Copy
EL SETMANARI DE LA FAPAC
9 de febrer de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies 
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser

MÉS PRESSUPOST PER A LES BEQUES MENJADOR

Més inversió en beques menjador en els Pressupostos del 2017 
Uns 200.000 infants menors de 16 anys amb necessitats alimentàrìes no reben la beca menjador. Davant d'una realitat que existeix i que no hem de deixar de veure, la FaPaC hem fet roda de premsa per reclamar al Govern de la Generalitat doblar la partida d'aquests ajuts en els Pressupostos del 2017 per tal que la inversió arribi als 120 milions d'euros. Continuarem fent pressió perquè s'atenguin les necessitats de les famílies vulnerables.

LA FEINA QUE FEM LES AMPA TÉ PREMI!
FINS AL 28 DE FEBRER 

Si encara no ho heu fet, afanyeu-vos! Moltes AMPA ja ens han enviat la seva candidatura. Només falta el vostre projecte! Penseu en aquella iniciativa solidària i participativa que heu fet a la vostra escola i animeu-vos a participar en els premis. Entreu al WEB PREMIS FAPAC per tenir tota la informació.

Presentació de la Plataforma per l'Educació Pública al Baix Llobregat
Des del passat mes de desembre, la Plataforma treballa per coordinar accions i mobilitzacions en defensa de l'educació a la comarca. Fa uns dies hem fet la presentació pública en roda de premsa per fer visible la suma d'esforços i per donar a conèixer un manifest on expressem les principals reivindicacions i objectius de les entitats i grups que formem part de la plataforma: FAVBAIX, FAPAC, ERC, EUiA, ICV, PSC, UGT, CCOO.
Com s'oculta la problemàtica de les ràtios a les escoles?
Marco Béjar, vocal de Matriculació de la FaPaC, reflexiona sobre com es poden desvirtuar les dades de ràtios als centres educatius quan allò que es vol és oferir una realitat ben diferent a la situació real que es viu a molts municipis. Un cas representatiu és el de Ripollet. Mentre Ensenyament diu que la ràtio és de 22,2 a Infantil i 22,4 a Primària, pràcticament totes les escoles i cursos del municipi superen la ràtio de 25.
Informe anual del Síndic de Greuges
El Síndic ha lliurat al Parlament el seu informe anual que conté una mostra qualitativa dels problemes i situacions ateses al llarg del 2016. Els temes relacionats amb la infància i adolescència, inclosos els d'educació, han ocupat un lloc principal: s'han obert 131 actuacions d'ofici per qüestions com l'atenció als infants migrants, la problemàtica d'assetjament escolar, o la discriminació i violència LGTB a les escoles i instituts, etc. 

 JA HEM ARRIBAT A LES 10.000 signatures!


GRÀCIES A TOTES I TOTS per fer-ho possible! 

SIGNEU PETICIÓ Change.org

INICIATIVA A BADALONA PER DEFENSAR L'ESCOLA PÚBLICA

Ara que s'apropen les dates de preinscripció, FAMPAS Badalona ha presentat "Veu en Veu" el seu projecte per posar en valor les escoles públiques de la ciutat. L'objectiu és explicar experiències positives, en primera persona, i transmetre que la diversitat és un valor d'enriquimient comunitari i personal. El projecte recull vivències d'acolliment, d'empoderament, de cohesió i d'inclusió. Vegeu el vídeo.

Feu a la vostra escola alguna inciativa per posar-la en valor? Perquè recomanaríeu estudiar a la pública? Què diríeu a altres famílies? Com és la vostra participació a l'escola? El projecte de Badalona vol sumar veus. Per això, us proposen compartir la vostra experiència a través de twitter amb l'etiqueta #deVeuenVeu

DATES PREINSCRIPCIONS CURS 2017-2018

  • Del 23 de març al 4 d'abril al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria.
  • Del 23 de març al 7 d'abril, als ensenyaments professionals de música i dansa.
  • Del 2 al 12 de maig, les llars d'infants
  • Del 16 al 24 de maig, batxillerat, cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.
  • Del 15 al 26 de maig, els programes de formació i inserció. 
AGENDA

PROPERES ASSEMBLEES TERRITORIALS FAPAC

>  VALLÈS OCCIDENTAL
Dia: Dissabte, 18 de febrer de 2017
Lloc: Escola Pau Casals (c. Atlanta, 31), Sabadell
Hora: de 9 a 14h
No hi falteu AMPA Formulari d'inscripció

>  GIRONA
Dia: Dissabte, 4 de març de 2017
Lloc: A l'Escola 9 de Quart, Ferriol 1 (carrer mas Abric)


 


This email was sent to xcomella@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FAPAC · carrer Cartagena, 245 · Barcelona, NJ 08025 · Spain