Copy
A Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. hírlevele
Megtekintés böngészőben
Green City hírlevél 2016. ősz
Green City konferencia volt a budapesti ELCA találkozón
2016. szeptember 29. és október 2. között Budapesten rendezték meg az ELCA (European Landscape Contractors Association) éves találkozóját. A találkozó keretében a Green City tagországok részvételével nyilvános konferencia is zajlott, melyen Spanyolország csatlakozott az európai Green City Mozgalomhoz. Tovább
Green City fenntarthatósági minősítést kapott Zalaszentgyörgy
Újabb települési közparkkal gyarapodott a Green City akkreditált projektek sora: a megépült zalaszentgyörgyi Testvértelepülési park kivitelezése megfelelt a Green City Fenntarthatósági Minősítő Rendszer© követelményeinek (65%), s mint ilyen, hivatalosan Green City akkreditált.

Gratulálunk Zalaszentgyörgynek és a projekt megvalósítóinak!
Az akkreditációs értékelés itt érhető el.
További fotók
Újabb résszel bővült a készülő Miskolci Zöld Könyv
A Miskolci Zöld Könyv készítésének újabb fázisa zárult le: a területhasználati fejezet a Citikert Táj- és Kerttervező Stúdió (www.citikert.hu) tervezőinek és a miskolci városháza szakembereinek közreműködésével készült el.
A munkát megalapozó terepi bejárását összekötöttük a tavaly átadott, felújított Miskolctapolcai Strandfürdő megtekintésével. A strand zöldfelülete az eddigi legnagyobb megvalósult Green City akkreditált kivitelezési munka. Májusban a törökországi Gaziantep város küldöttsége többek közt a strandfürdő területére is ellátogatott és nagy érdeklődéssel hallgatta Bieber Istvánt, a ZVNKft. ügyvezetőjét, aki a strand zöldfelületeiről és a kivitelezés részleteiről beszélt.

(Fotó: Farkas Szilvia)
Ezüstérmes a magyar kert Antalyában
Az Antalyai Botanikai Világkiállításon a magyar kert Nepál, Olaszország, Japán és Hollandia kertjeivel megosztott ezüstérmet kapott.
A 112 ha alapterületen megrendezett kertészeti expo vezértémája a „Virágok és gyerekek” volt.
Tovább
Green City Tanácsülés
2016. július 6-án volt az idei első Green City tanácsülés. Az ülésen a több TOP pályázat keretében is elkészíttethető Zöld infrastruktúra fejlesztési és fenntartási akcióterv kapott kiemelt figyelmet. A Green City Tanács ezen az ülésen új taggal, a Magyar Faápolók Egyesületével bővült.
A Green City Tanács tagjainak hírei
Ökológiai szemléletű dísznövénykertészet, a mikrobiológia a díszkertészek szolgálatában címmel rendez szakmai napot a Magyar Díszkertészek Szövetsége 2016. december 12-én Hódmezővásárhelyen.
További információk és a rendezvény programja megtekinthető itt.
Egyéb eseményeink
Green City Akkreditációs képzést tartottunk az Állatkert Tanodújában Tovább
A Zakariás nevű páfrányfenyő nevelőszülője lett a magyarországi Green City Bővebben
A Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolója
Csak olyan személyeket vettünk föl a címlistába, akik valamilyen fórumon már megismerkedtek velünk, érdeklődtek irántunk. Kérjük, hogy abban az esetben, ha mégsem szeretne híreket kapni a mozgalomról, vagy amennyiben szervezetén belül más személyt tart megfelelőnek a kapcsolattartásra, jelezze nekünk, s módosítjuk a címlistát.
Copyright © 2016 Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva.


Leiratkozás a hírlevélről

Email Marketing Powered by Mailchimp