Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief juli 2018.

Gebroeders van Limburg Festival 2018
Op 25 en 26 augustus 2018 vindt weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. In en rondom de Stevenskerk is er van alles te doen, zoals diverse kraampjes met authentieke ambachten, muziek, theater en kinderspelen. Ontdek de wereld van de Gebroeders van Limburg en hun schilderwerken. Van de prachtige elegante wereld van de adel tot de gruwelijke achterbuurt van de laagste stand van de middeleeuwse samenleving: verken de diversiteit van het alledaagse leven in historisch Nijmegen.
 
Met het thema ‘Liefde voor het landschap’ geven we dit jaar extra aandacht aan de diverse landschappen en prachtige natuurlijke kleuren die terugkomen in de miniaturen van de drie Nijmeegse kunstenaars. Daarnaast zijn we dit jaar een van de duurzame evenementen van ‘Nijmegen European green Capital 2018’!

Bekijk hier op onze website het programmaboekje en hier het FB-evenement!
Ticketshop Festival 2018

Tijdens het festival zijn er diverse middeleeuwse groepen op podia in en rondom de Stevenskerk te vinden. Sommige ensembles zullen je ook op straat verrassen met hun middeleeuwse klanken, dansen of theaterstukken!

Alle optredens zijn gratis, behalve de speciale optredens in de noorder- en zuiderkapel van de Stevenskerk. Daarnaast kun je hier ook je tickets kopen voor de speciale soiree op zaterdagavond of voor de middeleeuwse brunch op zondag! Bekijk hier de ticketshop!
De optredens zijn gratis voor vrijwilligers, indien er plaats is - betaalde gasten gaan voor! Daarnaast is de zaterdagavond geheel gratis voor vrijwilligers. 

Gelderntag
Op 8 september is de Gelderntag. De Gebroeders van Limburg doen mee met een tableau vivant van het januariblad uit het getijdenboek  'Les Très Riches Heures'. We zijn onderdeel van het gratis middenprogramma op de Markt van Geldern.

Klik hier voor meer informatie!
Stem op je favoriete schilderij!

Een selectie van de werken van de schilderwedstrijd 2018 zal in een tentoonstelling tijdens het Gebroeders van Limburg Festival te bewonderen zijn in de Stevenskerk.

Bekijk hier alle inzendingen en stem op jouw favoriet!

Maria van Gelre boekpresentatie
Tijdens de soiree op de zaterdagavond van het Gebroeders van Limburg Festival wordt het nieuwe boek ‘Sporen in het landschap: Maria van Gelre, 1380-1429’ van Johan Oosterman gepresenteerd door de Ridders van Gelre. We kennen haar oogstrelende gebedenboek, maar veel meer was er niet bekend over haar. Het boek van Oosterman en Uitgeverij Vantilt geeft uniek inzicht in deze tijdgenote van de Gebroeders van Limburg. Uiteraard is hertogin Maria van Gelre zelf ook aanwezig op deze avond! Haar prachtige handgemaakte jurk, gemaakt in ons eigen atelier door Marijke Spaan, wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond. 
Vrijwilligers gezocht!
  • Wil jij weer of voor de eerste keer mee helpen als vrijwilliger op het Gebroeders van Limburg Festival 2018? Vul hier het aanmeldformulier in! 
  • Bekijk hier meer informatie over de diverse functies - we zoeken bijvoorbeeld nog begeleiders voor de kinderspelen, trommelaars en stadswachten!
  • Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp