Copy

Jaargang 10, nummer 5 - 03/05/2020

Stand van zaken
De nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 24 april een beslissing genomen over de eerste fase van de heropstart van de sportsector, die ingaat vanaf 4 mei.  De regels rond sportbeoefening zijn een beetje versoepeld maar zijn nog steeds zeer strikt en indoor sporten zijn nog steeds niet toegelaten. Even alle regels op een rij:
  • Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen (steeds dezelfde personen), naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt (dus jezelf +2 dezelfde sporters of gezinsleden onder zelfde dak +2 dezelfde sporters). Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.
  • Bijvoorbeeld nieuw toegelaten: tennis, golf, vissen, kajak, atletiek, … de opsomming is niet limitatief - het gaat over alle sporten die je outdoor kan uitoefenen zonder dat er fysiek contact is met elkaar.

Concreet mag je nu buiten sporten en bewegen met inachtneming van social distancing en uiteraard met de nodige handhygiëne vóór en na het sporten. Volgende beslissingen regelen de randvoorwaarden die het beoefenen van sportactiviteiten terug mogelijk moeten maken:

  • Het verplaatsen naar een sportinfrastructuur is vanaf 4 mei toegestaan. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht.
  • Het openstellen van outdoor infrastructuur is toegestaan, zodat de toegelaten activiteiten kunnen beoefend worden.
  • Kantines moeten gesloten blijven.
  • Douches en kleedkamers dienen eveneens gesloten te blijven.
  • Toiletten en drankautomaten kunnen wel gebruikt worden.
  • Verhuur of verkoop van sportmateriaal wordt niet toegestaan.
  • Het sportmateriaal moet vóór en na het sporten ontsmet worden.
Als je al deze regels overloopt dan lijkt het ons dat het perfect mogelijk zal zijn om daar met onze club aan te voldoen...vanaf het moment dat ook sporten in groep weer is toegestaan. Wij zijn met het bestuur alvast begonnen aan een denkoefening over welke maatregelen wij concreet zullen moeten nemen om veilig opnieuw te kunnen opstarten. Wij hopen dat dit in een van de volgende fases mogelijk zal zijn. Hou de moed erin! 
 
Studiecentrum voor Taiji vzw, Mansteen 148, 1745 Opwijk, www.taiji.be
Facebook
Website
Copyright © 2020 Studiecentrum voor Taiji vzw, Alle rechten voorbehouden.


Wijzigen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp