Copy
View this email in your browser

Gebroeders van Limburg
Nieuwsbrief april 2018.

De Gebroeders van Limburg en het Erfgoedfestival 2018
Tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland (23 mei t/m 22 juli) opent de Stevenskerk in Nijmegen zijn deuren om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart van de vier kwartieren van het hertogdom en een wandelroute (o.a. langs het Gebroeders van Limburg huis aan de Burchtstraat) kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn in de kerken.
Schilderwedstrijd

Op 25 en 26 augustus 2018 vindt in de binnenstad van Nijmegen weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Ook dit jaar houden we een speciale schilderwedstrijd, met kans op geldprijzen. Dit jaar is het thema van het festival ‘Liefde voor het landschap’. 

Klik hier voor meer informatie!
GVL en de Maria Ommegang

Er zal een delegatie van de Gebroeders van Limburg meelopen met de Maria ommegang, waaronder de Arm van Stefanus met dragers en het Mariabeeld (de Maria van Nijmegen) met dragers.

Op zondag 27 mei tussen 8.30 - 10.30 uur begint de tocht bij de Valkhofkapel en eindigt bij de Mariënburgkapel. Hier wordt de Marikenweek geopend.
Klik hier voor meer informatie!

Lering en Vermaeck
Op 18 april was de eerste bijeenkomst van de tweede editie van Lering en Vermaeck. Hier leerden vrijwilligers meer over het leven van de Gebroeders van Limburg.

De volgende bijeenkomsten, exclusief voor vrijwilligers, zijn: woensdag 16 mei (met eventueel een workshop), woensdag 13 juni en woensdag 4 juli (is een optie bij genoeg belangstelling i.v.m. vakantieperiode). 

Leer meer over het leven, het werk en de omgeving van de Gebroeders van Limburg en de late middeleeuwen!
Gelderntag
Op 8 september is de Gelderntag. De Historischer Verein Geldern onthult beetje voor beetje het programma van dit prachtige geschiedenisfestival: "Etwas ganz Besonderes möchten wir aber jetzt schon verraten: Die Stiftung "Gebroeders van Limburg" aus Nimwegen wird in einem "tableau vivant" mit historischen Kostümen eine Szene aus dem berühmten Stundenbuch des Herzogs von Berry nachstellen. Eine Augenweide!" We mogen het nu dus verklappen: we zullen te zien zijn met een tableau vivant  en brengen het erfgoed van de gebroeders hiermee dus wederom de grens over!
Tentoonstelling: Ik, Maria van Gelre
Het gebedenboek van Maria van Gelre is een van de grootste middeleeuwse kunstschatten uit Nederland. Jarenlang was het niet te zien – niet voor het grote publiek, niet eens voor onderzoekers. Museum Het Valkhof heeft vanaf 13 oktober 2018 de internationale primeur om in totaal 40 gerestaureerde pagina's te tonen.
Ik, Maria van Gelre voert de bezoeker mee door het luxeleven van de intrigerende opdrachtgeefster van het gebedenboek: een zelfbewuste hertogin die zich ontpopte tot de Máxima van de vijftiende eeuw. 
Materiaalverhuur
Het Team Materieelbeheer achter het Gebroeders van Limburg Festival verhuurt al sinds enige tijd materialen! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar prachtige middeleeuwse objecten, kinderspelen of gereedschap? 

Neem dan eens een kijkje op de inventariswebsite van onze Loods in Oeffelt. 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Mail naar secretariaat@gebroedersvanlimburg.nl voor meer informatie en/of je aan te melden!
Opening Bastei
Voor de opening van de Bastei op 19 en 20 mei zoeken we nog vrijwilligers (in kostuum).
Trommelaars
Voor het Gebroeders van Limburg Festival zoeken we nog trommelaars.
Stadsomroepers
Voor de Blijde Incomste (en het festival) zoeken we nog stadsomroepers.
Het naaiteam van de Gebroeders van Limburg is al druk aan het werk voor het festival!  Marijke Spaan, Hetty Schipperheijn, Matty Tabink en Mena Velthuis werkten hier al aan de nieuwe kostuums voor de trommelaars!
Agenda


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Gebroeders van Limburg · Postbus 1180 · Nijmegen, CT 6501 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp