Copy
View this email in your browser

De eerste nieuwsbrief van de Popschool.

De popschool groeit en voor het eerst versturen wij jullie allemaal een nieuwsbrief. Dat is toch iets handiger dan iedereen een losse mail sturen. Anderhalf jaar geleden startten we in het nieuwe Het Punt, eigenlijk met alleen drumleerlingen en een groepje docenten die zin had om iets leuks te doen. En nu? Dik 30 drummers, 12 gitaristen, 8 zangers, 6 pianisten & een band. Dat is nog niet alles, want we hebben op de scholen in Twenterand ook nog eens 20 workshops gedaan afgelopen schooljaar. En we zijn onderdeel geworden van een serie theaterprojecten 4en20 waar een paar leerlingen van ons aan hebben meegedaan. Trots en blij zijn we dus! Dat snap je wel.
Na de zomer gaan we starten met nieuwe groepslessen. Voor alle groepen zoeken we nog deelnemers. Iedereen kan meedoen, ook wanneer je geen les hebt op de popschool. De kosten hiervoor bedragen EUR 5 per week. We zoeken zangers, drummers, gitaristen, toetsenisten, maar ook blazers:
  • popband (10-14 jaar)
  • popband (14-21 jaar)
  • popkoor jeugd
  • popkoor volwassenen
  • samba-slagwerkgroep
Lijkt je dit wat? Schrijf je dan snel in!
Op zaterdag 25 juni 2016 is er een voorspeelmiddag (vanaf 16u) op het buitenpodium van Het Punt. Iedereen mag daar spelen, dat kun je met jouw leraar overleggen. En de band gaat voor het eerst spelen! Dat wil je natuurlijk niet missen... Er is ook een facebook-event, klik hier.

Op zaterdag 3 september 2016 is het tijd voor de eerste Puntdag. Die dag is het feest in Het Punt en dus ook in de Popschool. Er zijn op deze dag gratis proeflessen, workshops & optredens. Doe je mee?

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2016 is de volgende editie van 4en20. Hiervoor zoeken we nog een aantal muzikanten (16+). Lijkt je dit iets? Mail ons dan zo snel mogelijk.
Meer informatie over het muziek-dans-theaterproject 4en20 vind je hier.
Alle zanglessen zijn het afgelopen half jaar door Mike Pruijn gegeven. Hij heeft ervoor gezorgd dat de eerste zanglessen van de Popschool heel goed zijn gestart. Maar Mike wordt steeds drukker met zijn bedrijf Eigenwijs Trainingen. Zo traint hij basisschoolleerkrachten in deze regio om ze steeds beter te laten worden in het geven van muzieklessen. Hierdoor moet hij stoppen met de zanglessen in Vroomshoop.

Maar gelukkig neemt Milou Hesselink de zanglessen over (zie foto hiernaast). Na de zomer zal zij de zanglessen doen en zal ze met de popkoren gaan starten in Het Punt.
Volgend schooljaar willen we ook weer veel doen op de scholen. Afgelopen jaar hebben we een aantal midden- en bovenbouw groepen van de Twenterandse basisscholen mogen verrassen met een toffe slagwerkworkshop. Dit zijn de Popschool-workshops voor komend seizoen:
  • slag&co: de klas maakt een spectaculaire performance met speciekuipen, olievaten en andere rare instrumenten 
  • band-in-de-klas: de klas wordt opgedeeld in 4 groepen (boomwhackers, ukeleles, keyboards & zangers) en samen gaan we bekende hits leren spelen
  • gitaren&snaren: in deze workshop leren de leerlingen alles over snaren, maken ze zelf een basgitaar en gaan ze in 3 groepen samenspelen (ukeleles, gitaren, basgitaren)
Voor meer informatie, mail even met Joost.
De zomer staat voor de deur, want de laatste lessen worden gegeven op vrijdag 15 juli. Maar in de vakantie kun je natuurlijk ook gewoon muziek maken. Youtube staat vol met leuke ideeën voor jouw instrument. Maar ook op onze website staan leuke oefentips voor in de vakantie. Heb jij ze al gezien?

We wensen jullie een hele fijne zomer!


Groeten van Eric, Mike, Bart, Christiaan, Milou & Joost.
Copyright © 2016 Popschool Twenterand, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp