Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Lymborch
Nieuwsbrief oktober 2018.

Terugblik: Middeleeuws Festijn op Kasteel Hernen

Op zondag 21 oktober waren de Gebroeders van Lymborch op het Middeleeuws Festijn Hernen op Kasteel Hernen. Het aprilblad, diverse figuren van het januariblad en andere middeleeuwse figuren waren aanwezig bij deze feestelijke gelegenheid!

De Gebroeders van Lymborch: Grootste Gelderlanders?

De Gebroeders van Lymborch zijn genomineerd voor de shortlist van de wedstrijd 'De Grootste Gelderlander Aller Tijden' van de Provincie Gelderland! Lees op MijnGelderland de verhalen achter alle genomineerde historische figuren van de longlist, zoals ook oom Johan Maelwael. 

Op vrijdag 16 november zullen in het Huis der Provincie (de Historische Herberg Gelderland) alle genomineerde Grootste Gelderlanders door bekende en onbekende Gelderlanders uit de vergetelheid worden gehaald. De zaal kiest de eerste echte Grootste Gelderlander, zodat uiteindelijk de Grootste Gelderlander wordt benoemd. Je bent van harte welkom om deze verkiezing bij te wonen! Lees hier meer.

Herdenking Slag op de Mookerhei 

Afgelopen zondag waren onze stadswachten aanwezig bij een speciale herdenking bij de Molenhoeks Makkie.

"Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op."

Pop-up Museum van 024geschiedenis

De Gebroeders van Lymborch hebben meegewerkt aan het Pop-up museum ‘De opstandige Nijmegenaar’ van 024 Geschiedenis in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. 
We belichtte twee opstanden van de middeleeuwen: Nijmegen tussen twee hertogen (het beleg van Nijmegen in 1473) en de opstand van Duc de Berry.

Bekijk hier ook de terugblik van 024geschiedenis.

Coming soon: Maelwael Van Lymborch Studies

Binnenkort verschijnt de eerste boekuitgave van de ‘Maelwael Van Lymborch Studies’. Deze Engelstalige uitgave wordt uitgegeven door de academische Brepols Publishers​ en wordt mede ondersteund door de Stichting Maelwael Van Lymborch, de Radboud University​ en het Rijksmuseum.
Maria van Gelre tentoonstelling
Het werk van de Gebroeders van Lymborch was van grote invloed op het gebedenboek van Maria van Gelre. Ontdek van 13 oktober t/m 6 januari ook het Maria van Gelre kostuum van ons atelier in Museum het Valkhof.
Symposium
Maria van Gelre
De Radboud Universiteit organiseert in samenwerking met Museum Het Valkhof en de Staatsbibliotheek in Berlijn een tweedaags Maria van Gelre symposium . 

Lees hier meer!
Gebroeders van Lymborch Kersstal
In december zal in de Stevenskerk weer de kerststal komen te staan, geïnspireerd door de werken van de gebroeders van Lymborch. 

Binnenkort volgen de precieze bezichtigingsdata!
 
 Per 1 oktober 2018 zijn wij verhuisd.
 
Het bezoekadres is nu:
Keizer Karelplein 32H,
6511 NH Nijmegen.
Het postadres blijft:
Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen
 
T: 024-3810980 NIEUW (per 08-10-2018)
E: secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp