Copy
View this email in your browser : Unieke kans als relatie van BFC Mindfulness & Compassie om kosteloos de awardwinning documentaire My Year of Living Mindfully te kijken. In deze Nieuwsbrief leest u meer.
Share
Tweet
Forward
Share
+1
Bekroonde film: My Year of Living Mindfully
Speciaal voor jou beschikbaar tussen 27 mei t/m 3 juni 2020

 
Geachte relatie, beste mensen,
 
Als BFC Mindfulness & Compassie en BFC Compassionate Care & Mindful Medicine zijn we erg trots dat we zijn uitgekozen als Nederlandse host van de film My Year of Living Mindfully. We zijn blij dat we jou -als trouwe relatie- deze documentaire als cadeau mogen aanbieden in deze uitzonderlijke tijd. De film is gemaakt door de award winnende gezondheidsjournalist en regisseur Shannon Harvey uit Australië.
 
De film is speciaal voor jou toegankelijk van 27 mei t/m 3 juni via een link. Hoe je deze link ontvangt lees je onderaan deze nieuwsbrief.
 
 
My Year of Living Mindfully
Nog voordat de Coronacrisis de wereld trof werd er al gesproken van een wereldwijde crisis op het gebied van mentale gezondheid. We hebben meer kans op een psychische stoornis als burn-out, angststoornis of depressie dan om diabetes, hartaandoeningen of welke vorm van kanker dan ook te ontwikkelen. Hoofdpersoon en onderzoeksjournalist Shannon Harvey gaat in de documentaire op zoek naar een methode die wetenschappelijk onderbouwd, betaalbaar en toegankelijk is en komt als snel uit bij mindfulness.
 
My Year of Living Mindfully geeft inzicht in welke gezondheidseffecten toe te schrijven zijn aan mindfulnesstraining. In de film komen 18 vooraanstaande wetenschappers aan het woord, waaronder: moleculair bioloog en boeddhistische monnik Matthieu Ricard, bestsellerauteur Daniel Goleman, baanbrekend neurowetenschapper Richard Davidson en de grondlegger van de hedendaagse mindfulness Jon Kabat-Zinn. Op heldere en kritische wijze beschouwen deze wetenschappers de waarde van mindfulnesstraining binnen het domein van de gezondheidszorg.
 
Wat is bijvoorbeeld het effect van mindfulness op de hersenen? Op ontstekingsfactoren in het bloed? Op de kwaliteit van leven? Is mindfulness alleen iets voor de welvarende westerling of ook voor mensen in zeer slechte en traumatiserende omstandigheden zoals vluchtelingen?
 
In een tijd waarin een groot deel van de wereldbevolking last heeft van één of andere vorm van mentaal-emotioneel lijden begint het verhaal van Shannon Harvey als experiment voor 1 jaar en eindigt als een levensveranderende ervaring.
 
Over de documentaire
De bekroonde gezondheidsjournalist Shannon Harvey heeft een auto-immuunaandoening en merkte dat ze steeds meer uitgeput raakte door slapeloosheid. Als 37-jarige moeder merkte ze dat het noodzakelijk was om haar leefstijl aan te passen. In haar zoektocht stuitte ze op een berg aan informatie die haar vertelde wat ze moest eten en drinken, hoeveel slaap ze nodig had en hoeveel ze moest bewegen. Over een evidence-based methode om haar mentale veerkracht te verstevigen en te voeden vond Shannon echter geen enkele aanbeveling.
 
Shannon's zoektocht naar het equivalent van het dagelijkse portie van vijf stuks groente en fruit voor haar mind, leidde haar naar mindfulness en meditatie. De afgelopen jaren is aangetoond dat mindfulness net zo effectief is als medicatie en psychotherapie bij behandeling van bijvoorbeeld chronische stress en pijn, depressie, angst en verslaving. Shannon schakelde een team van wetenschappers in om haar hersenstructuur en -functie, stresshormonen, immuunsysteem, genexpressie en cellulaire veroudering bij te houden. Dit om te zien wat er zou veranderen als ze een jaar lang elke dag zou mediteren.
 
Daarnaast reist Shannon 30.000 kilometer rond de wereld. Ze gaat naar de felle lichten van Manhattan, waar ze de scepticus Dan Harris ontmoet. Ook reist ze naar de frontlinie van een humanitaire crisis in het Midden-Oosten. Hier komt ze in contact met een gemeenschap van Afrikaanse vluchtelingen, die zich tot mindfulness wenden voor het herstel van ernstige posttraumatische stress veroorzaakt door oorlog, marteling en dakloosheid.
  
Praktisch
De film wordt jou kosteloos aangeboden door BFC Mindfulness & Compassie en BFC Compassionate Care & Mindful Medicine tussen 27 mei en 3 juni. 

Dus let op! Rond 25 mei ontvang je een nieuwsbrief die toegang geeft tot de film vanuit je eigen omgeving. 
 
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
+1 +1
Voor de volledige agenda: AGENDA

8-weekse geaccrediteerde Mindfulnessbijscholing:
Mindfulness & Compassie in de MEDISCHE BEROEPSPRAKTIJK (accr. 16 pnt)
2-dgse bijscholing 19 en 20 nov.:
COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP i.s.m. AMS
Wist jij dat je BFC Mindfulness & Compassie| Be Free and Connected kan volgen op Facebook / LinkedIn? Door op onderstaande knoppen te drukken kom je bij de betreffende pagina's uit:
Copyright © 2020 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp