Copy
View this email in your browser  UPDATE DAGELIJKSE ONLINE MEDITATIES VOOR MENSEN IN DE ZORG DOOR MENSEN IN DE ZORG - MEDITATIEROOSTER VOOR KOMENDE WEEK. Kalmte, veerkracht en compassie zijn kwaliteiten die in de zorg van vitaal belang zijn in deze turbulente tijd. In het midden van alles wat speelt is het belangrijk dat jij als professional zowel compassievol naar anderen als ook naar jezelf kunt zijn. Belangrijk voor patiëntveiligheid en medemenselijke zorg, maar ook voor jouw mentale en fysieke veerkracht. Dagelijkse Meditatie kan jou daarbij helpen. De kracht van een community is hierbij heel ondersteunend is gebleken. AL MEER DAN 500 COLLEGA'S HEBBEN ZICH INGESCHREVEN.. DOE VANAVOND WEER MEE OM 20.30U: OEFENING BAART KUNST! 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1

Beste collega's, vrienden, zorgdragers,

Caring for Care.

Ken jij dat ook? Je voelt je gejaagd, gestresst of misschien zelfs wel angstig of gefrustreerd en je ontmoet een persoon - een leider, een collega, een vriend, een huisgenoot- die in het midden van alle hectiek kalm is, aandachtig en empathisch. Je voelt hoe spanning in jouw systeem vermindert, hoe je stemming positief verandert en je ervaart verbondenheid en gedragenheid. .... Ook jij kunt die persoon zijn. 

Kalmte en compassie zijn besmettelijk 
Stress en frustratie overigens ook

Kalmte en compassie zijn kwaliteiten die wij kunnen trainen met meditatie. Uit onderzoek blijkt dat hoe vaker wij dit oefenen, hoe bekwamer wij daar in worden. Zelfs na 5 dagen kortdurend mediteren ziet men al dat bepaalde met stress geassocieerde gebieden in de hersenen minder overheersen. Wij kunnen daarmee die persoon worden -voor onszelf en voor anderen- die  enerzijds dreiging opmerkt, serieus neemt en tegelijkertijd met een koel hoofd en een warm hart aanwezig kan blijven. 

Inmiddels doen meer dan 500 mensen mee aan de dagelijkse online meditaties van 20.30 - 21.00u. Kunst is natuurlijk om te blijven oefenen. Dat kan door om 20.25u in te loggen via deze link: https://zoom.us/j/2242248888 of met Zoom ID 224 224 8888.

 

De komende week zal het rooster er als volgt uit zien: 

Vrijdag 3 april: Irena Veringa


Irena is mindfulness specialist in perinatale angst, mindfulness trainer, onderzoeker, docent, en verloskundige. Sinds 2012 is zij actief als Mindfulness Based Childbirth & Parenting (MBCP) trainer gespecialiseerd in angst bij zwangere vrouwen, en nu ook als Mindful met je baby trainer. Zij doet onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. www.mindingeboorte.nl


Zaterdag 4 april en maandag 6 april: Barbara Doeleman-van Veldhoven

Barbara is expert op het gebied van mindfulness- en compassietrainingen voor zorgprofessionals en in zorgorganisaties. Zij is directeur van BFC Mindfulness & Compassie. Haar passie is om medisch leiders te ondersteunen in het cultiveren van compassievolle en succesvolle organisaties als basis voor hoogwaardige zorg. Haar achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen organisatiedynamiek, zorg, mindfulness & compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs. Zij werkt nauw samen met o.a. de Federatie Medisch Specialisten, De Academie Medisch SpecialistenDe Jonge Specialist en het UMC Amsterdam.  “Leiderschap begint bij het kennen van jezelf om vervolgens de cirkel van bewustzijn te kunnen verruimen naar het team, de organisatie en de maatschappij. Dat vraagt bereidheid en moed om echt te luisteren; naar binnen en naar buiten.” www.bfcmind.nl

Zondag 5 april: Erik van den Brink

Erik van den Brink is psychiater/psychotherapeut en heeft ruim dertig jaar werkervaring in de ggz. Hij was vanaf de oprichting betrokken bij het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis in Groningen en werkt nu vanuit zijn eigen praktijk MBCL Training & Therapie, onder andere bij Het Behouden Huys, een psycho-oncologisch centrum in Haren. Hij ontwikkelde zich tot mindfulnesstrainer op basis van jarenlange meditatie-ervaring en scholing bij internationaal vooraanstaande docenten. Erik ontwikkelde met Frits Koster de vervolgtraining Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL) Hij is een veelgevraagd docent bij opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in binnen- en buitenland. Zie www.mbcl.nl.
 

Dinsdag 7 april: Prof. Michael West, English spoken

Michael West is senior fellow bij The King's Fund en med auteur van het nieuwe visie missie document van de NHS, waarin mindful en compassievol medisch leiderschap centraal staat. Tevens is Michael een ervaren beoefenaar van meditatie. Hij werkt al jaren samen met BFC Mindfulness & Compassie en Academie Medisch Specialisten op het gebied van programma's voor Mindful & Compassievol Leiderschap in der zorg. 


Woensdag: Barbara Piper (Engels gesproken)
Barbara werkt zelfstandig als mentor en coach voor young professionals. Daarnaast leidt zij de Academie voor het Institute for  Positive Health en wil op die manier mede bijdragen aan de veerkracht van mensen.Compassie speelt in haar werk een centrale rol omdat het leidt tot meer harmony, tot stress-reductie, meer focus en inzicht. Zij heeft zich voorgenomen de kwaliteiten van het hart, zoals vriendelijkheid, dankbaarheid en gelijkmoedigheid in te brengen in ieder gesprek die zij voert en aan elke tafel waar zij mag aanschuiven. Motto Barbara: ‘When you drop from your head into your heart, life becomes clear and purposeful’ www.barbarapiper.org


Donderdag: Bas Geerdes

Bas Geerdes is medisch manager bij het IKNL, het kennis-  en kwaliteitsinstituut voor kanker en palliatieve zorg in Nederland. Tevens is hij mindfulness- en  compassietrainer. Eerder werkte hij als chirurg, medisch directeur in een umc en als senior medisch adviseur bij een zorgverzekeraar. “Wanneer artsen zich bewuster zijn van stilzwijgende kennis, eerdere ervaringen, vaardigheden, normen en waarden, gevoelens en fysieke gesteldheid en signalen op dat moment, kan dat leiden tot betere beslissingen, veiliger handelen en meer compassie voor zichzelf en de ander. Beter voor de patiënt. Beter voor de arts zelf”. www.bfcmind.nl

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
SCHRIJF JE IN: Fijn als je laat weten dat je deelneemt door je hier aan te melden (niet verplicht, maar dat geeft een beetje inzicht in het aantal deelnemers)

Dank voor de positieve feedback. Als Corona Compassie Community Team hebben we besloten ons meer te richten op:

  • Eenvoudige en toegankelijke meditaties
  • Down to earth en Compassievol
  • Elke dag zullen we de meditatie afsluiten met een heldere vertaalslag van wat we hebben geoefend naar de dagelijkse beroepspraktijk.
Graag lezen we wat jij van de meditaties vindt: info@bfcmind.nl
De Federatie Medisch Specialisten, de Landelijke Vereniging voor Artsen in Dienstverband en De Jonge Specialist hebben een flyer ontwikkeld voor het ondersteunen van mentale en fysieke veerkracht van de individuele zorgprofessional. BFC Mindfulness & Compassie heeft daar een bescheiden bijdrage aan mogen leveren. Hier kan je de flyer downloaden
Voor de volledige agenda: AGENDA
Voor Zorgprofessionals: ZORGPROFESSIONALS
Huisarten en Medisch Specialisten: GEACCREDITEERDE MINDFULNESSTRAINING
2-daagse bijscholing 2020 opnieuw! COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP I.S.M. DE ACADEMIE
 
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp