Copy
View this email in your browser  DAGELIJKS ONLINE MEDITATIE VOOR ZORGPROFESSIONALS VOOR KALMTE EN COMPASSIE IN HET MIDDEN VAN WAT SPEELT.
AL MEER DAN 200 COLLEGA'S DOEN MEE.
LET OP: VANAVOND NOG 20-00-20.30. VANAF DONDERDAG 19 MAART 20.30-21.00u!

Alle beginnersfouten zijn opgelost, dus je kan nu zeker mee doen....
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1

Beste collega's, vrienden, zorgdragers,

Caring for Care.

We zijn jou dankbaar voor jouw werk.

We zijn jou dankbaar voor jouw inzet voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die het nodig hebben. Wat je rol ook is als zorgprofessional in deze crisis, jouw werk vereist moed, toewijding en medemenselijkheid.

Veel zorgprofessionals werken momenteel onder extreme omstandigheden. De werkdruk is hoog, het werken in de beschermende kleding is zwaar en het menselijk lijden is indrukwekkend aanwezig. Ook kan het zijn dat je werk moet doen, waar je niet voor opgeleid bent. In tijden als deze is het extra belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en voor elkaar. 

 

Het Ministerie van Defensie gaf tijdens het COVID-19 webinar de tip om bij negatieve gedachten en piekeren regelmatig jezelf en je collega's de volgende regels te herinneren:

  • Ik doe wat ik kan met de beste intenties
  • We doen belangrijk werk
  • We helpen zoveel mogelijk mensen naar eer en geweten. We kunnen niet iedereen helpen.
  • We weten niet precies wat er gaat komen, maar we zijn zo goed mogelijk voorbereid
  • Emoties als angst, spanning, verdriet, machteloosheid en boosheid zijn normaal en een normale reactie op deze abnormale situatie
  • We zorgen voor onszelf en we houden oog voor elkaar
  • We nemen onze verantwoordelijkheid om op tijd rust te nemen, te slapen, gezond te eten en afleiding te zoeken. 
Misschien een idee, deze uit te printen en in jouw organisatie zichtbaar op te hangen? 

De Federatie Medisch Specialisten ontwikkelt momenteel een flyer voor zorgprofessionals voor mentale veerkracht, waaraan ik ook mijn bescheiden bijdrage heb mogen leveren. Zodra deze af is, zal ik deze met jou delen. 

 

Heb jij je nog niet aangemeld voor de online free meditaties voor zorgprofessionals en wil je deelnemen? Log om 20.25u in in door deze link te volgen:

https://zoom.us/j/2242248888 

Inloggen via de Zoom app kan ook met de meeting ID : 224 224 8888

Nodig gerust ook collega's uit de zorg uit, waarvan jij denkt dat die baat kunnen hebben bij meditaties en deel willen nemen aan de ‘Corona Compassie Community’. 

Wanneer: elke dag van 20.30-21.00u  (maandag t/m zondag).

Wij wensen jou en de jouwen kalmte, kracht, wijsheid, compassie  en gezondheid toe. Laten we elkaar op afstand vasthouden. 

Met hartelijke groet,

Barbara Doeleman-van Veldhoven (BFC Mindfulness & Compassie in de Zorg)
ook namens mijn dierbare collega's, die de Corona Compassie Community meditaties begeleiden: Erik van de Brink, Barbara Piper, Bas Geerdes en Irena Veringa. 


 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
SCHRIJF JE IN: Fijn als je laat weten dat je deelneemt door je hier aan te melden (niet verplicht, maar dat geeft een beetje inzicht in het aantal deelnemers)
 

‘These are the hands
That touch us first
Feel your head
Find your pulse
Make your bed’  
  

Michael Rosen
 

Dit is het Moment


Deze crisis kan ook deuren openen naar nieuwe mogelijkheden. Het kan ons bewuster maken van verbondenheid met elkaar: over professionele grenzen, over hiërarchieën, over sectoren en over gemeenschappen heen. Het is van vitaal belang juist nu compassie binnen en tussen onze zorgorganisaties op een duurzame manier te bevorderen. 
Dit is het moment om onze manier van samenwerken nu en in de toekomst te veranderen. Niet in de laatste plaats door te benadrukken dat compassievol leiderschap de krachtigste manier is waarop we kunnen omgaan met wat voor zoveel medewerkers—en niet alleen in hun professionele leven-  angstaanjagend en overweldigend voelt. Verbinding en mededogen zijn van alle tijden, onveranderlijk en bieden een veilig toevluchtsoord; ook in het licht van deze aanval op onze gezondheids- en zorgsystemen en op onze bredere gemeenschappen. Als leiders wordt  in tijden van crises van ons  gevraagd compassie te tonen naar al diegenen die gezondheids- en zorgdiensten leveren, ongeacht hun rol of rang. 
 
Dit is het moment - we moeten het moedig en eerlijk aangrijpen.
Dit zijn de middelen voor leiders om al onze medewerkers te steunen, zodat zij duizenden levens in onze samenleving kunnen redden.
 
Prof. Dr. Michael West, Teamwork & Leadership in Health Care Organisations, Senior Fellow The King’s Fund
 
Voor de volledige agenda: AGENDA
Voor Zorgprofessionals: ZORGPROFESSIONALS
Huisarten en Medisch Specialisten: GEACCREDITEERDE MINDFULNESSTRAINING
2-daagse bijscholing 2020 opnieuw! COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP I.S.M. DE ACADEMIE
 
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp