Copy
View this email in your browser Hoe zorg jij ervoor je aandacht geeft aan wat er voor jou echt toe doet? | En... volgende Stiltedag vrijdag 14 september!
Share
Tweet
Forward
Share
+1

Niets doen is net zo belangrijk als iets doen

Beste mensen, beste vrienden,
 
Het leven kan zo stilletjes en onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Bevangen door drukte, snelheid en constant streven, hebben we geen oog voor hoe de schoonheid en het mysterie zich voor onze ogen ontvouwen.

In deze hectische tijd met een overdosis aan prikkels, vergeten we vaak hoe belangrijk het is de stilte op te zoeken. Om gewoon eens een tijdje niets te doen, voor even doelloos te zijn, in de verte te turen of te wandelen zonder onze telefoon mee te nemen. Wetenschappelijke onderzoeken tonen keer op keer aan hoe noodzakelijk regelmatige verstilling is om flexibel en creatief het leven te kunnen leven dat bij
ons past.

Door regelmatig te pauzeren geven we onszelf de ruimte om uit de betovering te stappen van onze dagelijkse kramp en vastgeroeste patronen. We kunnen dan echt kijken naar wat gezien wil worden, echt luisteren naar wat gehoord wil worden; in de wereld om ons heen en in onze innerlijke wereld. Dit is de basis voor bewuste keuzes en aandachtig leven.

Ik wens jou een mooie zomer veel verwonder-momenten!


Hartelijke groet, Barbara Doeleman-van Veldhoven

 


Bijna....Stiltedag vrijdag 14 september Lage Vuursche

Op één van de mooiste locaties van Nederland mag jij mee op reis naar de Stilte. De dag bestaat uit geleide meditaties, milde yoga-oefeningen en stiltewandelingen in de prachtige natuur.
De dag duurt van 9.45-16.45 uur. Je krijgt een biologisch dynamische lunch op het landgoed.
De kosten zijn €82,50. 
Er zijn nog maar 3 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.
Wil jij in de zomer de gewoonte ontwikkelen om regelmatig te pauzeren? Doe dan 3x per dag de volgende oefening:

  1. Stop met wat je aan het doen bent. Je kunt je ogen sluiten of open houden.
  2. Voel de contactvlakken van je lichaam met de omgeving, zoals je voeten op de grond.
  3. Laat een glimlach opkomen in je ogen en aan de binnenzijde van je mond.
  4. Volg met aandacht de adembeweging, waarbij je de uitademing iets zou kunnen verlengen om het lichaam uit te nodigen te ontspannen.
  5. Zeg in gedachte op de uitademing één woord van waaruit je de rest van deze dag zou willen leven, bijvoorbeeld: vertrouwen, vriendelijkheid, wijsheid, aandacht.

Je kunt op je smartphone een timer instellen, die jou 3x per dag herinnert.

Share
Tweet
Forward
Share
+1
Mindfulnesstraining: Dé 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR) om een stevige basis te leggen voor meer aandachtig leven en om meer veerkracht ten aanzien van stress te ontwikkelen. Start woensdagochtend 3 okt. 2018.  Wordt vergoed door meeste zorgverzekeraars. Wil jij weten hoe andere mensen deze training hebben ervaren? Komt in aanmerking voor persoonlijk budget van werkgever.  Meer info.
Inschrijven.
Mindfulness & Pilates Retreat 12-17 okt. Zuid-Frankrijk | ALLEEN DEZE X €250,- PILOTKORTING! Op één van de mooiste plekken op Aarde biedt het team van Primavera jou een programma dat bijdraagt aan herstel van balans body & mind. Villa Primavera ligt op de grens met Italië; daar waar het altijd voorjaar is. Tijdens deze  retraite wordt je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten en je open te stellen voor dát wat zich alleen maar laat ontdekken wanneer al het ‘moeten’ naast je neer wordt gelegd. Dit maakt dat je in kracht komt te staan. Inschrijven
Compassietraining: 8-weekse vervolgtraining voor wie kwaliteiten van mindfulness verder wil leren toepassen in het dagelijks leven. Voor meer mildheid, meer veerkracht en meer balans. Start vrijdagochtend 30 nov. 2018 in Baarn. Verdiep jouw mindfulnessbeoefening. Meer info.
Inschrijven.
Ingesproken meditaties:  Op de gratis app 'Insighttimer' vind je door Barbara ingesproken geleide meditaties. Dit geeft jou de mogelijkheid om ook op reis te oefenen. "Wherever you go, there you are." :-)
BFC Mindfulness & Compassie
Voor de volledige agenda: AGENDA
Voor Mindfulness in Organisaties: MIND YOUR ORGANISATION
Voor Zorgprofessionals: ZORGPROFESSIONALS
3-daagse bijscholing in november: COMPASSIEVOL MEDISCH LEIDERSCHAP I.S.M. AMS
 
Wist jij dat je BFC Mindfulness & Compassie| Be Free and Connected kan volgen op Facebook / LinkedIn? Door op onderstaande knoppen te drukken kom je bij de betreffende pagina's uit:
Copyright © 2018 BFC Mindfulness & Compassie | Be Free and Connected, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp