Copy

Jaargang 12, nummer 8 - 25 augustus 2022

Seizoen 22-23
Het is nu definitief. Vanaf september gaan alle lessen, behalve qigong op donderdag, door in basisschool De Knipoog in Mazenzele (Verlorenkostbaan 15), waar we beschikken over een ruime zaal en bij mooi weer ook de speelplaatsen kunnen gebruiken (zie foto). Er is voldoende parkeergelegenheid aan de school. We verlaten daarmee Opwijk centrum maar dit is de beste oplossing op lange termijn. Eventueel kan er aan carpooling gedaan worden om vervoersproblemen aan te pakken. Spreek er mij over aan en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Taijiquan
Het programma voor volgend jaar biedt meer mogelijkheden want dinsdagavond wordt een volwaardige taiji-avond en voor moderne taijiquan zijn er nu 3 niveaus:
  • Groep 1: basis moderne taijiquan op dinsdagavond van 19 tot 20.30 uur. (Basisoefeningen, 8-, 20- en 24-vorm)
  • Groep 2: moderne taijiquan voor half-gevorderden op zondag van 9 tot 10.30 uur. (Alle vormen van Groep 1 + 16-, 32- en 88-vorm)
  • Groep 3: moderne taijiquan voor gevorderden op zondag van 10.30 tot 12 uur. (Alle vormen van Groepen 1 en 2 + 42- en 48-vorm + basis handen-duwen
Er is ook nog traditionele taijiquan maar nu op donderdagavond van 19.30 tot 21 uur, gevolgd door een half uur traditionele zwaardvorm (en op termijn misschien ook slagzwaard). Dit jaar starten we ook met de duanwei-vormen, naast onze 28- en 85-vorm.

Je kan ervoor kiezen om 1, 2 of 3 taiji-lessen per week te volgen. De beperking dat je op zondag maar één les mag volgen valt weg. Je kan kiezen voor traditionele én moderne taijiquan.

Op dinsdagavond zal er regelmatig, waarschijnlijk om de twee weken, een workshop georganiseerd worden in handen-duwen of een modern wapen, dit jaar waarschijnlijk waaier. Meer nieuws daarover later.

Qigong
Elke donderdagnamiddag van 16 tot 17 uur is er een qigong-les. Je kan dit combineren met de taiji-lessen maar personen die enkel qigong willen oefenen zijn ook welkom. 


 
Lidgeld

Lidgeld betaal je ook dit seizoen in 3 schijven: september, januari en april. We bieden heel wat lessen aan en je kan combineren...daardoor wordt het een hele oefening om uit te rekenen hoeveel lidgeld je moet betalen. Een tabel dus met alle mogelijkheden:Zoals je ziet is er dit jaar een kleine verhoging van het lidgeld om de hogere zaalkosten van vorig seizoen en ook dit seizoen te kunnen betalen. Wij hebben jarenlang de Sint-Pauluszaal aan zeer goede voorwaarden kunnen huren van de gemeente, maar deze tijden liggen nu achter ons.

Een paar voorbeelden zodat voor iedereen alles duidelijk is.

  • Wanneer je één les taijiquan per week volgt betaal je 90 euro in september en dan nog eens 45 euro in januari en in april, dus 180 euro voor het hele seizoen.
  • Volg je twee lessen taijiquan per week dan betaal je in september 130 euro en dan in januari en april telkens 65 euro.
  • Volg je naast je taijiquan lessen ook qigong op donderdag dan tel je bij je lidgeld voor taiji 30 euro bij in september en ook in januari maar niet in april. Dit is omdat de lessen qigong maar één uur duren en omdat we er einde mei al mee stoppen.
  • Wie alleen qigong volgt betaalt 90 euro in september (het basislidgeld zoals iedereen) en dan nog eens 45 euro in januari.
Als er vragen zijn aarzel dan niet om mij of één van de assistenten of bestuurders aan te spreken.

Het rekeningnummer voor de betalingen is nog steeds BE98 0013 6308 2493.
Marc
Hip, hip, hoera! We bestaan 20 jaar!

Zondag is het zover. We starten een uurtje later met de les, dus om 10 uur ipv 9 uur en we gaan een record breken want 54 leden hebben ingeschreven voor de walking lunch. Geen zware oefeningen, dat beloven we. We houden het ontspannen en sparen onze krachten voor de receptie, lunch en babbel achteraf. Tot dan!

Studiecentrum voor Taiji vzw, Rozebroekstraat 18, 9200 Dendermonde, www.taiji.be
Facebook
Website
Copyright © 2022 Studiecentrum voor Taiji vzw, Alle rechten voorbehouden.


Wijzigen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp