Copy
Gebroeders van Limburg en 024geschiedenis

Struin op 13 en 14 oktober langs fascinerende objecten in het pop-up museum, aanschouw uniek beeldmateriaal en neem een kijkje bij de diverse activiteiten in de kapellen! Diverse (cultuur)historische instellingen en verenigingen laten hun “geluksobject” zien in het pop-up museum in de Stevenskerk.

Ook de Stichting Gebroeders van Limburg doet mee met het pop-up museum en wel met het aprilblad! Daarnaast is er merchandise te koop in de museumwinkel en zijn er zaterdag ook stadswachten aanwezig.

In de zuiderkapel wordt er op 14 oktober tweemaal een lezing gegeven door Hendrik de Goffau vanuit onze Stichting. Deze zal gaan over parallel geluk in de late middeleeuwen en de 60er jaren.

Op 15 oktober zal er in de historische smikkeltocht ook een hapje zijn uit de tijd van de Gebroeders van Limburg. Deze is afkomstig uit een kookboekje uit Noord-Frankijk in de late middeleeuwen, waar de Gebroeders toen aan het hof vertoefden.

Kijk hier voor meer informatie over het programma van 024geschiedenis.

Excursie naar Maelwael tentoonstelling
Donderdag 5 oktober mochten 50 vrijwilligers en donateurs van de Stichting Gebroeders van Limburg naar de exclusieve preview van de tentoonstelling Johan Maelwael in het Rijksmuseum in Amsterdam.

In de Zuidvleugel van het museum zijn vier zalen ingericht voor de bijzondere Maelwael tentoonstelling. In prachtige koningsblauwe zalen komen de schilderijen en kunstvoorwerpen goed tot hun recht. Van het kleine toegeschreven oeuvre van Maelwael zijn een vijftal schilderijen en een aantal tekeningen uit diverse musea bijeen gebracht. Dit is verder aangevuld met drie van de vijf miniatuurboeken, waar de Gebroeders van Limburg aan gewerkt hebben, en andere toepasselijke middeleeuwse voorwerpen. De tentoonstelling is een unieke gelegenheid om al deze prachtwerken tegelijk te kunnen zien.

Veel vrijwilligers waren ontroerd door de prachtige kunstwerken in deze indrukwekkende collectie. Het wordt zeker een waardevolle herinnering voor velen. Ook Omroep Gelderland was aanwezig om bestuurslid Henk van der Zand en vrijwilligster Carla Dijs te interviewen, klik hier om het nieuwsitem te bekijken!

De tentoonstelling is nog t/m 7 januari 2018 te zien in het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/maelwael
Boekpresentatie en opening tentoonstelling
Zaterdag 7 oktober was de boekpresentatie van 'Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg' en de opening van de tentoonstelling 'De kunst van het ambacht' in Museum het Valkhof. Deze tentoonstelling is t/m 7 januari 2018 te bezoeken!

Bestel nu het nieuwe boek hier voor € 24,50 in de webshop van de Stichting Gebroeders van Limburg. U steunt hiermee het werk van de Stichting Gebroeders van Limburg en het Gebroeders van Limburg Huis.

Speciale aanbieding: Voor vrijwilligers, sponsoren en leden van 't Geselscap is de prijs slechts €19,50. Om van deze korting gebruik te maken moet u het boek bestellen via secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl en niet de webshop!
 
Pieter Derks vindt Johan Maelwael!

Pieter Derks gaat op zoek naar de eerste Nederlandse schilder, Johan Maelwael (1370-1415) in diens geboorteplaats Nijmegen en vindt zijn werk in het depot van Museum Het Valkhof. Hij mag er zelfs even aanzitten!

Vanaf 7 oktober ontdek je nog meer over Johan Maelwael in het Rijksmuseum en Museum het Valkhof. Abonneer je op ons youtube-kanaal voor de laatste updates over Johan Maelwael, de Gebroeders van Limburg en de andere filmpjes met Pieter Derks over Maelwael!

Pieter Derks vindt Johan Maelwael! Film 3
Pieter Derks vindt Johan Maelwael - film 3
Jaarmarkt Kasteel Hernen
Op zondag 1 oktober was de re-enactmentgroep ‘Maelwael – van Limburg’ van Stichting Gebroeders van Limburg, voor het derde jaar op rij, aanwezig op de Jaarmarkt van Kasteel Hernen. We werden, als onderdeel van de optocht, aan de poort verwelkomd door de kasteelheer Heer van Wijhe.

We presenteerden in de ridderzaal tweemaal een tableau vivant van het Januariblad, van het getijdenboek ‘Les Très Riches Heures du duc de Berry’Het was een drukbezochte jaarmarkt vol met middeleeuwse ambachten en kraampjes. Bovendien konden de vrijwilligers genieten van een heerlijk middeleeuws adellijk maal aangeboden door de gastheer Heer van Wijhe. Op naar volgend jaar!
Agenda
Colofon
Tekst: Joris Leijen en Darinka Thijs
Foto's: Joris Leijten, Carla Dijs en Darinka Thijs
Film: Peter van der Heijden


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp