Copy
EL SETMANARI DE LA FAPAC
01 de desembre de 2016

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies 
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser

ENCARA NO HEU ANAT A LA VOSTRA ESCOLA A VOTAR?

A molts centres educatius de Catalunya ja s'han celebrat les eleccions als consells escolars. I al vostre? Aprofitem per dir la nostra.


FAMÍLIES, QUE NO ENS PRENGUIN LA NOSTRA VEU!

Des del 28 de novembre i fins divendres 2 de desembre, mares i pares tenim l'oportunitat d'exercir el nostre dret i votar pels nostres representants. Participar-hi és una forma de valorar l'escola, incidir en l'educació dels nostres fills i filles, decidir sobre el centre...i molt més. 
Coneixeu totes les raons per participar a les eleccions? Entreu al nostre espai web. 

La reforma horària comença a prendre forma
La Generalitat ha iniciat una campanya per conscienciar sobre l'ús del temps més racional. La reforma horària prendrà forma el setembre de 2018 i s'estendrà a àmbits diversos com l'educació: les classes finalitzarien a les 16h. A la FaPaC ens preocupa que es garanteixi la conciliació i les activitats extraescolars per a tothom. Escoltar entrevista a Montse Conejo, presidenta de la FaPaC, a la Cadena Ser.
 
Acció per denunciar que les armes no eduquen
La Plataforma Demilitaritzem l'Educació s'ha concentrat aquesta setmana davant el Consorci d'Educació de Barcelona per recordar l'acord parlamentari que insta el Govern a treballar per acabar amb la presència de l'exèrcit en les fires i espais educatius. Un pas endavant i immediat tindrà lloc durant l'edició d'enguany del Festival de la Infància, que se celebrarà a Barcelona del 27 de desembre al 4 de gener, on no hi haurà ni militars ni cossos policials.

 
El perquè de les juntes territorials de la FaPaC
El president de la nova junta territorial de la Regió Central, Pau Cortès, ha participat a la tertúlia "Barra lliure" de la Cadena Ser per parlar dels objectius de la nova junta creada recentment. Les reivindicacions passen per reclamar més recursos i inversions o garantir beques menjador. La junta farà possible que les AMPA del mateix territori treballin plegades. Al programa es parla de la importància del voluntariat i la tasca que fem les famílies. 

Neix un nou diari electrònic sobre educació i TIC
Avui dijous neix un nou portal educatiu impulsat per un grup de professors, docents i periodistes de la UAB. L'espai vol plantejar debats i reflexions entorn de l'educació i les TIC i acompanyar el canvi educatiu. Un lloc per compartir experiències, materials i projectes. Estem molt contents d'aquesta notícia. Enhorabona!

La LOMCE: a un pas de la seva desaparició
Després de cinc anys de govern del PP i una llei aprovada sense consens, tot apunta que la tombarem definitivament. Aquesta setmana hem sabut que les revàlides cauran al final de l'ESO i el Batxillerat. La Selectivitat es recuperarà i les proves externes de final d'ESO i Primària es rebaixaran i seran només mostrals sense cap validesa acadèmica. Tal com hem fet fins ara, continuarem fent la pressió que calgui per enterrar la LOMCE. No volem lleis del passat, retrògades i injustes.

FORMACIONS

ENCARA NO HEU ASSISTIT A CAP ACTIVITAT FORMATIVA?
Visiteu l'ESPAI WEB FORMACIÓ i consulteu el calendari.

> CURS GESTIÓ D'AMPA 
Sabeu com portar una bona gestió de la vostra AMPA i fer que funcioni correctament?

> TALLER HIGIENE NASAL
Sabeu per què és important tenir cura del nas dels més petits, ara que ve el fred? 

AGENDA

TROBADA AMPA CIUTAT DE SABADELL
Us convidem a totes les AMPA del territori a la trobada que farem per conèixer-nos, compartir dubtes, i informar-vos de les properes activitats de la federació.  
Dia: Dimecres 14 de desembre
Lloc: AMPA Escola Concòrdia (c. Lusitània, 115) a prop de l'estació de RENFE Sabadell Nord
Hora: a les 18.00h


 


This email was sent to info@ampaferraniclua.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FAPAC · carrer Cartagena, 245 · Barcelona, NJ 08025 · Spain