Copy
De Ridders van Gelre en de Gebroeders van Limburg

Tijdens het Gebroeders van Limburg Festival 2017 heb je ze misschien al zien rondlopen: de Ridders van Gelre. Vorige week was het festival in volle glorie te zien in de aflevering 'Gelderse Glorie (deel II)'. Kijk de aflevering hier terug: 

De Ridders van Gelre op het Gebroeders van Limburg Festival 2017!
Zelfportret Herman Maelwael: in de media

Het eerste zelfportret van een Nederlandse kunstenaar is van de Nijmegenaar Herman Maelwael! Zo hebben André Stufkens en Clemens Verhoeven ontdekt en onderbouwd in hun nieuwste publicatie 'Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg: Grondleggers van de Nederlandse schilderkunst'. 

De afgelopen weken is deze kunsthistorische ontdekking diverse keren in de media verschenen, van de Trouw tot de Gelderlander:
- Oudste selfie is ruim 600 jaar oud én van een Nijmegenaar - Omroep Gelderland
Mogelijk oudste zelfportret Nederlandse kunstenaar ontdekt - Historiek
Oudste zelfportret komt uit Nijmegen en is 600 jaar oud - De Gelderlander
Een eerbetoon aan Nijmegen in Rijksmuseum - Reformatorisch Dagblad

Pieter Derks bezoekt Johan Maelwael
Eindelijk heeft Pieter Derks de echte Johan Maelwael gevonden: in het Rijksmuseum. Hoe krijgen we deze eerste Nederlandse schilder permanent in de eregalerij? Dat is waar hij natuurlijk hoort!
Pieter Derks bezoekt Johan Maelwael 4
Nieuw boek: De Stevenskerk
750 jaar spiegel van Nijmegen
Bestel nu het boek 'De Stevenskerk' via secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl en steun de stichting! 

Hoewel de Stevenskerk al 750 jaar het hart van Nijmegen is, was de geschiedenis van deze bijzondere kerk nog nooit uitgebreid beschreven. Tijdens de restauratie van 2013 tot 2015 kon grondig bouw- en kunsthistorisch onderzoek worden gedaan, met vele nieuwe inzichten als resultaat. De Stichting Stevenskerk en de gemeente Nijmegen gaven daarop opdracht tot een uitgebreide (bouw)geschiedenis van het grootste monument van de oudste stad van Nederland.

Terugblik: 024geschiedenis

Op 13 en 14 oktober deed de Stichting Gebroeders van Limburg mee aan 024 Geschiedenis Nijmegen. Op een zonnige dag liepen de stadswachten door de stad om aandacht te vragen voor het Nijmeegse verleden. Het werk van de Gebroeders representeert het unieke erfgoed van de stad. Om dit te tonen werd het aprilblad van het getijdenboek 'Les Très Riches Heures du Duc de Berry' tentoongesteld in het Pop-up museum. 

Kijk hier voor de algemene terugblik:
https://www.024geschiedenis.nl/page/612/terugblik-2017

Lezing 'Johan Maelwael' in het Rijksmuseum

Op zondag 26 november is er een exclusieve lezing van Pieter Roelofs ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Johan Maelwael’ in het Rijksmuseum. Deze lezing is speciaal voor alumni van de Radboud Universiteit. Klik hier voor meer informatie!

Terugblik: Modesprookje Nijmegen

Diverse kostuums van de Gebroeders van Limburg waren van 28 oktober t/m 6 november te zien in de modeshow en expositie van 'Modesprookje Nijmegen' in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Van burgerij tot hoge adel: de middeleeuwen werd volop gerepresenteerd! In de expositie werd mode uit het verleden, heden en de toekomst getoond. 

Boek: Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg

Bestel nu het nieuwe boek hier voor €24,50 in de webshop van de Stichting Gebroeders van Limburg. U steunt hiermee het werk van de Stichting Gebroeders van Limburg en Gebroeders van Limburg Huis.

Speciale aanbieding: Voor vrijwilligers, sponsoren en leden van 't Geselscap is de prijs slechts €19,50. Hiervoor moet je het boek bestellen via secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl en niet de webshop!

Binnenkort: Engelse wetenschappelijke uitgave

In december verschijnt een internationale Engelstalige, wetenschappelijke uitgave, de eerste in de reeks Maelwael - Van Limburg Studies, met artikelen van vooraanstaande kunsthistorici uit binnen- en buitenland. 

Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp