Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Lymborch
Nieuwsbrief december 2018.

De kerststal van de Gebroeders van Lymborch
De kerststal is nog t/m 16 januari te bezichtigen in de Stevenskerk. De kerststal is gebaseerd op 'De aanbidding der wijzen' uit Les Très Riches Heures.

De stal is gemaakt en geschonken door ‘Kops Hout’. De kleding is gemaakt door Corinne Roes, de Nijmeegse Cotardie, Marijke Spaan van de Stichting Gebroeders van Lymborch en Door Willems van het ‘Atelier Meijer van Doornewaard’.

Bekijk hier de kerststal flyer met meer informatie over het kerstverhaal zoals de Gebroeders van Lymborch het hebben geschilderd!
Maria van Gelre en Katharine van Kleef bij de Gelredag
Onze Maria van Gelre en Katharina van Kleef waren op zaterdag 15 december te gast in Arnhem bij de laatste Gelredag van 2018 van de Ridders van Gelre. Zoals de ridders zeiden, "het was een prachtige afsluiting van een heerlijke hertoginnenherfst in ons schitterende Huis der Provincie". 
SAVE THE DATE: Aproche
Op vrijdag 1 februari om half 8 vindt de aproche plaats in De Bastei. Net als elk jaar zal er kort verteld worden wat onze plannen zijn voor het komende jaar. Daarna proosten we op het nieuwe jaar en volgt er een gezellige borrel voor vrijwilligers en het geselscap.
De invloed van de Gebroeders van Lymborch
De verluchters van Maria van Gelre's gebedenboek gebruiken tweemaal de compositie van keizer Heraclius van de Gebroeders. Bekijk in de tentoonstelling in Museum het Valkhof de invloed van de Gebroeders op het gebedenboek!
Kledingassistente gezocht!

De Stichting Maelwael Van Lymborch wil het erfgoed van de familie Maelwael - Van Lymborch bekend maken bij een breed publiek. Een van de middelen waarop wij dit doen is door middeleeuwse kledij te maken geïnspireerd door de werken van de Gebroeders van Lymborch. Deze kledij gebruiken wij bij onze activiteiten of worden tentoongesteld.

Wij zijn op zoek naar ondersteuning voor onze kledingcoördinator. Het gaat om een vrijwilligersfunctie van gemiddeld een halve dag per week. Daarnaast is het fijn als u ook beschikbaar bent op afroep. Deze momenten worden echter ruim vantevoren gepland.

De functie bestaat uit het assisteren bij:

  • het aankleden van mensen in historische kleding
  • het onderhouden en ordenen van de kleding
  • de verhuur van de kleding
  • het organiseren van kleine activiteiten

Interesse of vragen? Neemt contact op via secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl

Maria van Gelre tentoonstelling
Het werk van de gebroeders was van grote invloed op het gebedenboek van Maria van Gelre. Ontdek van 13 oktober t/m 6 januari ons Maria van Gelre kostuum in Museum het Valkhof.
Maelwael Van Lymborch Studies

De eerste boekuitgave van de ‘Maelwael Van Lymborch Studies’ is veschenen en onder andere verkrijgbaar via onze webshop!
Gebroeders van Lymborch Kerststal
De kerststal is nog t/m 6 januari te bewonderen in de Stevenskerk. Het tafereel is geïnspireerd door de werken van de gebroeders van Lymborch.
 Per 1 oktober 2018 zijn wij verhuisd.
 
Het bezoekadres is nu:
Keizer Karelplein 32H,
6511 NH Nijmegen.
Het postadres blijft:
Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen
 
T: 024-3810980 NIEUW (per 08-10-2018)
E: secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp