg.nl.  

Enquête: Gebroeders van Limburg Festival
In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over Lindsey, Paul en Esther, de studenten Culturele Maatschappelijke Vorming die onderzoek doen bij de Gebroeders van Limburg. Ze zijn inmiddels lekker aan de slag, maar ze hebben onze hulp nodig! Om inzicht te krijgen in de bekendheid van het Gebroeders van Limburg Festival hebben ze een enquête gemaakt. Ze zouden het heel fijn vinden als zoveel mogelijk mensen deze enquête zouden willen invullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten en u zou er zowel Lindsey, Paul en Esther als de Stichting Gebroeders van Limburg een groot plezier mee doen! U vindt de enquête hier: https://goo.gl/forms/qPmRPAWByfLoIVz73

Wij zouden het natuurlijk helemaal geweldig vinden als u de enquête niet alleen invult, maar ook deelt met uw contacten. U kunt de enquête ook vinden op onze facebookpagina en via twitter, wij willen u vragen om de enquête via deze media met zoveel mogelijk mensen te delen. Alvast bedankt voor uw hulp!
Agenda
  • 8-9 april: Historisch Spektakel Grave
    • De Gebroeders van Limburg komen als een tableau vivant van het Januariblad uit Les Très Riches Heures du Duc de Berry! Op zondag 9 april zijn ze om 13:30, 14:15 en 15:00 te bewonderen in het Kasteeltje. 
  • 30 april: Open Dag Materieelbeheer

    • Op zondag 30 april kunt u van 12:00 tot 16:00 op Dorpstraat 9 te Oeffelt de diverse werken, zoals de Gelderse draak, van het materieelbeheer komen aanschouwen!

  • 27 mei: Duc de Berry in de Sint Stevenskerk

    • Op zaterdag 27 mei komt Duc de Berry op bezoek in de Sint Stevenskerk bij ‘Presentatie Seizoenen van het Leven’.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp