Copy
Gebroeders van Limburg kerststal in de Stevenskerk!

Van 16 december t/m 6 januari staat de Gebroeders van Limburg kerststal weer in de Stevenskerk te Nijmegen! De kerststal in de Sint Stevenskerk gebruikt meerdere elementen uit de miniaturen van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg. Jezus, Maria en Jozef zijn een compilatie van de meerdere kersttaferelen die de Gebroeders hebben geschilderd.

De stal is gemaakt en geschonken door ‘Kops Hout’. De kleding is gemaakt door Corinne Roes, de Nijmeegse Cotardie, Marijke Spaan en door Willems van het ‘Atelier Meijer van Doornewaard’.

Bekijk hier de kerststal flyer met meer informatie over het kerstverhaal zoals de Gebroeders van Limburg het hebben geschilderd!

Verwacht: 'Maelwael Van Limburg Studies'

Eind januari verschijnt de eerste boekuitgave van de 'Maelwael Van Limburg Studies' bij Brepols Publishers, een academische uitgeverij in Turnhout, Chicago en Thessaloniki. Op initiatief van de Stichting Gebroeders Van Limburg en met steun van de Radboud Universiteit hebben 11 vooraanstaande kunsthistorici en Van Limburg-deskundigen, o.a. Jos Koldeweij, Pieter Roelofs en Rob Dückers, en uit het buitenland Patricia Stirnemann, Eberhard König en Inès Villela-Petit artikelen geschreven met de recenste wetenschappelijke inzichten. Twee thema’s staan centraal in dit Engelstalige boek: het in 2013 opgedoken getekende getijdenboek met dertig miniaturen die al dan niet door de Van Limburgs zijn getekend, en de Gelderse afkomst en context.

Met deze reeks, waarvan om de anderhalf jaar een nieuwe uitgave zal verschijnen, verdiept de Stichting haar werkterrein als kenniscentrum rondom de kunst en het leven van het Nijmeegse kunstenaarsgeslacht. De stichting wil de groeiende interesse en zich verder uitbreidende onderzoek samenbrengen in dit internationale kenniscentrum. Niet alleen met boekuitgaven, maar ook online, met lezingen en onderzoek.


Stevenskerkboek
Kerstactie:
nieuwe boek + dessertbord!

Hoewel de Stevenskerk al 750 jaar het hart van Nijmegen is, was de geschiedenis van deze bijzondere kerk nog nooit uitgebreid beschreven: tot nu! 

Bestel nu het boek 'De Stevenskerk' via secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl en steun de stichting! 

Nog op zoek naar een kerstcadeau? Wij hebben een speciale kerstactie voor u! Bestel nu het nieuwe boek over 'Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg' en u krijgt er gratis een Gebroeders van Limburg dessertbord bij!

Grijp nu je kans en bestel deze combinatie hier in onze webshop voor slechts € 24,50!

Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp