Copy
Bekijk de nieuwsbrief in de browser
Beste groep 8 leerlingen en ouder(s)/verzorger(s),

Bedankt voor de interesse in onze mooie school!

Vorige week is regionaal besloten dat kleinschalige activiteiten voor groep 8 leerlingen door kunnen gaan. Dit betekent dat de Sancta Proefclub van maandag 23 november doorging. Ook gingen a
fgelopen week brugklas ambassadeurs naar hun eigen 'oude' basisschool. En de masterclasses; Science Lab, Kunstklas en Gymnasium Oriëntatie zijn in volle gang. In deze mail een korte impressie van de verschillende activiteiten.

Daarbij is er de gelegenheid om de school te zien met een VR Route op onze site. In deze tour worden wekelijks nieuwe spetterende video's geplaatst op VR-Friday.

U kunt als ouder daarnaast aanstaande donderdag, 26 november deelnemen aan de online Informatie avond. Ook daarover meer in deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Team Sancta
Rector Claasje Quadekker & Mirjam Meinema, afdelingsleider leerjaar 1
Online Info avond 26 november
Aanstaande donderdag is de Info avond vanaf 19:30 uur. Er zijn drie rondes en keuze uit zeven verschillende Webinars:
1 > havo
2 > atheneum
3 > gymnasium
4 > optimale leerlingenbegeleiding
5 > overgang naar de Brugklas
6 > de extra's van Sancta
7 > speeddate met de rector en een leerling
Aanmelden kan met dit aanmeldformulier, dan ontvangt u voor 26 november de links om deel te nemen aan de verschillende sessies.
Info film
Bekijk ook voorafgaande aan de Info avond onze film Leerlingen@Sancta. De film brengt voor het voetlicht wat een havo-, atheneum of gymnasium-leerling kan typeren en welke afdeling dan ook het beste kan passen. Dit hangt namelijk niet alleen af van cijfers; in deze film lichten we dat toe. Het geeft een goed beeld van de kwaliteiten van de verschillende afdelingen op Sancta Maria.

> Bekijk Leerlingen @Sancta

 
Onze school is nu ook virtueel te bezoeken! Neem een kijkje op Sancta in de VR Tour. Je kunt via de pijlen door de school heen en de verschillende ruimtes bekijken. Het is elke week VR-Friday, dan voegen we weer een info punt toe met een video van weer één van de secties, teams, of activiteiten van Sancta. Op Insta en Facebook onthullen we tips over waar de nieuwe video's te vinden zijn! 
De VR Tour is ook met onze VR Bril te bekijken op je telefoon. Dit geeft een extra dimensie aan de tour.
Masterclasses in volle gang
De Masterclasses zij er voor uitblinkers in creativiteit of erg nieuwsgierige onderzoekers uit groep 8. De volgende Masterclasses zijn van start gegaan: Gymnasium oriëntatie (GO) > Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal achter taal? Kunstklas > thema Schaduwspel. Science Lab > Kun jij er chocola van maken? 

Bekijk de foto's op de website
Sancta's Proefclub
Bij de Proefclub kunnen de leerlingen proeflessen volgen, zodat ze echt weten hoe het is om op Sancta te zitten. Kennelijk doen leerlingen dat graag want de proeflessen zijn helemaal volgeboekt, zelfs de extra ingeplande dag.
Maandag is de eerste Proefclub van start gegaan. De groep 8 leerlingen gingen met een echte Sancta ervaring en een goodiebag met VR bril en een kleine traktatie weer naar huis.
Hier de link naar de website voor meer info
 
Brugklas ambassadeurs! 
______

Afgelopen week werden maar liefst vijftien groepen acht gefêteerd op een bezoek van onze Sancta-ambassadeurs: oud-leerlingen van de betreffende basisscholen, die nu bij ons in de brugklas zitten,  vertelden over hun ervaringen in de brugklas. Daarnaast kregen alle kinderen van deze groepen acht een Sancta VR bril uitgereikt. De eersteklassers verheugden zich op het bezoek aan hun oude school en vertelden vol trots over hun nieuwe school.
Lees hier ook het nieuwsitem op Haarlem Nieuws of Haarlem 105
 
Met trots presenteren wij ook het Inspectierapport, waarin we zeer positief beoordeeld zijn.
De schoolgids staat bordenvol info over ons onderwijs.
Bekijk de schoolgids online.
Via deze mailinglijst houden we u graag op de hoogte van alle activiteiten voor groep 8 op Sancta Maria. Hier vindt u
alle data op een rijtje. Op de Instagram en Facebook posten we regelmatig wat er gebeurd op Sancta, altijd leuk om te volgen!
Facebook
Website
Instagram
Copyright © | 2019 | Lyceum Sancta Maria |

Ons e-mailadres is:
info@sanctamaria.nl

Wilt u aanpassen hoe u deze mailings ontvangt?
U kunt uw instellingen wijzigen of uitschrijven als u geen Groep 8 info meer wenst te ontvangen.
Van Limburg Stirumstraat 4, 2012 MN Haarlem T: 023-5316040 W: www.sanctamaria.nl