Copy
MAB Powertec Oy                                                                                                        Näytä selaimessa
19.12.2019
 

Elinkaariuutisia: tämän vuoden suurin kehityshankkeemme lähestyy maaliaan

MAB Powertecin vuoden 2019 suurin kehityshanke lähestyy maaliaan, kun kehittämämme MAB Life Cycle View ohjelmisto valmistuu vuodenvaihteessa!
Elinkaarityökalun kehittäminen oli yrityksemme tärkein kehityshanke tänä vuonna ja sitä on työstetty yhdessä asiakkaidemme kanssa vuoden alusta asti.
MAB Powertecin projekti-insinööri Niko Raamin kehityshankkeeseen tehty diplomityö on nyt myös valmistunut.

Ohjelmiston avulla autamme asiakkaitamme laitosten vaatimustenmukaisuuden hallinnassa sekä annamme tukea strategisessa päätöksenteossa.
Tukemalla asiakkaitamme laitosten koko elinkaaren ajan voimme vaikuttaa laitosten pitkäikäisyyteen ja näin myös auttaa asiakkaitamme
kuormittamaan ympäristöä yhä vähemmän.

 

Ohjelmisto on toteutettu yhteistyössä tamperelaisen ohjelmistotalon kanssa.
Vaikka nykyinen kehityshanke päättyykin vuodenvaihteeseen, niin ohjelmiston kehitys ei pysähdy. Kehitystyö on jatkuva prosessi, jossa huomioimme
asiakastarpeet sekä energiakentän trendit.

Voit tutustua työkaluun ja sen ominaisuuksiin täältä:

MAB Life Cycle View

Väitöstilaisuus: biomassa mahdollistaa kustannustehokkaan energiantuotannon tasapainotuksen

Viime perjantaina pääsimme seuraamaan MAB Powertecin johtavan asiantuntijan Anna Pääkkösen väitöstilaisuutta Tampereen Yliopistolla. Diplomi-insinööri, filosofian maisteri ja kohta myös energiatekniikan tohtori Anna väitteli aiheesta Feasibility of Flexible Biomass Utilization in Energy Systems, vastaväittäjänään Christian Breyer Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta. Väitöskirjassaan Anna tutki biomassan mahdollisuuksia energiantuotannon tasapainottamisessa. 

Tuuli- ja aurinkosähkön tuotanto ovat nopeimmin kasvavia energiantuotantomuotoja maailmassa. Niiden ongelmana on kuitenkin tuotannon vaihtelu vallitsevan säätilan mukaan. Biomassa tarjoaa tuotannon vaihteluun uusituvan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon, joka on otettavissa käyttöön heti.  

Biomassaa voidaan käyttää sähköntuotannon tasapainotukseen, lämmön tuotantoon ja liikkumiseen eli kaikilla energiankäyttösektoreilla. Biomassan etuna on hyvä varastoitavuus ja olemassa oleva teknologia. Käytön tulee kuitenkin olla kestävää ja taloudellista. Tämä voidaan saavuttaa hyödyntämällä biojätettä tai biomassan jalostuksesta, esimerkiksi paperintuotannosta syntyvää sivutuotetta.

Biomassan joustopotentiaalin kannattavuutta voidaan parantaa sivutuotteen, optimoidun ajotavan tai teknisten parannusten avulla.
” 
(Anna Pääkkönen, 2019, tuni.fi) 

Onnistuneen väitöstilaisuuden jälkeen saamme jälleen juhlia uutta osaamista MAB Powertecilla! 

Lue lisää väitöskirjasta täältä


 
Copyright © 2019 MAB Powertec Oy, Kaikki oikeudet pidätetään.
MAB Powertec Oy @Asiakasrekisteri.

Osoitteemme:
MAB Powertec Oy
Finlaysoninkatu 7
Tampere 33210
Finland
Add us to your address book

Haluatko muuttaa tapaa saada nämä viestit?
Voit päivittää tietojasi tai peruuttaa uutiskirjeen
 

Henkilötietolain (523/99) kymmenennen pykälän ja GDPR:n mukainen rekisteriseloste_GDPR_2018

Ota yhteyttä, jos haluat tietosi pois rekisteristä tai saada tietoosi omat rekisteritiedot.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MAB Powertec Oy · Finlaysoninkatu 7, 4krs · Tampere 33210 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp