Copy
View this email in your browser : Een speciaal cadeau voor jou als relatie van BFC Mindfulness & Compassie om kosteloos de awardwinning documentaire My Year of Living Mindfully te kijken. In deze Nieuwsbrief lees je meer.
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Film: My Year of Living Mindfully
Speciaal voor jou beschikbaar tussen 27 mei t/m 3 juni 2020

Beste mensen,

Het is een grote eer en voorrecht dat BFC Mindfulness & Compassie en BFC Compassionate Care & Mindful Medicine zijn gevraagd om de bekroonde film My Year of Living Mindfully in Nederland te hosten. Dit betekent dat we jou, als onze trouwe relatie, mogen aanbieden om deze bekroonde documentaire over mindfulness kosteloos te bekijken vanuit je eigen huis tussen 27 mei en 3 juni. Je ontvangt rond 25 mei een email met daarin de link die toegang geeft tot de film. We hopen dat het je zal inspireren om in deze uitdagende tijd goed voor jezelf te zorgen.
 
Een klein stukje voorgeschiedenis
We waren al bezig met het zoeken naar een geschikt filmtheater om de documentaire te vertonen, toen de Aarde zijn veren schudde met Covid 19. De lancering van de film werd uitgesteld. Gelukkig hadden de producent, de regisseur en wij hetzelfde idee: Juist nu is dit een film die getoond moet worden!
 
Waar gaat deze bekroonde documentaire over:
My Year of Living Mindfully onderzoekt de vraag of en hoe mindfulness bijdraagt aan mentale en emotionele veerkracht en gezondheid in een tijd waarin mentaal lijden meer voorkomt dan ooit. Deze vraag wordt onderzocht vanuit ervaring van de hoofdpersoon en andere ervaringsdeskundigen alsook vanuit wetenschappelijk perspectief.
 
 
De film is van 27 mei t/m 3 juni online te zien via een speciale link.
Zie hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1heyJFSgl5I
 
 
We weten al jaren dat we voor onze gezondheid genoeg groente en fruit moeten eten en genoeg moeten bewegen. Inmiddels is ook aangetoond dat mindfulness net zo effectief is als medicatie en psychotherapie in de behandeling van bijvoorbeeld chronische stress en pijn, depressie, angst en verslaving. De documentaire My Year of Living Mindfully laat heel goed zien waarom mindfulness en meditatie een centrale rol speelt in een gezonde leefstijl.
 
De bekroonde gezondheidsjournalist Shannon Harvey heeft een team van 18 vooraanstaande wetenschappers ingeschakeld om haar hersenstructuur en -functie, stresshormonen, immuunsysteem, genexpressie en cellulaire veroudering bij te houden en om te zien wat er zou veranderen als ze een jaar lang elke dag zou mediteren. De uitkomsten zijn veelbelovend! Maar nog belangrijker: Shannon voelt zich na een jaar waarin ze dagelijks mediteerde gelukkiger en vitaler. Haar slaapproblemen zijn zo goed als opgelost en ze heeft duidelijk minder pijnklachten als gevolg van de auto-immuunaandoening waar ze al jarenlang aan lijdt. Wat begon als een experiment voor 1 jaar eindigt als een levensveranderende ervaring.
 
Wij denken dat het in deze tijd van Corona extra belangrijk is om kwaliteiten van mindfulness te oefenen: innerlijke kalmte, mildheid en zorgzaamheid. Dit zal ons helpen om als individu en misschien zelfs als samenleving weer terug te veren en een nieuwe balans te hervinden. We zijn uiteraard nieuwsgierig of jij daar ook zo over denkt. Laat je het ons weten na het zien van de documentaire?
 
Praktisch
De film wordt voor jou kosteloos toegankelijk gemaakt tussen 27 mei en 3 juni in je persoonlijke omgeving.
 
Dus let op!
Rond 25 mei ontvang je een nieuwsbrief die toegang geeft tot de film.
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
Voor de volledige agenda: AGENDA


 
Wist jij dat je BFC Mindfulness & Compassie| Be Free and Connected kan volgen op Facebook / LinkedIn? Door op onderstaande knoppen te drukken kom je bij de betreffende pagina's uit:
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp