Copy

Special over stress - Buitencoaching nieuwsbrief april 2017

View this email in your browser

Meer rust en minder stress door wandelcoaching!

Wat is stress?

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress in niet persé ongezond. Je hebt stress nodig om goed te kunnen functioneren. Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een examen, optreden of sollicitatiegesprek.  Als stress lang duurt, heb je meer tijd nodig om te herstellen. Als er veel momenten van stress zijn, is er vaak te weinig tijd om tussendoor te herstellen. Kortom, als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende tijd om te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress. Ben je vaak moe, ben je snel geïrriteerd, heb je veel last van piekeren en slaapproblemen? Dan is de kans vrij groot dat je last hebt van langdurige stress en overbelasting ligt dan op de loer!
Lees verder op http://www.stienkedejager.nl/Stienke_de_Jager_Buitencoaching/Overbelasting.html

Stress en autisme
Herken jij jezelf in autisme of heb jij een diagnose ASS (Asperger, PDD-NOS of klassiek autisme)? Dan is de kans vrij groot dat jij dagelijks last hebt van veel stress. Dit beïnvloed je dagelijks leven enorm. Op het werk zorgt stress ervoor dat je minder goed presteert. Thuis bij je gezin lukt het ook niet altijd om tot rust te komen, omdat er allerlei dingen van je worden verwacht, zoals helpen in het huishouden en bij de zorg van je kinderen.  Het herkennen van stresssignalen helpt om meer inzicht te krijgen in hoe stress bij jou werkt. En als je stress bij jezelf beter herkent en weet wat de oorzaken zijn, dan kun je ook manieren vinden die ervoor zorgen dat je meer rust ervaart.
Lees verder op:  http://www.autismecoach.nl/blog/69/3-dingen-die-je-moet-weten-over-stress-bij-autisme.html

Waarom werkt wandelcoaching zo goed bij stress?
Wandelcoaching is de perfecte manier om meer rust en minder stress in je leven te ervaren.  Groen is namelijk goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Al wandelend in de natuur kom je sneller tot de juiste inzichten. Wandelen in de natuur zorgt voor een lager stress niveau en je kunt ook helderder denken.  Dankzij de heldere, gerichte vragen tijdens een wandelcoachingsessie worden je gedachten in beweging gezet en lukt het je makkelijker om te reflecteren op de dingen, waar je mee zit en kom je tot stappen, die echt helpen in je leven!
Lees verder op http://www.coachbureau.nl/blog/2016/01/04/wandelcoaching-waarom-werkt-het-zo-goed-12-redenen/

Nationale Wandelcoachdag: 20 mei 2017
Op 20 mei 2017 organiseert Stienke de Jager Buitencoaching twee laagdrempelige workshops in Eindhoven om meer rust en minder stress te ervaren door wandelcoaching. Beide workshops vinden plaats in het Philips de Jonghpark in Eindhoven. De eerste workshop wordt gehouden in de ochtend en is bedoeld voor mensen, die zich herkennen in autisme of een diagnose ASS hebben. Tijdens de workshop ontdek jij wat wandelcoaching voor jou kan betekenen en hoe je meer rust en minder stress kan ervaren bij autisme.
Meer informatie vind je op http://www.nationalewandelcoachdag.nl/event/rust-bij-autisme-wandeling/

De tweede workshop wordt gehouden in de middag en is bedoeld voor mensen, die partner of ouder zijn van iemand met autisme. Tijdens de workshop ontdek jij wat wandelcoaching voor jou als partner of ouder kan betekenen en krijg je praktische tips om meer grip op jouw leven te krijgen, waarin autisme een belangrijke rol speelt.
Meer informatie over de workshop Grip op autisme vind je op
http://www.nationalewandelcoachdag.nl/event/grip-op-autisme-wandeling/


Stienke de Jager Buitencoaching
Ga je mee met Stienke de Jager Buitencoaching? Buitencoaching biedt coaching aan al wandelend in de mooie natuur in en om Eindhoven. Ben je op zoek naar meer rust en energie in je leven? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of een kennismakingswandeling. Of ga eens mee met een stiltewandeling!
Meer weten over mijn aanbod? Kijk dan op:
http://www.stienkedejager.nl/Stienke_de_Jager_Buitencoaching/Aanbod.html

Meer informatie over Stienke de Jager Buitencoaching vind je op www.stienkedejager.nl en op https://www.facebook.com/buitencoaching/

Workshop Rust bij autisme
Zaterdag 20 mei
NWCD 2017
Philips de Jonghpark
Eindhoven
Doelgroep: mensen, die zichzelf herkennen in autisme of diagnose ASS
Start: 10.30 uur
Eind: 12 uur
Incl. kopje koffie/thee
Bijdrage: 10 euro
Max: 10 deelnemers

 
Meld je aan
Kennismaken met wandelcoaching
Wil je graag weten hoe wandelcoaching kan zorgen voor meer rust en minder stress bij autisme? Kan je niet op 20 mei? Of wil je liever niet in een groep wandelen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakings-wandeling! Dit kan in Eindhoven en omgeving of in Doorn en in omgeving!
Maak een afspraak
Workshop Grip op autisme
Zaterdag 20 mei
NWCD 2017
Philips de Jonghpark
Eindhoven
Doelgroep: partners/ouders van mensen met autisme
Start: 13.30 uur
Eind: 15.00 uur
Incl. kopje koffie/thee
Bijdrage: 10 euro
Max: 10 deelnemers

 
Schrijf je nu in
Copyright © Stienke de Jager Buitencoaching, 2017, All rights reserved.

Our mailing address is:
stienke.de.jager@gmail.com

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we via LinkedIn verbonden zijn. Als je deze nieuwsbrief niet op prijs stelt, voel je dan vrij om je uit te schrijven. You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stienke de Jager Buitencoaching · Wattstraat 6 · Eindhoven, 5621AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp