Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief augustus 2018.

Gebroeders van Limburg Festival 2018
Ontdek de wereld van de Gebroeders van Limburg en hun schilderwerken tijdens het Gebroeders van Limburg Festival. Van de prachtige elegante wereld van de adel tot de gruwelijke achterbuurt van de laagste stand van de middeleeuwse samenleving: verken de diversiteit van het alledaagse leven in historisch Nijmegen. 

Bekijk hier op onze website het programmaboekje en hier het FB-evenement!

Na zeshonderd jaar krijgen de wereldberoemde Nijmeegse kunstenaars Herman, Paul en Johan hun eigen familienaam terug: Van Lymborch. In de internationale kunstgeschiedenis staan zij sinds de 19de eeuw bekend als de ‘frères de Limbourg’ en de ‘Limbourg brothers’, in het Nederlands vertaald als ‘gebroeders Van Limburg’.

De eerste boekuitgave van de ‘Maelwael Van Lymborch Studies’ werd tegelijkertijd met de nieuwe schrijfwijze op woensdagochtend 22 augustus gepresenteerd in het stadhuis, waar burgemeester Hubert Bruls de naam onthulde en het eerste exemplaar ontving. Deze Engelstalige uitgave wordt uitgegeven door de academische Brepols Publishers​ en wordt mede ondersteund door de Stichting Maelwael Van Lymborch, de Radboud University​ en het Rijksmuseum.

Bekijk hier het fotoalbum en filmpjes van de presentatie!

Lees en bekijk hier in het perspakket meer over de bronnen achter de naam!

Maria van Gelre boekpresentatie
Tijdens de soiree op de zaterdagavond van het Gebroeders van Limburg Festival wordt het nieuwe boek ‘Sporen in het landschap: Maria van Gelre, 1380-1429’ van Johan Oosterman gepresenteerd door de Ridders van Gelre. We kennen haar oogstrelende gebedenboek, maar veel meer was er niet bekend over haar. Het boek van Oosterman en Uitgeverij Vantilt geeft uniek inzicht in deze tijdgenote van de Gebroeders van Limburg. Uiteraard is hertogin Maria van Gelre zelf ook aanwezig op deze avond! Haar prachtige handgemaakte jurk, gemaakt in ons eigen atelier door Marijke Spaan, wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond. 
Festivaltickets

Tijdens het festival zijn er diverse acts op podia in en rondom de Stevenskerk te vinden. Sommige ensembles zullen je ook op straat verrassen met hun middeleeuwse klanken, dansen of theaterstukken!

Alle optredens zijn gratis, behalve de speciale optredens in de noorder- en zuiderkapel van de Stevenskerk. Tickets voor deze optredens en de speciale soiree op zaterdagavond zijn online te kopen of met PIN-only aan de deur. Daarnaast kun je hier ook je tickets kopen voor de middeleeuwse brunch op zondag! Bekijk hier de ticketshop!

Gelderntag 2018
Op 8 september is de Gelderntag. De Gebroeders van Limburg doen mee met een tableau vivant van het januariblad uit het getijdenboek  'Les Très Riches Heures du duc de Berry'. We zijn 's middags op de Markt van Geldern te vinden. Toegang tot het middagprogramma is gratis.
Klik hier voor meer informatie!
Maak tijdens het festival gebruik van de diverse gratis water-tappunten in de binnenstad van Nijmegen!

Vind de tappunten op de Google kaart (ook op je mobiel!): bit.ly/TappuntenNijmegenKaart
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp