Copy

Virtual Reality i undervisningen 29.1.2020  - Få kvalitet i din virtuelle undervisning 22.4.2020 - Collective intelligence

I årets sidste FLUID nyhedsbrev har vi denne gang en sand julemandssæk af spændende og relevante konferencer i 2020 med - og i bunden af nyhedsbrevet er der en kalender, så du allerede nu kan booke dig ind på dem.
Vi tilføjer endnu et par arrangementer i årets løb, hold øje med dem på vores hjemmeside www.fluid.dk og her i nyhedsbrevet. FLUID’s bestyrelse og sekretariat ønsker alle læsere en rigtig glædelig jul og godt nytår, og ser frem til at vi ses igen til i 2020.
FLUID året starter 29. januar med Virtual Reality konferencen. Vi ser nu mange steder hvor det anvendes i undervisningen, og det skal vi se en række eksempler på -  og herudover får vi også oplæg fra såvel forskningsmæssig side som forretningsmæssig side.
Den 22. april sætter der fokus på kvalitet i den virtuelle undervisning: Flere og flere ungdomsuddannelser har i de senere år omlagt dele af undervisning til virtuel undervisning. Men mange skoler oplever, at det er vanskeligt at indfri potentialet, særligt i forhold det digital didaktiske.
I samarbejde med vore nordiske partnere i NordFlexOn arrangeres konference i København maj-juni med temaet Collective Intelligence. Se mere nedenfor og i de kommende nyhedsbreve.
Virtuel Reality i Undervisningen - konference i Vejle 29. januar 2020

Virtual Reality har siden sin renæssance for godt 3 år siden gået sin sejrsgang indenfor uddannelse af børn, unge og voksne. VR har et enormt potentiale for at vise os ting i undervisningen, vi normalt ikke kan se eller illustrere, og VR kan tage os steder hen, vi normalt ikke kommer. Derfor har indeholder VR potentialer til at løfte vores undervisning, og mange uddannelsesinstitutioner og virksomheder arbejder med at udforske dette potentiale. Men hvad gør vi, når wow-effekten forsvinder, og vi skal omsætte VR i undervisningen. Hvordan bruger vi det, og hvordan integreres det? Og er potentialet så stort, at det står mål indsatsen?

Virtuel Reality i Undervisningen - Set fra forskningssiden og fra forretningssiden
 
Konferencen vil indeholde en række cases, men for at få rammen sat vil lektor Gunver Majgaard fra SDU indlede dagen med at besvare spørgsmålet: Hvad er det særlige ved VR i undervisningen? – hvad kan VR som en bog ikke kan?

Fra producentside har vi Chrstian Schrøder fra Virsabi, der vll fortælle om deres VR og AR løsninger - se eksempler på deres løsninger på https://virsabi.dk/ .
Virtuel Reality i Undervisningen - med fokus på eksempler og hands on
Se video  eksempel fra SOSU skolerne (Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark)
Konferencen vil indeholde to konkrete cases fra byggesektoren og sundhedssektoren. Der bliver oplæg om anvendelse af VR i undervisningen, mulighed for at afprøve og endelig plads til diskussion om anvendelsen i undervisningen.
Desuden er der planlagt fremvisning af andre eksempler:
Hands On 1: VR i byggesektoren
Hør, hvad du kan forvente af Thomas Kryger Hansens, VIFIN, oplæg på Fluid-konferencen om Virtual Reality den 29. januar i Vejle. Du kan stadigvæk nå at købe din billet til konferencen 
Efterfølgende vil Thomas Kryger Hansen, chefkonsulent og projektleder fra VIFIN præsentere WORK VR, hvor vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med brug af VR i erhverv. VIFIN har arbejdet med VR indenfor en række områder, og vi ser konkret deres VR på byggepladsen, hvor vi skal køre kran. VIFIN har konkret arbejdet med følgende områder:
  • skill-building sectors focused on each trade-specific vocabulary
  • trade-specific VR-environments for practicing vocabulary and job functions within specific sectors.
  • skill building sector in job application and interview
  • job interview VR-environment for training situation awareness
VR-konferencen faciliteres af konsulenter fra VIFIN
Konferencen bliver fra morgenstunden og til sidste minut faciliteret af Anne Charlotte Petersen og Anette Grunnet fra VIFIN. Ud over det faglige indhold vil der blive lagt vægt på:
•Aktive bidrag til konferencen fra både oplægsholdere og deltagere
•Mulighed for at skabe nye netværk
•Plads til refleksion, forundring, genkendelse med mere
CASE: Virtuel Reality til undervisning af flyteknikere
Et sidste og særdeles relevant eksempel er træning af flyteknikere, hvor TEC Aviation til at undervise flyteknikerelever i nye flytyper og betjening af flyets funktioner har udviklet et program.
Uddannelsesleder Per Nørregaard og Head of Secretariat for Digitalization Camilla Løkkegaard,
TEC Aviation, vil vise programmet, som har øget elevmotivation og effektiviseret træningen af arbejdsopgaverne som flytekniker. 
Virtuel Reality i Undervisningen - praktisk

Konferencen afholdes på Økolariet i Vejle 29. januar 2020  - Om hjørnet fra Banegården i Vejle.
Prisen for deltagelse i konferencen er 1.400 kr. eksklusive moms for medlemmer af FLUID – og 2.400 kr. for ikke-medlemmer. Såfremt I melder jer ind i FLUID, kan I få 2 deltagere med til konferencen.
Læs mere om konferencen på fluid.dk/vr 
Tilmelding foregår via vor tilmeldingsside www.fluid.dk/tilmeld
Få kvalitet i din virtuelle undervisning - FLUID Konference 22. april 2020, Odense 
Flere og flere ungdomsuddannelser har i de senere år omlagt dele af undervisning til virtuel undervisning. Skolernes læringsplatforme og IT-værktøjer giver mange muligheder for at skabe dialog og nærvær samt at anvende digital didaktik i den virtuelle undervisning, uden direkte lærerkontakt. Men mange skoler oplever, at det er vanskeligt at indfri potentialet, særligt i forhold det digital didaktiske. Det kan både skyldes strukturelle begrænsninger, undervisernes kompetencer eller manglende kendskab til at komme i gang med virtuel undervisning.
 
På denne konference vil vi belyse, hvorfor skolerne arbejder med virtuel undervisning, hvilke udfordringer der kan være med at komme i gang og endelig vil vi præsentere praksiseksempler fra skoler, som er lykkes med virtuel undervisning.
Få kvalitet i din virtuelle undervisning - FLUID Konference 22. april 2020 Odense - praktisk
Konferencen afholdes i Odense - adresse følger - 22. april 2020.
Prisen for deltagelse i konferencen er 1.400 kr. eksklusive moms for medlemmer af FLUID – og 2.400 kr. for ikke-medlemmer. Såfremt I melder jer ind i FLUID, kan I få 2 deltagere med til konferencen.
Læs mere om konferencen på fluid.dk/faa-kval/
Tilmelding foregår via vor tilmeldingsside www.fluid.dk/tilmeld
Collective intelligence: Implications for the design of online education
Temaet for FLUIDs nordiske mini-konference i maj-juni bliver "Collective intelligence" (CI) med fokus på online undervisning. Et kendt eksempel på CI er Wikipeida, og spørgsmålet er hvorledes vi får bragt dette værktøj i brug i Online Undervisning. 

Et oplagt sted at kigge ville være i retning af opgaver, hvor crowdsourced reviews i mange tilfælde kan give et bedre resultat end peer review. Meget mere om dette til konferencen i maj-juni - dato og sted annonceres senere. Kontakt Poul Tang på fluid@fluid.dk, hvis du ønsker yderligere information eller eventuelt at medvirke med indlæg i konferencen.
Learning Technologies konference London 12.th and 13th of Feb 2020
Running on February 12th and 13th, Learning Technologies is Europe's leading conference dedicated to organisational learning and the technology that supports it. And don’t forget: on February 11th we’ll be running a full day of L&D workshops for the first time!
With over 30 conference sessions and more than 70 selected speakers and facilitators, Learning Technologies aims to provide inspiration, information and provocation. The aim is that on the Friday after the conference, you’ll be ready to tackle some of the key L&D issues you’re currently facing, fuelled by what you’ve learned, and supported by a new network of colleagues.
Expect the spotlight to fall on the most exciting tools and technologies transforming learning today, including AI, predictive analytics and virtual reality. We'll also look more broadly at learning design, the role of L&D and functional areas such as onboarding and compliance. Join us to be inspired, network and return to work a better informed Learning and Development professional.
 
https://www.learningtechnologies.co.uk/?utm_source=Fluid&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=LTIntro
Deltagelse er 1230 £ + moms, men kontakt FLUID, da vi evt. kan hjælpe med discount!
FLUID  studietur til Online Educa 2020 - 8500 kr. 
Studietur med FLUID Online Educa 2020 – 8750 kr. ekskl. moms
Med i pris:
Transport Aarhus / Kbh H - Berlin H (1)
Konference 26.-27. nov 2020 
2 dage Hotel Air in Berlin inkl. morgenmad
Berlin Welcome Card - 48 timer fri trsp

(1) Transportpris forudsætter køb af orange billetter
(2) Konferenceprisen er baseret på konferenceprisen 2019, der var 895 €.
Den samlede pris er ekskl. Moms.
Der kan tilkøbes ekstra dage, pre-conference workshops, netværkspakke med velkomst og netværksmiddag.
8 minutters gang til konferencecenter i Hotel Intercontinental.


Se mere på https://www.fluid.dk/oeb20/ 
Så er der en række videoer klar fra OEB 2019 - https://youtu.be/hxipA6mNPIk 
EADL konference 2020
Vor europæiske moder-organisation afholder konference 14.-15. maj 2020 i Berlin. The 2020 EADL conference will take place at the Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel on 14-15 May 2020. The title of the conference is: Digital Transformation in Flexible Learning.
Deltag - eller se allerede nu frem til 2021 konferencen, der afholdes i FLUID regi i København.
Abonner på vores nyhedsbrev FLUID Nyt
Hvis du har kollegaer, fagfæller eller andre der kunne være interesseret FLUIDs tilbud, kan man tilmelde sig vores nyhedsbrev på: www.fluid.dk/fluid-nyhedsmail/
Kalender
22.-25. januar 2020: BETT, London
29. januar 2020: Brug af Virtual reality i undervisningen, Vejle
12.-13 februar 2020: Learning Technologies London
22. april 2020: Få kvalitet i din virtuelle undervisning. Odense
14.-15. maj 2020: EADL konference Berlin.
Maj juni 2020: Collective Intelligence i FLUID/NordFlexOn regi - Dato følger
2.-4. december 2020: Online Educa Berlin
Copyright © 2019 FLUID, All rights reserved.


FLUID sender denne mail til mailingliste og til relevante uddannelsesinstitutioner med tilbud om seminarer og konferencer om fleksibel læring.

Opdater eller unsubscribe: update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp