Copy
View this email in your browser MindfulnessCompassie en zelfcompassie zijn basisingrediënten voor optimale zorg, werkplezier en samenwerking. Leer hoe jij hiermee jouw dagelijkse beroepspraktijk kunt verstevigen met behoud van jouw vitaliteit tijdens de 6-weekse bijscholing 'Compassionate-based Care 1'.
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Geachte relatie, beste mensen,

Op woensdagochtend 2 oktober start opnieuw de Compassionate-based Care 1 voor huisartsen en medisch specialisten. Deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur (verdeeld over 3,5 maand) en is zowel bedoeld voor dokters met mindfulnesservaring  -die de toepassing ervan in de dagelijkse praktijk willen verstevigen- als voor diegenen die hier geen ervaring mee hebben.

Bij elk thema vullen de volgende stappen aan bod komen:De bijscholing wordt gegeven in Baarn en is geaccrediteerd met 15 punten ABAN, cluster 1,2,3.

Naast het ontwikkelen van vaardigheden van compassie en zelfcompassie, staat de integratie hiervan in de dagelijkse medische beroepspraktijk centraal. Deze vaardigheden zijn impliciet en expliciet onderdeel van de CanMEDS.
 Weet jij collega's uit jouw netwerk die wellicht geïnteresseerd zijn in deze training die gebaseerd is op de basisprincipes van mindfulness- en compassietraining? Fijn als je deze informatie dan met onderstaande knoppen met hen zou willen delen. Bij voorbaat dank voor je moeite en je betrokkenheid. Dat stel ik erg op prijs.

Hartelijke groet, Barbara Doeleman-van Veldhoven
Share
Tweet
Forward
Share
+1
INSCHRIJVEN

Na deze bijscholing heb jij:

  • inzicht in betekenis van mindfulness & compassie vanuit verschillende perspectieven:
    (neuro)wetenschap, contemplatieve tradities en zorgethiek
  • inzicht in werkingsmechanismen achter mindfulness & compassie op het gebied van:
    welbevinden en vitaliteit, communicatie, persoonlijk leiderschap, teamwerk, uitvalpreventie en omgaan met lijden in de dagelijkse beroepspraktijk
  • handvatten om meer mindfulness & compassie in te brengen in jouw dagelijkse beroepspraktijk om daarmee jouw veerkracht en vitaliteit te verstevigen en de door jouw geleverde zorg te optimaliseren.
  • handvatten om mindfulness & compassie te integreren in de volgende CanMEDs-competenties:
    professionaliteit, samenwerken, gezondheid bevorderen (maatschappelijk handelen) en communicatie.
Meer informatie vind je hier. Schroom niet contact met mij op te nemen als er vragen bij je leven. Uiteraard kijk ik ernaar uit om jou te mogen verwelkomen.

Hartelijke groet, Barbara Doeleman-van Veldhoven

INSCHRIJVEN
U ontvangt deze e-mail omdat u dokter bent en ooit heeft aangegeven graag op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rondom mindfulness, compassie en medemenselijkheid in de zorg. Afmelden voor deze berichtgeving kan eenvoudig via een link onderaan deze e-mail. Uiteraard hoop ik dat het onderwerp u nog steeds aan hart gaat en dat deze incidentele mailing uw interesse heeft.
Hartelijke groet, Barbara Doeleman-van Veldhoven
Compassion matters in Health Care, 1 minut by Dr. Irving London (100 yr)
Klik op het plaatje en het filmpje start. 
INSCHRIJVEN
Voor de volledige agenda: AGENDA
Voor Mindfulness in Organisaties: MIND YOUR ORGANISATION
Voor Zorgprofessionals: ZORGPROFESSIONALS
3-daagse bijscholing 2019 opnieuw! COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP I.S.M. AMS
 
De Compassionate-based Care Training wordt ook aangeboden van 26 januari tot 31 januari 2020 in Zweisimmen, Zwitserland, georganiseerd door de 2 huisartsen: Marieke Buijs en Alian Bouma. Ben je hierin geïnteresseerd, stuur dan een e-mail naar: mbuijs@casema.nl of alianbouma@hotmail.com o.v.v. 'Zweisimmen' en zet info@bfcmind.nl in de CC. Je kunt je ook direct inschrijven via deze link. 
Wist jij dat je BFC Mindfulness & Compassie| Be Free and Connected kan volgen op Facebook / LinkedIn? Door op onderstaande knoppen te drukken kom je bij de betreffende pagina's uit:
Copyright © 2019 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp