Copy
EL SETMANARI DE LA FAPAC
23 de febrer de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies 
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser

EL NOU CARNET FAPAC JA ÉS AQUÍ!

Encara no teniu el Carnet FAPAC? Us el presentem. Està dirigit a totes les famílies membres de les AMPA federades. Us convidem a fer un cop d'ull al nou espai web per descobrir amb detall tots els avantatges i descomptes en productes i serveis. Sol·liciteu-lo! Molt per ben poc. 

UNA CAMPANYA DE LES FAMÍLIES PER A LES FAMÍLIES

Cal trencar el silenci i actuar davant el ciberassetjament. Per això, les 6 federacions d'AMPA del país (FAPAC, DINCAT, AFAEC, FAPAES, FAPEL, CCPAC) ens hem unit per tirar endavant una campanya conjunta per combatre aquesta problemàtica que pateixen infants i adolescents. Comptem amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament i en breu us mantindrem informats de totes les novetats. De moment, us apropem la primera imatge perquè la compartiu a les vostres xarxes. 

Un manual per treballar la igualtat a les entitats
És molt important que qualsevol entitat analitzem si fem una bona gestió de la igualtat, ja sigui en el nostre funcionament com a les nostres accions i projectes. Us apropem el Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a entitats elaborat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de la Regidoria de Feminismes i LGTBI. És un material pràctic amb recursos i elements de reflexió que de ben segur us serà de gran utilitat.  
Darrers dies per presentar el model 347
Les entitats que heu tingut operacions amb tercercs superiors als 3.005,06 euros o bé si heu cobrat subvencions de qualsevol administració pública durant l'any 2016 per un valor superior a aquest import, esteu obligades a presentar el model 347. El termini per fer-ho finalitza el 28 de febrer. La presentació d’aquesta declaració s’ha de fer de forma telemàtica, a través del certificat digital de l’entitat. En cas que no se’n tingui, s’haurà de fer a través de la signatura d’un professional autoritzat. 
Creada la nova junta territorial del Vallès Occidental
La federació va celebrar dissabte 18 de febrer la primera assemblea territorial del Vallès Occidental per tal d'escollir els membres de la nova junta amb l'objectiu de poder treballar d'una forma més propera i eficaç amb les AMPA de la comarca. Amador Queija, pare de l'Escola Santa Perpètua, ocuparà el càrrec de president de la junta. A la trobada es van aprovar algunes de les prioritats en les quals es vol començar a treballar de forma conjunta.

Crítiques al procés de licitació del servei de menjador a les escoles bressol de Lleida
La FaPaC a Lleida retreu a La Paeria que no s'hagi tingut en compte a les famílies en la licitació del nou servei de menjador. Per això, la Federació ha presentat avui al registre municipal un document amb propostes. Entre d'altres, es demana millorar la prestació, la transparència, el seguiment i l’avaluació del servei, a més d’intentar blindar els compromisos adquirits per l’empresa adjudicatària.

COM FER OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA A LES PROVES DE LA LOMCE?

Les famílies podem exercir el nostre dret a no fer les proves de 3r de primària que comencen el 28 de febrer. Tots els alumnes estan cridats a realitzar-les. Però, podem mostrar el nostre rebuig. Com? No portant els nostres fills i filles a l'escola o deixant clar que no volem que facin aquesta avaluació. Des de l'AMPA podem organitzar alguna activitat al matí amb els nens (quan habitualment es fan les proves) i també fer visible la nostra protesta amb samarretes i globus grocs, per exemple. Llegiu la Guia pràctica amb recomanacions i consells per fer l'objecció a les proves.

SABEU QUE SÓN LES FAMÍLIES COL·LABORADORES? 

Us presentem un projecte solidari molt interessant, impulsat des de l'Ajuntament de Barcelona: el Servei de Famílies Col·laboradores. Intervé per ajudar a les famílies que temporalment no poden ocupar-se dels seus fills/es per diverses circumstàncies (motius laborals, formatius, familiars o de salut). En aquest moment, se'ls facilita una altra família propera i voluntària per tenir cura dels seus infants. És important que com a AMPA coneguem aquesta situació de vulnerabilitat que viuen moltes famílies i tinguem present que podem ajudar i col·laborar.
Voleu saber-ne més? Entreu aquí.
Vegeu el Vídeo de testimonis. 

 

ARTICLES

> L'escola pública en mans de la concertada. En comencem a parlar? Per Cecilia Bayo. 
> Innovació: Tòtem i tabú. Per Àlex Castillo, vocal Igualtat d'Oportunitats de la FaPaC.

CONTINUEM SIGNANT
PER LA BAIXADA DE RÀTIOS       


La nostra campanya continua activa. Si encara no has signat, entra a la petició. El teu suport és clau per aconseguir la qualitat educativa que reivindiquem.
PETICIÓ Change.org

FINS AL 28 DE FEBRER
PARTICIPA-HI!


AMPA, envia'ns el vostre projecte solidari, participatiu i promotor de l'èxit educatiu. Només heu d'entrar al web i emplenar el formulari. És ràpid. Fem visible tot allò que fem. Posem en valor la nostra tascaWEB PREMIS FAPAC.
AGENDA

ASSEMBLEA TERRITORIAL FAPAC GIRONA
Dia: Dissabte, 4 de març de 2017
Lloc: A l'Escola 9 de Quart, Ferriol 1 (carrer mas Abric)


Reunió per treballar per l'Escola Inclusiva
Atenció a la diversitat i integració dels nostres fills/es
Descarregar cartell

Dia: dilluns 20 de març de 2017
Lloc: Escola Pau Casals de Gràcia (Barcelona)
Hora: A les 21.00h.


Tercer Jornada Debat "Ara és demà"
Present i el futur de l'educació a Catalunya. Inscripcions.
Amb el professor de pedagogia internacional, Enric Prats
Dia: Dimarts, 14 de març de 2017
Lloc: Institut Maria Rúbies de Lleida
Hora: 17.30h


Xerrada sobre segregació escolar
La família escull l'escola o l'escola escull la família?
Dia: Dijous, 2 de març de 2017
Lloc: Escola Sant Jordi (c. Maria Isabel Ventosa, s/n), a Vilanova i la Geltrú
Hora: 18 a 23h


Mobilització solidària Magic Line
Mobilització solidària de St Joan de Déu per a les persones en situació vulnerable
Dia: Diumenge, 5 de març de 2017
Lloc: Diferents recorreguts fins a la plaça de la Catedral de Barcelona
Més informació


 


This email was sent to xcomella@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FAPAC · carrer Cartagena, 245 · Barcelona, NJ 08025 · Spain