Copy
Свечаном академијом обиљежена 41 година
Универзитета у Бањој Луци
Свечаном академијом одржаном 7. новембра у Народном позоришту Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци обиљежио је 41 годину постојања и успјешног рада. Била је то прилика да се подсјети на резултате рада Универзитета у протеклих годину дана, али и да се професорима који су дали посебан допринос развоју нашег Универзитета у протеклом периоду додијеле плакете и повеље, те да се награде најбољи студенти. више...
Промовисани доктори наука и почасни доктор
наука Универзитета у Бањој Луци
На Универзитету у Бањој Луци 8.11.2016. године одржана је свечана промоција почасног доктора наука проф. др Ерика Фрера, професора Високе школе за економију и менаџмент из Есена и 30 доктора наука који су своје докторске тезе одбранили на факултетима нашег Универзитета. више...
Потписан Меморандум о разумијевању са Универзитетом технологије и образовања из Тјенђина
У оквиру активности на формирању Конфучијевог института при Универзитету у Бањој Луци, 8. новембра 2016. године уприличено је потписивање Меморандума о разумијевању између Универзитета технологије и образовања из Тјенђина, Народна Република Кина (Tianjin University of Technology and Education – TUTE) и Универзитета у Бањој Луци.
Потписивањем Меморандума, поред стварања формалних предуслова за промоцију кинеског језика, културе и традиције, ударени су темељи будуће сарадње која ће се реализовати кроз заједничке образовне и истраживачке пројекте, те размјену стручњака, научника и студената између двије институције.
више...
Природно-математички факултет УНБЛ проглашен за најбољу научноистраживачку институцију у РС у 2016.
Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци проглашен је за најбољу научноистраживачку институцију у Републици Српској у 2016. години. Ово престижно признање нашем Природно-математичком факултету уручено је на завршној церемонији шестог по реду Фестивала науке одржаног 22. новембра у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске. више...
Тим „DigiVox“ побједник Стартап викенда у Новом Саду
Тим студентског предузећа „DigiVox“, које се развило и дјелује под менторством Универзитетског предузетничког центра Универзитета у Бањој Луци побједник је Стартап викенда (Startup weekend), одржаног у Новом Саду крајем октобра. Чланови побједничког тима били су Александар Чичић, Градимир Станковић, Огњен Ранисавић, Милица Јовичић и Срђан Ђукић, а њихова апликација HiveMind добила је дупло више гласова чланова комисије од другопласиране. више.
Четири наша факултета обиљежила годишњице постојања и успјешног радa
Током новембра четири наша факултета обиљежила су годишњице постојања и успјешног рада. Електротехнички факултет је прославио 54 године рада, Машински 45, Медицински 38, а Филозофски 22 године рада.  
Научни скупови у организацији факултета
У оквиру обиљежавања 41. годишњице рада Универзитета у Бањој Луци и  годишњица постојања појединих факултета, на Универзитету у Бањој Луци у новембру је одржано више значајних научних и стручних скупова међународног карактера.
 
Скупове су организовали:
Одржана 9. студентска научно-стручна
конференција StES 2016
У организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци од 23. до 25. новембра 2016. године на нашем Универзитету је одржан 9. научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науци“ са међународним учешћем (Students encountering science - StES 2016).
Конференција StES 2016 окупила je више од 200 учесника из 16 земаља: Русије, Кине, САД, Индије, Велике Британије, Турске, Шпаније, Француске, Њемачке, Пољске, Чешке, Словеније, Хрватске , Македоније, Србије и Босне и Херцеговине.
више.
На скупу је презентован рекордан број научно-стручних радова, тачније њих 135, а најбољим младим истраживачима из сваке од шест научних области уручене су награде.
Сва права задржава © 2016 Универзитет у Бањој Луци
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp